• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2021

07:12

Slučaj sobarice iz Niške Banje i jedan krvavi dan u vili jedna je od najvećih misterija u Srbiji

Vesti

Slučaj sobarice iz Niške Banje i jedan krvavi dan u vili jedna je od najvećih misterija u Srbiji

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Nišu ni posle pet godina od ubistva Dejana Dejančića (51), vlasnika vile DND u Niškoj Banji, nije uspelo da obezbedi dovoljno dokaza za optuženje sobarice Milice Dimitrijević (32), osumnjičene za ovaj zločin.

Milica je provela u pritvoru godinu dana i od tada je na slobodi, čekajući da tužilaštvo odluči hoće li je goniti zbog ubistva njenog poslodavca.


Dejanova udovica Nada Dejančić kaže da proteklo vreme nije ublažilo košmar njene porodice.

"Krivac treba da plati"
- Sramota je što za mog muža i dalje nema pravde, a za nas nema mira. Moj život je upropašćen, a istraga koja bi mogla donekle da mi ublaži gubitak vrti se ukrug. Smatram da država treba da donese presudu, da krivac plati za smrt moga muža. Ne mogu nikog unapred da osuđujem, ali me boli što devojka koja je osumnjičena za ubistvo moga muža normalno živi, a ja i moja deca više nemamo supruga, oca, zaštitu... - rekla je Nada.

Foto: viladnd.rs

Vila u kojoj se dogodio zločin

 

Podsetimo, krvava drama odigrala se 5. novembra 2016. u ranim jutarnjim časovima kada je, kako se tada sumnjalo, recepcioner Jovanović upao u sobu u kojoj je Dejan bio sa Milicom, i upucao ga. Nakon toga, ispalio je sebi hitac u glavu.

Sobarica je pobegla iz vile i pozvala policiju, koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je Jovanović mrtav. U vilu su ubačene šok-bombe i specijalci su upali unutra, ali su zatekli recepcionera s ranom na glavi, jedva živog. Jovanović je potom prebačen u bolnicu, u kojoj je dva meseca kasnije preminuo, ne dolazeći svesti. Smatran je ubicom sve do 26. decembra 2016, kada se desio preokret!

Miličin trag na pištolju

Policija je tada uhapsila Milicu, nakon što je njen biološki trag pronađen na pištolju! Sumnjalo se da je pucala na obojicu, pa je pritvorena i iza rešetaka je bila tačno godinu dana. Zatim je puštena da se brani sa slobode, ali je i dalje pod istragom. Više tužilaštvo u Nišu još nije uspelo da obezbedi dovoljno dokaza za optuženje, ali ni za obustavljanje istrage protiv nje.
U tužilaštvu tvrde da je istragu zakočila jedna švedska diplomatkinja, koja je bila gost u vili u vreme zločina, a koja je trebalo da bude saslušana kao svedok. Međutim, pošto se više puta nije odazvala na pozive srpskog pravosuđa, zatražena je međunarodna pravna pomoć od švedskih organa, koji su bili dužni da od nje uzmu izjavu i dostave je Srbiji, ali to se još nije desilo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17