• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

30.10.2021

11:44

OSAM GODINA ROBIJE ZA OSAM IZGUBLJENIH ŽIVOTA! Stavljena tačka na jezivu nesreću na pružnom prelazu, VOZAČ AUTOBUSA SMRTI IDE U ZATVOR

Vesti

OSAM GODINA ROBIJE ZA OSAM IZGUBLJENIH ŽIVOTA! Stavljena tačka na jezivu nesreću na pružnom prelazu, VOZAČ AUTOBUSA SMRTI IDE U ZATVOR

Podeli vest

Poslednja žrtva, Lena Ilić (16) preminula je u KC Niš 17. maja 2019. godine * Advokat Tomović je u pravnom leku naveo da je u postupku protiv Zdravkovića povređen zakon jer nije uzeto u obzir da su do nesreće doveli ne samo propusti vozača autobusa već i mašinovođe, upravljača puta i Železnice

Vrhovni kasacioni sud odbacio je kao nedozvoljen zahtev za zaštitu zakonitosti protiv pravosnažne presude Apelacionog suda u Nišu kojom je Milan Zdravković (33) iz aleksinačkog sela Nozrina osuđen na osam godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Vozač autobusa „Nišekspresa“ se 21. decembra 2018. godine na pružnom prelazu u Donjem Međurovu sudario sa železničkom kompozicijom što je dovelo do smrti osam i povređivanja 30 putnika. Osnovni sud u Nišu ga je 3. marta prošle godine oglasio krivim i izrekao mu najstrožu kaznu predviđenu za delo za koje se teretio a odlučujući o njegovoj žalbi, Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu odluku.

Foto: D.K.

 

Zdravkovićev advokat Predrag Tomović je protiv ove odluke izjavio zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu sa predlogom da se presuda ukine i predmet vrati na ponovno odlučivanje bilo Osnovnom bilo Apelacionom sudu ili da njegov klijent bude oslobođen ili mu bar bude izrečena blaža kazna.

Tomović je u pravnom leku naveo da je u postupku protiv Zdravkovića povređen zakon jer nije uzeto u obzir da su do nesreće doveli ne samo propusti vozača autobusa već i mašinovođe, upravljača puta i Železnice. Ukazao je da je do nesreće došlo na neobezbeđenom pružnom prelazu te da mašinovođa nije ispoštovao protokol za takve situacije, nije davao zvučni signal odnosno prekoračio je dozvoljenu brzinu. Iz tog razloga smatrao je da je zakon povređen i u pogledu visine kazne koja je Zdravkoviću izrečena.

- Pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, odnosno povreda zakona iz člana 440. Zakonika o krivičnom postupku nije predmet razmatranja od strane Vrhovnog kasacionog suda u postupku po zatevu za zaštitu zakonitosti, dakle nije dozvoljen razlog za podnošenje ovog vanrednog pravnog leka zbog čega je zahtev za zaštitu zakonitosti branioca okrivljenog Milana Zdravkovića ocenio kao nedozvoljen – naveo je Vrhovni kasacioni sud.

Foto: D.K.

 
Nezapamćena nesreća

U nezapamćenoj nesreći na licu mesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog sela i Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u KC u Nišu u toku operacija, podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obe iz Čokota.

Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula je 29. decembra u intenzivnoj nezi a nakon nje, 2. januara 2019. godine i Vlastimir Đorđević (65) iz istog sela. Poslednja žrtva, Lena Ilić (16) preminula je u KC Niš 17. maja iste godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija