• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2022

13:47

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POSLE HAPŠENJA REPERA! Zbog ovoga je Numero završio iza rešetaka

Informer/printscreen

Vesti

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POSLE HAPŠENJA REPERA! Zbog ovoga je Numero završio iza rešetaka

Podeli vest

Uroš Radivojević Numero, srpski reper, uhapšen je danas, a kasnije tokom dana se oglasilo i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

Dana 05.01.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd – PS Zvezdara lišili su slobode U.R. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194. stav 1. Krivičnog zakonika, u odnosu na oštećenu bivšu vanbračnu partnerku L.C.

Kako nezvanično saznajemo, okrivljenom je na predlog Prvog  osnovnog javnog tužilaštva od strane Prvog osnovnog suda određen pritvor zbog okolnosti koji ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni U.R. je u vremenskom periodu tokom 2020. godine i 2021. godine zaključno sa danom 22. oktobar 2021. godine u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad partnerkom L.C., (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha, i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno, a kao jedna od posledica nasilja je i njeno hospitalno lečenje u institutu za mentalno zdravlje dok su živeli zajedno.

Krivična prijava

Proveravajući navode dostavljene krivične prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor sa oštećenom L.C koja je potvrdila da je trpela učestalo nasilje od svog bivšeg partnera U.R. dok su živeli zajedno, takođe je izjavila da zbog toga ima psihičke posledice koje i dalje trpi, iz kojih razloga uzima redovnu terapiju koja je propisana od strane lekara psihijatra, kao i da ona nije jedina žrtva nasilja.

Takođe na okolnosti prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor i sa majkom oštećene, koja je izjavila da ima saznanja o nasilju koje je vršeno nad njenom ćerkom od strane U.R.

Osumnjičeni U.R. je dana 05.01.2022. godine saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom  je izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu.

Prijavite nasilje

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu prema osumnjičenom U.R. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više lica, a koji će u daljem toku postupka biti ispitani u svojstvu svedoka.

Tužilaštvo apeluje da eventualno i druge njegove žrtve prijave nasilje, što će učiniti direktno u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu ul. Katanićeva br. 15 ili elektronskim putem na mail: tuzilastvo@prvo.os.jt.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija