• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

17.08.2021

21:47

ŽABAC ULAZI U POLITIKU! Kontroverzni Novosađanin Nebojša Tubić: Preuzimam Arkanovu stranku!

Vesti

ŽABAC ULAZI U POLITIKU! Kontroverzni Novosađanin Nebojša Tubić: Preuzimam Arkanovu stranku!

Podeli vest

Stranka nacionalnog spasa i jedinstva biće naslednica bivše Stranke srpskog jedinstva. Biće tu doktora, akademika, ali i navijača i mojih starih drugova sa ratišta, otkriva Žabac, koji je nedavno isprebijan u kafanskoj tuči

Ulazim u politiku. Osnivam Stranku nacionalnog spasa i jedinstva, koja će biti praktično naslednica Stranke srpskog jedinstva pokojnog Željka Ražnatovića Arkana. Biće tu doktora, akademika, ali i navijača i mojih starih drugova sa ratišta, otkriva za Informer Nebojša Tubić (61), zvani Žabac, kontroverzni biznismen iz Novog Sada.

Nije pi*ka

Nisam ja pi*ka da to prijavim policiji. Nisam ni u bolnicu išao. Znam da uđem i među najjače čisto da vidim koliko mogu da izdržim
Nebojša Tubić

 

Oprostio batinašu

Ovaj nekadašnji "žestoki momak" pre nekoliko dana brutalno je isprebijan u kafanskoj tuči u novosadskom naselju Klisa, ali Žabac tvrdi da to nema veze sa njegovim političkim angažmanom.
- Ulazim u politiku jer osećam da je to moj put. Ja sam snalažljiv, imam dobre kontakte svuda u svetu i želim da osnujem zdravu političku priču. Faktički, ja preuzimam stranku pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, koja će promeniti naziv, ali ne i put - ističe Tubić.


On je uveren da će kao predsednik nove političke stranke brzo okupiti najmanje 10.000 ljudi.
- Biće tu akademika, doktora, verujućih ljudi, ali biće i navijača, mojih starih prijatelja sa ratišta, a takvi ne prezaju ni od čega. Takođe, aktiviraću neke moje kontakte na Zapadu, pa planiram da u Upravni odbor stranke dovedem i neke cenjene strance iz Evropske unije - objašnjava Žabac.


Komentarišući kafansku tuču na Klisi, u kojoj je zadobio masnice i posekotine po celom telu, Žabac tvrdi da je to za njega bio samo "mali test izdržljivosti i kontrole bola".
- Te večeri sam sa prijateljem došao u kafanu da pojedemo pasulj i popijemo sok. Došlo je do nekog nesporazuma sa jednim od gostiju, koji mi je nabacivao da je bio na ratištu. Kad sam ga pitao na kom ratištu i ko mu je bio komandant, on je počeo da zamuckuje - priča Tubić, i dodaje:
- Kad sam mu rekao da laže da je bio na ratištu, on se uvredio, potegao je pištolj i sa prijateljem me napao... Svašta je tu bilo. U kafanskoj tuči nema pravila, rade štangle, flaše, noževi. Tako je bilo i ovog puta. Nije se znalo ko pije, ko plaća. Navikao sam na batine, ne osećam bol, samo su modrice i posekotine ostale. Koliko sam mogao, branio sam se - priča Žabac.


On napominje da se posle svega ipak pomirio sa čovekom koji ga je pretukao.
- Nema veze, idemo dalje. Nisam ja pi*ka da to prijavim policiji. Nisam ni u bolnicu išao. Znam ja da uđem i među najjače čisto da vidim koliko mogu da izdržim. U ovom trenutku pokušavam da obuzdam svoje prijatelje koji žele da me osvete i da razlupaju ceo lokal. Tarapana čitava... - kaže Tubić.


Podsetimo, Žabac je čudom preživeo napad u maju 2012. godine, kada je upucan u glavu u bašti kafića u Novom Sadu. Metak mu je prošao kroz glavu i iako se u početku verovalo da Žabac neće preživeti, on se začudo oporavio. Kako je ispričao, na Tajlandu su mu ugrađeni implanti u glavu, "što mu je omogućilo da nastavi život".
U međuvremenu, policija je uhapsila Gorana Cvijetića (45), osumnjičenog da je upucao Žapca, i on je dobio 18 godina robije. Motiv napada je ostao nerasvetljen.
Tubić je bio u žiži javnosti i u novembru 2017, kad je uhapšen u Novom Sadu jer je pretukao investitora Spasoja Milićevića (63), koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici. Protiv Žapca je podignuta optužnica, ali sudski postupak je još u toku.

Skupa kola i devojke

Inače, Tubić je devedesetih držao poznate noćne klubove u Bačkoj Palanci i Novom Sadu i družio se sa skoro svim poznatim "žestokim momcima" i kriminalcima u Srbiji. Strast su mu bila skupa kola, a kako je u jednom intervjuu rekao, lakše bi mu bilo da nabroji one retke i skupocene automobile koje nije imao nego one koje jeste.
Hvalio se vezama sa mnogim poznatim devojkama, poput pevačice Ksenije Pajčin, koja je u međuvremenu ubijena, kao i sa Sandrom Meljničenko, bivšom "modelsicom", koja se kasnije udala za ruskog tajkuna Andreja Meljničenka. 

Žapčeve najzanimljivije izjave

* Kristijanu Goluboviću sam spasio život, ali on ima pileći mozak... Kristijan voli da priča bajke i da izigrava klovna

* Marko Milošević je bio mamina maza, a Marija je bila zeznuta, izlazila je sa opasnim momcima
* Milorad Ulemek Legija je heroj, Šiptari će opet drhtati kada on bude slobodan
* Legija i Dušan Spasojević su mi nudili 500.000 evra da namamim Ljubišu Buhu Čumeta da ga ubiju, ali sam odbio. Nikad nisam bio cinkaroš

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 2 godine

Kako moze neko kome se sudi za ubistvo da registruje politicku stranku?

sombor

pre 2 godine

Dalije ovo moguce da svaka bagra osnuje partiju to samo kod nas moze nigde drugo u svetu o boze me samo savuvaj

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17