• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

01.09.2021

21:34

VELJA NE SME ŽIV DA NAPUSTI CRNU GORU, UBISTVO MARKA MILJKOVIĆA NIJE OBAVEZNO: Svedok saradnik do detalja otkrio PLAN LIKVIDACIJE!

Printscreen Pink

Vesti

VELJA NE SME ŽIV DA NAPUSTI CRNU GORU, UBISTVO MARKA MILJKOVIĆA NIJE OBAVEZNO: Svedok saradnik do detalja otkrio PLAN LIKVIDACIJE!

Podeli vest

Ročište za kontrolu optužnice protiv optuženih za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici odloženo je za 30. septembar zbog opravdanog odsustva člana veća, prenose Vijesti

Kriminalna grupa planirala je da likvidira Belivuka i Miljkovića 22. januara na aerodromu u Tivtu. Inače, da podsetimo, Janko Vukadinović, pripadnik škaljarskog klana, osumnjičen je da je iz zatvora Spuž organizovao ubistvo Belivuka i Miljkovića. Protiv Vukadinovića i petorice pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe podignuta je optužnica, a povodom ove istrage tužilaštvo je i obezbedilo zaštićenog svedoka, kodnog imena Kamenko Kuč.

- Zaštićeni svedok ranije je otkrio da su "škaljarci" verovali da je Belivuk ubio 20 njihovih drugova, kao i da odgovoran za egzekucije Igora Dedovića, jednog od vođa škaljarskog klana, i Stevana Stamatovića u Atini u januaru 2020, kao i za likvidacije Alana Kožara i Damira Hadžića u julu iste godine na Krfu - kaže sagovornik Dana.

Kamenko Kuč naveo je da je, kao i plan za likvidaciju, organizaciju bekstva osmislio Vukadinović, a da je s njim bilo planirano da pobegnu i V. L. i M. M.

- Izjavio je da mu je Janko rekao da su oni dali 1.000 evra komandiru u zatvoru da bi im uneo konopce i kuke koji će im poslužiti za beg. Prema tom planu, ova dvojica je trebalo da za vreme šetnje pobegnu kroz žicu koju bi presekao saradnik. Bila su im potrebna i dva motora, koja bi bila parkirana pored trafike u blizini Spuža - prenose crnogorski mediji.

Međutim, pošto su u to vreme počele kiše, navodno su promenili plan i kupili "golf". Za detaljno planiranje, prema njegovim rečima, koristili su kripotovane telefone.

On je objasnio da je Vukadinović u to vreme već uveliko bio iza rešetaka, a da je njegovo bekstvo trebalo da se realizuje oko Nove godine.

- Međutim, sve je palo u vodu jer je Vukadinović završio u samici - navodi se, kako prenosi Dan, u dokumentu iz istrage.

Kuč je, kako je ranije pisala Pobjeda, otkrio i da je naređenje bilo da Belivuk mora da se likvidira, dok ubistvo Marka Miljkovića nije bilo obavezno.

- Bilo mi je podvučeno da "Velja ne sme živ da napusti Crnu Goru". Kako je dalje objasnio, nakon izvršene likvidacije, egzekutoru je trebalo da bude obezbeđen prevoz do plaže Jaz u Budvi, nakon čega bi preko Bosne bio prebačen u Južnu Ameriku - rekao je tad sagovornik.

Zaštićeni svedok je pojasnio da je u metu, Belivuka, trebao da puca dok je čekao u redu za čekiranje karata i pojasnio da je to bilo izvodljivo jer prilikom ulaska u zgradu aerodroma nema skeniranja sve do prostora gde se čekiraju karte.

Ubistvo Marka Miljkovića koji je 18. januara sa Belivukom došao u Crnu Goru na babine Radoju Zviceru vođi suprotstavljenog, kavačkog klana, "nije bilo obavezno".

Za ubistvo Belivuka je nuđeno 500.000 evra, a za Miljkovića 300.000 evra.

Vukadinović je, kako se navodi u optužnici, sve organizovao iz Istražnog zatvora u Spužu. On je kriptovanim telefonom saopštio zaštićenom svedoku da mete planiraju povratak u Beograd letom u 10 časova i predočio mu da je organizovano njegovo bekstvo nakon likvidacije kao i da u slučaju da bude uhapšen, novac koji bi njemu pripao dobila bi njegova porodica.

To mu je kasnije potvrdio i svedok saradnik Hasan Turković, koji mu je taksijem u Tivat poslao pancir i 100 evra.

Zaštićenog svedoka je u Tivtu dočekao optuženi Jovanović koji je imao i zadatak da ga poveze do tivatskog aerodroma gde bi Kamenko Kuč presudio dvojici srpskih državljana dok je oružje za ovo ubistvo dobio od optuženog Radovana Stanišića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija