• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. I.

08.12.2021

16:41

NEMAM VIŠE NAJBOLJU DRUGARICU... Potresno svedočenje prijateljice 16-godišnjakinje poginule kod Zrenjanina

Z. I.

Vesti

NEMAM VIŠE NAJBOLJU DRUGARICU... Potresno svedočenje prijateljice 16-godišnjakinje poginule kod Zrenjanina

Podeli vest

Tokom noći na delu puta između banatskih sela Melenci - Kumane, na drugoj, od ukupno tri krivine, na ravnom drumu, dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila šesnaestogodišnja L.D. iz Bašaida kod Kikinde, učenica srednje Tehničke škole iz Melenaca

Sa nesrećnom devojkom, u automobilu BMW sive boje, pored njene najbolje drugarice vršnjakinje Ž.J. nalazila su se trojca mladića iz sela Melenca, dvojca sa po 18 i godinu dana stariji, koji je trenutno u kritičnom stanju u beogradskom Urgentnom centru.

Prema izveštaju policije automobil koji se velikom brzinom kretao iz pravca Melenaca prema selu Kumane, sleteo je s puta i nakon prevrtanja, nesrećna devojka izgubila je život, dok je jedan od trojce mladića koji nije bio za volanom, sedeo je na zadnjem sedištu, sa teškim povredama prebačen je u Beograd, dok su druga devojka i dvojca mladića, sa lakim povredama, nakon zbrinjavanja, pušteni kući.

Jedan od momaka predložio kobnu vožnju

Ž.J. smo pronašli u porodičnoj kući u Bašaidu, vidno u šoku, kroz suze tiho je prozborila:

Foto: Z. I.

Najbolja drugarica stradale devojke pokazuje svoje povrede

- Nemam više najbolju drugaricu, mladići su iz Melenaca došli kod mene na kafu, sedeli smo, pričali, tu je bila i L.D. a onda je jedan od njih predložio da se provozamo do Kumana, gde mu živi devojka - priča Ž.J. uz napomenu da je u trenutku nesreće ona sedela u sredini na zadnjem sedištu, sa njene desne strane sedela je L.D. i onda se u krivini automobil prevrnuo.

- Sledeći detalj, koga se sećam, da je mladić pored mene u panici zvao oca, koji je obavestio policiju i svi smo kolima Hitne pomoći preveženi u Zrenjanin - nastavlja Ž.J.

U kući u kojoj je sa majkom i očuhom Goranom B. živela L.D. tuga i neverica. Majka Timea, inače rodom iz Mužlje kod Zrenjanina, zaposlena u kikindakom pogonu kompanije Tisa aututomotive,  u šoku nije bila u stanju da bilo šta kaže, poginula joj je ćerka iz prvog braka, a sa Goranom ima još troje dece.

Očuh još čeka vesti

- Nama još niko zvanično ništa nije saopštio, ne znamo detalje nesreće, sa drugarima je otišla da se provoza i eto - kroz suze ističe Goran B. očuh, uz napomenu da su on i supruga odmah ujutro bili u Novom Sadu, u Institutu za sudsku medicinu, ali im je saopšteno da telo njihove ćerke još nije stiglo iz Zrenjanina.

Foto: Z. I.

Neutešni otac poginule devojke

U Melencima, odakle su mladići, puno oprečnih priča, ali uglavnom sve navode na činjenicu da je vozač BMW-a konzumirao alkohol i da je jurio brzinom od skoro 200 na sat.

- Nisam video, ali čujem da od BMW, koji su navodno pozajmili, nije ostalo ništa, kako su ostali preživeli pravo je čudo - kaže mladić u seoakoj kafani u Melencima, uz napomenu da  poznaje dvojcu i da nisu loši momci.

Ukleti put uzeo mnoge živote

Put ravan kao tepsija, sa tri izuzetno oštre krivine, mnogi u Melencima, Kumanu i obližnjim mestima, nazivaju put smrti, jer za poslednjih nekoliko godina, sigurno deset osoba izgubilo život u saobraćajnim nesrećama, baš na ovom delu između dva sela.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija