• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

16.11.2021

10:24

SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU OTVORENO ZA JAVNOST! Profesor glume u kontraofanzivi, najavio krivične prijave zbog "LAŽNE AFERE SILOVANJE"

Informer

Vesti

SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU OTVORENO ZA JAVNOST! Profesor glume u kontraofanzivi, najavio krivične prijave zbog "LAŽNE AFERE SILOVANJE"

Podeli vest

Profesor glume Miroslav Mika Aleksić (69), optužen za seksualno zlostavljanje bivših učenica, podneće krivične prijave protiv više osoba iz nevladinog sektora zbog "fabrikovanja afera silovanja"!

Ovo je juče ispred beogradske Palate pravde potvrdio Mikin branilac, advokat Zoran Jakovljević, koji je naglasio da je jedan od ciljeva ovih prijava da se ispitaju "svi tokovi novca nevladinog sektora koji stoje iza tih afera"!

Ista matrica s Lekom

- Podnećemo krivične prijave protiv NN izvršilaca i insistirati na tome da se utvrdi ko je sve iz nevladinog sektora u poslednje vreme inkasirao milione za ovakve vrste 'projekata' uperenih protiv mog branjenika, ali i glumca Branislava Lečića, koji je takođe bio lažno optužen za silovanje, pošto je u pitanju ista matrica. Pojedinci iz NVO sektora prave haos na fabrikovanju laži i niko ne reaguje, a krajnje je vreme da se tome stane na put - poručio je Jakovljević, i dodao:


- Kako je moguće da je jedna oštećena učenica izjavila da ju je Aleksić silovao svakog utorka, a prvo silovanje se navodno desilo baš na dan kada je mom branjeniku rađena biopsija prostate? Znate li vi kako se radi biopsija prostate? Muškarac posle toga mesec dana pada u nesvest od bolova prilikom mokrenja!

Foto: Informer

Kontraofanziva! Mika Antić ispred Plata pravde


Inače, juče je pred Višim sudom u Beogradu okončano pripremno ročište vlasniku nekad prestižne škole glume "Stvar srca", optuženom za silovanje i polno uznemiravanje sedam bivših učenica. Početak suđenja zakazan je za 28. decembar, kada se očekuje da će Aleksić izneti detaljnu odbranu.

Suđenje otvoreno za javnost


Sud je, kako saznajemo, juče doneo odluku da se celokupan glavni pretres snima tonski i da postupak bude javan, ali ne i prilikom svedočenja žrtava i njihovog direktnog suočavanja sa Aleksićem. Što se tiče više desetina svedoka koje je predložila odbrana, prihvaćeno je da se pozove "samo" njih 13. U pitanju su uglavnom glumci koji su takođe bili polaznici Mikine škole.
Advokat Jakovljević je potvrdio da je tužilaštvo tražilo da se oštećene Mikine učenice ne saslušavaju pred sudom, već da se čitaju njihovi iskazi iz istrage, čemu se on usprotivio.
- Većina učesnika u postupku se složila da se isključi javnost ako oštećene u sudu budu saslušavane neposredno. S druge strane, mi se zalažemo da se dozvoli prisustvo medija kada Aleksić bude iznosio odbranu.


Advokat Jugoslav Tintor, punomoćnik glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su do sada jedine u medijima govorile o navodnoj seksualnoj torturi u Mikinoj školi glume, saglasan je s tim da one u sudu svedoče javno:
- Njih dve ne traže nikakav poseban status u postupku i spremne su da svoje tvrdnje ponove i u prisustvu javnosti i okrivljenog, kao i da se suoče sa njim, ali će sud o tome naknadno odlučiti.

Odstranjena mu prostata

Aleksić je, inače, na jučerašnje ročište došao iz kućnog pritvora u kom se nalazi od 10. septembra, posle osam meseci provedenih u Centralnom zatvoru. Tokom istrage on se više puta direktno suočio sa svim devojkama koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje i sve je negirao.
Njegova odbrana bazirala se prvenstveno na tome da nikako nije sposoban da siluje, jer mu je pre nekoliko godina odstranjena prostata. 

Foto: Informer

 

Pripadnik "Žena u crnom" ispred suda

Podršku Mileni Radulović, koja je prva Miku Aleksića prijavila za silovanje, dao je juče ispred zgrade Palate pravde jedan aktivista nevladine organizacije "Žene u crnom", koji je nosio transparent sa natpisom "Verujem Mileni Radulović". I početkom oktobra nekoliko aktivista iste NVO je sa istim transparentom, uz povike: "Silovatelju!", dočekalo Aleksića ispred suda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 2 godine

Te nazovi glumice,a naročito tu Milenu bi trebalo izopštiti iz glumačke profesije.Tskve bezočne laži,samo zbog samo promocije mogu samo ljudi kojima psiha nije jača strana.Ons može da u životu svašta uradi ,ako bude smatrala da će joj to koristiti.Zato napolje.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17