• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti.me

02.09.2021

08:01

Treći kontejner sa bananama iz Ekvadora koji je poručio Budimir Krstović završio u Srbiji?

Upava policije Crne Gore

Vesti

Treći kontejner sa bananama iz Ekvadora koji je poručio Budimir Krstović završio u Srbiji?

Podeli vest

Firma Budimira Krstovića naručila je 3 kontejnera banana iz Ekvadora. Kako se ispostavilo, jedan je bio pun kokaina i njega je policija našla u hangaru Krstovićeve firme, u drugom su bile samo banane, a treći je, prema saznanjima tamošnje policije, završio u Srbiji.

Međutim, kako prenose "Vijesti", ni u njemu nije bilo droge već je u Srbiji stiglo samo voće.


Ove informacije navedene su u rešenju sudskog veća podgoričkog Višeg suda, kojim su preinačili odluku sudije za istragu - da ne odredi pritvor Budimiru i njegovoj kćerci Marini, osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina.

Kupio i banane i drogu?

Dodaje se da se osnovano žalbom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici konstatuje da je sudija za istragu Radomir Ivanović nepravilno postupio, kada je odbio njihov predlog da odredi pritvor okrivljenima za krijumčarenje droge.

U obrazloženju te odluke navodi se da je Budimir Krstović tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio kokain, a da je njegova kćerka Marina doprinela izvršenju krivičnog dela...

Navodi se da je Budimir od kompanije “COEXFRUIT S.A” kupio tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe i 1.400 kilograma droge, koja je utovarena u kontejner pa u brod “MSC Charlotte”, u luci Puerto Bolivar u Ekvadoru.

- Brod je zatim 23.08.2020. godine uplovio u Luku Bar, nakon čega je, a poslije carinjenja, opojna droga kokain prebačena u magacin u Mojanovićima, gde je uskladištena... Dok je okrivljena Marina Krstović učestvovala u nabavljanju i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem.... a potom pratila kretanje pošiljke... te nakon toga pratila prijem i organizovala uskladištenje tovara u magacin u Mojanovićima - piše u odluci.

Foto: Upava policije Crne Gore

Policija je ogromnu količinu droge pronašla u magacinu firme


- Osnovana sumnja da je Budimir Krstović počinio krivično delo proizlazi iz činjenice da je okrivljeni predmetne kontejnere lično kupio, te da su od tri kontejnera koji su stigli u Luku Bar, jedan otpremljen za Srbiju, a u kojem su bile samo banane, da bi druga dva, od kojih se u jednom nalazila opojna droga kokain, usmerio u mesto Mojanovići gde se nalazi njegovo skladište, što ukazuje na osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera jer je, po oceni ovog suda, nelogično da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog, količinu od 1.400 kilograma opojne droge kokain, spakovale u navedene kontejnere sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom kontrolom okrivljenog - stoji u rešenju suda.

Marina sve pratila

Piše da osnovana sumnja da je Marina Krstović počinila krivično delo proizlazi iz činjenice da je ona lično naručila pošiljku od firme “COEXFRUIT S.A” u kojoj se nalazio i kokain, da je pratila transport, organizovala carinjenje pošiljke, te pratila dolazak droge u zetsko selo Mojanovići.

- Ukazuje na osnovanju sumnju da ista ima potpunu kontrolu nad tovarom, iz čega proizlazi i osnovana sumnja da je okrivljena znala da se u predmetnom tovaru, nalazi i opojna droga - navodi se.

Crnogorska policija još ne može saopštavati detalje akcije u kojoj je zaplenjeno 1.400 kilograma kokaina, pa ni to da li zbog tog stotinu miliona evra vrednog tovara traže stanovnika Tuzi, registrovanog u policiji kao bezbednosno interesantno lice.

Ta osoba, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, napustila je državu nakon zaplene droge u Mojanovićima.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao je juče novinarima da imaju obaveštajne podatke o umešanosti jedne kriminalne grupe u taj, međunarodni šverc kokaina, i da taj klan deluje u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija