• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2021

21:24

"TO JE KONTRA DIJANI, ODMAH PANIKA!" Poruka koju je Velja Nevolja poslao ljubavnici policiji OTKRILA ŠOK ZAVERU

Informer

Vesti

"TO JE KONTRA DIJANI, ODMAH PANIKA!" Poruka koju je Velja Nevolja poslao ljubavnici policiji OTKRILA ŠOK ZAVERU

Podeli vest

Mafijaški bos Darko Elez (41) iz Istočnog Sarajeva mogao bi da pomogne u rasvetljavanju najmanje deset mafijaških likvidacija u Srbiji ukoliko bude sarađivao sa našim istražiteljima!

Kako je ranije potvrđeno iz policije, Elez je planirao osnivanje moćnog "balkanskog klana" sa Veljkom Belivukom, uz podršku bivše sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, i zna mnogo o mafijaškom ratu koji je buktao u Srbiji od 2017. do 2020. godine. Pošto je u BiH na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na 15 godina zatvora za ranija zlodela u toj zemlji, on se samim tim obavezao i da će sarađivati sa istražiteljima u Srbiji, što bi na kraju Velju Nevolju i Dijanu moglo da košta doživotne robije!

Gospodari Balkana
Izvor Informera iz vrha policije objašnjava da su Darko Elez i Veljko Belivuk planirali da objedine klanove u nameri da zagospodare podzemljem čitavog regiona.
- Tim ujedinjenjem bili bi obuhvaćeni i Radoje Zvicer, vođa crnogorskog "kavačkog klana", za koji je Belivuk i radio u Srbiji, kao i ozloglašeni šiptarski mafijaš Naser Keljmendi - rekao je naš izvor i dodao:

- Plan je bio da jedni drugima pomažu u kriminalnim poslovima, što, naravno, podrazumeva i likvidaciju protivnika, pa su se kao njihovi zajednički neprijatelji našli ljudi bliski Luki Bojoviću, koji je u zatvoru u Španiji, i pripadnici crnogorskog "škaljarskog klana". Elez je sasvim sigurno bio upoznat sa mnogim ubistvima u Srbiji, a u nekima od njih je, prema operativnim saznanjima, verovatno i direktno učestvovao.


Neka od mafijaških ubistava koje bi Elez trebalo da rasvetli su, između ostalog, ubistvo kuma Luke Bojovića Dragoslava Miloradovića, koji je 2018. izrešetan ispred svoje auto-perionice u beogradskom naselju Karaburma.

Foto: Informer

Dragoslav Miloradović izrešetan je ispred perionice

Tu je, zatim, i ubistvo Siniše Milića, Vlade Popovića Popa, navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće, Strahinje Stojanovića, ali i advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je izrešetan pred sinom u julu 2018. Ognjanović je zastupao Luku Bojovića i mnoge njegove saradnike i pripadnike "škaljarskog klana", a prema svedočenjima očevidaca, maskirani ubica je, po stasu i očima, podsećao na Darka Eleza.


Što se Hrkalovićeve tiče, postoji više posrednih i neposrednih dokaza o njenoj bliskosti sa Belivukom i Elezom.

U jednoj prepisci preko šifrovane aplikacije Skaj, koju je policija pronašla na Belivukovom telefonu posle njegovog hapšenja 4. februara, on je napisao svojoj ljubavnici:


"Eleza što su uhapsili, to je kontra Dijani jer je on bio Dijanin i ona ga je štitila. Odmah panika."


Istražitelji su dovodili Hrkalovićevu i u vezu sa ubistvom Vladimira Popovića, zvanog Vlada Pop. Kako je Informer ranije pisao, Vlada Pop se zamerio Dijani pošto je voda iz njegovog džakuzija u luksuznom stanu u centru Beograda procurila u stan ispod, gde je živela Hrkalovićkina ljubavnica! Osim toga, Dijana je, navodno, lično naredila da se prisluškuje advokat Miša Ognjanović, pa je tako snimljen kako sa Lukinim kumom Dragoslavom Miloradovićem priča o seksi slikama Hrkalovićeve, koje je ona slala čak i nekim kolegama u vrhu MUP! Ubrzo nakon toga obojica su ubijena.
Hrkalovićeva je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je pomogla u skrivanju dokaza protiv Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića, koji su bili osumnjičeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u januaru 2017. u centru Beograda. Belivuk i Miljković su trenutno u pritvoru, a preti im doživotna robija zbog najmanje pet zverskih ubistava i drugih teških krivičnih dela.

Foto: Informer

Darko Elet mogao bi da "propeva" o zločinima Velje Nevolje

Progovoriće i za BiH
Podsetimo, jedan od najopasnijih balkanskih bosova Darko Elez uhapšen je u Srbiji u decembru 2020, a u BiH je izručen 3. marta ove godine zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Milićevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu. Osim toga, teretio se i za planiranje likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića u BiH, kao i za tri iznude.
Međutim, Elez je sada u bosanskom sudu osuđen na 15 godina samo u predmetu "Lutka", za organizaciju bande koja je od 2005. do 2009. ubijala, pljačkala i trgovala drogom. Po tom sporazumu, on se obavezao da sarađuje sa istražiteljima i u Srbiji i u BiH, pa će neka ubistva i u toj zemlji vrlo verovatno brzo biti rasvetljena. E. I.


Za početak, "otkucao" Lovrenovića?

Darko Elez je, prema pisanju medija u BiH, već počeo da sarađuje sa istražnim organima u BiH, pa im je otkrio da se na području Bosanske Gradiške krije Milivoje Lovrenović (51), za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog ubistva Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu. Pretresane su kuće i vikendice osumnjičenog Lovrenovića u naseljima Senjak i Gornji Podgradci u Gradiški, kao i nekoliko njegovih ugostiteljskih objekata. Lovrenović, međutim, nije pronađen. Inače, Stojanović je raznet u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip, a istragom je utvrđeno da je eksploziv aktivirao Lovrenović, koji je pobegao električnim biciklom.

 


Ubistva koja bi mogao da rasvetli Darko Elez

* 4. novembar 2017. - Marko Markuš (29), sin visokog zvaničnika novosadske policije, ubijen je u Novom Sadu u klasičnoj sačekuši kod hotela "Sajam".
* 29. maj 2018. - Dragoslav Miloradović (44), kum Luke Bojovića, ubijen ispred svoje auto-perionice u beogradskom naselju Karaburma.
* 19. jun 2018. - Siniša Milić (45), blizak Alanu Kožaru i "škaljarskom klanu", raznesen u eksploziji bombe u centru Beograda.
* 28. jul 2018. - Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56) ubijen na Novom Beogradu.
* 1. decembar 2018. - Vlada Popović Pop (43), visokopozicionirani član "škaljarskog klana", ubijen u kafiću u beogradskom naselju Crveni krst.
* 9. oktobar 2019. - Dragan Amidžić Amidža (55) izrešetan u sačekuši u Sremskoj Kamenici
* 1. novembar 2019. - Ljubomir Marković Kića (39), nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu.
* 13. septembra 2020. - Strahinja Stojanović (30) raznet u svom džipu na Novom Beogradu.
* 17. oktobar 2020. - Aleksandar Šarac (35), izrešetan u garaži tržnog centra "Ušće" u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija