• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

25.09.2021

11:23

GLEDAO JE UŽAS SVOJIM OČIMA! Oglasio se otac devojčice, koja je najteže povređena pri ULETANJU AUTOBUSA U IGRALIŠTE/VIDEO/

Zoran Sinko

Vesti

GLEDAO JE UŽAS SVOJIM OČIMA! Oglasio se otac devojčice, koja je najteže povređena pri ULETANJU AUTOBUSA U IGRALIŠTE/VIDEO/

Podeli vest

"Autobus mi je udario dete jer je uleteo, pazi sad, kroz igralište. Otvoreni prelom potkolenice, hematom nasred čela. Gledao sam sve svojim očima, mislio sam da sam je izgubio... Ne poželeti ovo nikom!"

Ovako je na Tviteru napisao muškarac koji se predstavio kao otac devojčice povređene u nesreći u Krajiškoj ulici u Zemunu kada je vozač autobusa na liniji 45 uleteo u dečji park usred bela dana.

U nesreći je povređeno još troje mališana koji su nakon lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje pošto nemaju teške povrede, potvrdio je juče gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić. Povređene su i dve devojke. Autobus je prilikom uletanja u park oštetio dva parkirana vozila u kojima, srećom, nije bilo ljudi, a skoro sav mobilijar u parkiću je polomljen.

Foto: Zoran Sinko

 

Najteže povrede zadobila je dvogodišnja devojčica T. T. koja se u trenutku nesreće nalazila u autobusu. Radojičić je dodao da je malena smeštena na intenzivnu negu dečije klinike "Tiršova", ali, srećom, nije životno ugrožena. Istu informaciju na Tviteru je potvrdio i muškarac koji se predstavio kao njen otac.

- Ja se nadam da će to lečenje ići u dobrom pravcu, razgovarao sam sa majkom, ali šta reći roditelju u takvoj situaciji osim da ćemo svi mi lekari da damo sve od sebe da se ona što pre oporavi - poručio je Radojičić.

Otac dvogodišnjakije, kako se predstavio, napisao je i da je još u šoku jer je video, svoje dete kako "leti od udarca". Korisnici Tvitera su mu uputili reči podrške i želje za brz oporavak deteta.

Foto: Zoran Sinko

 

Prema dosadašnjim informacijama, vozač autobusa na liniji 45 samo što je je krenuo sa okretnice na kraju Kupreške ulice u Zemunu. Vozio je nekih 60-70 metara niz Kuprešku ulicu do skretanja u Krajišku. Umesto da skrene u Krajišku i produži svojom trasom, iz zasad nepoznatog razloga autobus je "presekao" krivinu, probio ogradu dečjeg igrališta, koje se nalazi između Krajiške i Makedonske ulice u Zemunu, "preorao" igralište, probio još jednu ogradu i udario u automobile parkirane ispred zgrade kraj igrališta.

 

 

Da je pravo čudo da niko nije poginuo i koliko je udarac bio snažan, moglo se zaključiti na osnovu stravičnih fotografija i snimaka sa mesta nesreće, ali i izjava očevidaca.

- On je takvom brzinom uleteo, probio ogradu i maltene našao mi se sa leve strane, ja sam bila tu naspram zdrave hrane. I odmah sam pretrčala na drugu stranu, nisam mogla da verujem... Mame su vrištale, bilo je ipak tu malo ljudi, možda tu oko pečurke, ne znam. Vrištali su i ja sam vrištala. Maltene nisam smela da pogledam da li će on još motati, pa da izađe na ulicu - izgovorila je gotovo u jednom dahu žiteljka Zemuna koja je bila očevidac stravičnog sudara u kojem je povređeno četiri mališana, u razgovoru za Tanjug.

Foto: Zoran Sinko

 

Na društvenim mrežama, pojavio se jeziv snimak na kojem se vidi kako je jedan mališan samo pukom srećom, u milisekundi uspeo da izbegne udar autobusa koji je uleteo u igralište u Zemunu. Na snimku se vidi mališan koji prelazi preko travnate površine parkića kada se unutar parka pojavio autobus. Dečak je u prvom trenutku zastao i kako se vidi na snimku, samo su ga sekunde delile od sigurne smrti.

Vozaču određeno zadržavanje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, uhapsili su juče D. H. (72), vozača autobusa na liniji 45, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštio je MUP. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija