• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.V.

26.10.2021

14:15

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Roditelji ubijenog mladića u agoniji, samo pravda može da ih vrati u život!

Vesti

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Roditelji ubijenog mladića u agoniji, samo pravda može da ih vrati u život!

Podeli vest

Pred Višim sudom u Smederevu nastavljeno je suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za teško ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane.

Na pretresu je trebalo da se, po nalogu Sudskog Veća, tim medicinskih veštaka, uporedo
reprodukujući snimak od strane Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, izjasni da li je još neki od udaraca pesnicom u glavu, u direktnoj vezi sa smrću Stefana Filića.

-Zbog opravdanog nedolaska nekih od članova, današnje ročište je odloženo za 26. novembar,
kad bi trebalo da se stručni tim lekara sudske medicine dr.Bogdanović, dr.Savić i dr Vesna Popović dodatno izjasne o eventualnim promenama ukoliko ih ima – kaže za Informer Javorka Marković, tetka tragično stradalog mladića.

Foto: J.V.

 
Šut u glavu fatalan po Stefana

Na ranije održanom pretresu, podseća ona, nedvosmisleno je potvrđeno da je šut u glavu zadat
od strane Nikole Bojovića,bio presudan za Stefanovu smrt, ali da su i ostali udarci naneti od
strane svih aktera, koji su mu zadavani jedan za drugim u kratkim intervalima, mogli biti kobni

Naime, veštaci, dr Bogdanović i dr Savić, su nedvosmisleno potvrdili da je Stefan dobio više udaraca u predelu glave uglavnom pesnicama, ali da je glavni uzrok smrti nagla rotacija glave i hiperekstenzija mozga koja je dovela do oštećenja i kidanja produžetaka nervnih ćelija i moždanice, što je posledica prejakog šuta u glavu takozvanim obuvenim stopalom koji je Stefanu zadao Nikola Bojović u trenutku kad je Stefan nepomično ležao.

- Što se mene lično tiče i Stefanove porodice, svi učesnici imaju određenu odgovornost i krivicu i svi će biti kažnjeni, to se uopšte ne dovodi u pitanje, a koliko i kad odlučiće pravosudni organi.

Ove skrhane roditelje od prevelikog bola i tuge, može samo pravda da vrati u život – kaže naša sagovornca.

Foto: J.V.

Stefan Filić
Preminuo posle 30 dana kome 

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi, od povreda koje su mu 2. februara 2020-te, ispred diskoteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga.

Posle zadobijenih udaraca pao je na pločnik, a Nikola Bojović ga je tada šutnuo u glavu. Prvobitno, dvojica optuženih privedeni su osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani, ali je nakon smrti Stefana Filića slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a protiv njih podneta optužnica za teško ubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Pravda sigurno nece biti zadovoljena tako da mi sami moramo da uzmemo pravdu u svoje ruke. Na koji nacin i kako to ce se tek videti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija