• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

03.12.2021

07:00

Petarde i rasveta spalile kineski tržni centar!

MUP

Vesti

Petarde i rasveta spalile kineski tržni centar!

Podeli vest

U stravičnom požaru do temelja je uništena kineska robna kuća, a okolne zgrade su evakuisane zbog rizika od širenja vatre * Jedna Kineskinja je nestala, strahuje se da ju je progutala vatrena stihija

Kineski tržni centar u Obrenovcu juče je do temelja uništen u stravičnom požaru, dok su okolne zgrade i kuće evakuisane jer je postojao rizik od širenja vatrene stihije. Sumnja se da je požar izazvala novogodišnja rasveta, a vatra je zahvatila i veliku količinu petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, pa je Obrenovcem odjekivala serija detonacija!
Jedna prodavačica (45) iz Kine je nestala i strahuje se da je nastradala u požaru, dok su se još četiri osobe nagutale dima i zbrinute su u bolnici.

Intervencija

Intervenisalo je 55 vatrogasaca sa 25 vozila. Zatečen je požar u razbuktaloj fazi na celoj površini tržnog centra
Miloš Majstorović


 

Lako zapaljivo
Kako saznajemo, požar je izbio oko 10.40 na poslednjem spratu kineskog tržnog centra u Ulici Miloša Obrenovića u centru Obrenovca.
Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović kazao je da su vatrogasci stigli na lice mesta za dva minuta i zatekli požar u razbuktaloj fazi.
- Intervenisalo je 55 vatrogasaca sa 25 vozila. Zatečen je požar u razbuktaloj fazi na celoj površini tržnog centra. Sve snage smo usmerili u pravcu lokalizacije požara, koji je pretio da se prenese na dva susedna stambena objekta i više privatnih kuća - kazao je Majstorović.


Na mestu nesreće bio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je medijima potvrdio da su tri žene zbrinute u Domu zdravlja kako bi im se ukazala pomoć, dok je prilikom gašenja požara jedan vatrogasac takođe lakše povređen.
- Najpre se pojavila informacija da su nestale dve Kineskinje iz tržnog centra, ali po poslednjim informacijama, traga se za jednom - izjavio je Vesić.


U policiji kažu da će istraga pokazati kako je tačno izbio požar, ali sve ukazuje na to da je uzrok novogodišnja rasveta.
Radnici tržnog centra kažu da su na stepeništu bile okačene sijalice od novogodišnjih ukrasa, a tu je bilo i dosta tekstilnih proizvoda, koji su lako zapaljivi.
- Ne bi me začudilo da se najpre zapalila ta rasveta. Požar je brzo zahvatio i pirotehniku, koje je bilo mnogo po lokalima, pa su satima odjekivale detonacije. U početku se spekulisalo da je možda i eksplodirala plinska boca, jer su neki Kinezi stanovali u potkrovlju tržnog centra i tamo su kuvali - ispričala nam je jedna radnica.

Slično u Bloku 70
Podsetimo, pre samo četiri meseca, 12. avgusta, do temelja je izgoreo i Kineski tržni centar u Bloku 70 na Novom Beogradu.
Istragom je utvrđeno da je stravičan požar izbio u restoranu brze hrane na drugom spratu centra.
- Utvrđeno je da je u tom lokalu eksplodirala plinska boca zato što je vlasnik zaboravio da isključi roštilj. Za kratko vreme vatra se iz ovog lokala proširila na susedne radnje, pa je izgorelo oko 4.000 kvadratnih metara - izjavio je nakon požara sagovornik Informera iz istrage.


Inače, gašenje tog požara bilo je, prema izjavi Miloša Majstorovića, komandanta Vatrogasne brigade Beograd, jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada obavila, pošto je intervenisalo čak 125 vatrogasaca sa 50 vozila. 

Starac (94) izgoreo u Zemunu

Jovo Pilipović (94), prosvetni radnik u penziji, poginuo je u požaru koji je juče rano ujutru izbio u njegovoj kući u Grmečkoj ulici u Zemunu. Pretpostavlja se da su požar izazvale neispravna TA peć i elektroinstalacije.

Izvor iz istrage kaže da je požar izbio u dnevnom boravku stana nastradalog, u kome je on i spavao, a vatra je u jednom trenutku pretila da se proširi i na drugi deo kuće, koja ima ukupno četiri stana.
Jovine komšije kažu da je on živeo sam u stanu i da ga je često obilazila ćerka.
- Živeo je u nekom svom svetu. Poslednjih deset-petnaest godina skupljao je svašta po ulici i dovlačio u stan, najviše stari karton. Ne znam za šta ga je koristio, ali znam da je stalno vukao neke kartonske kutije. Otkad je zahladnelo, čula se njegova TA peć. Brujala je stalno, verovatno je ona i izazvala požar - rekao je komšija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija