• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.01.2022

19:30

"U DVA SKOKA MU PRIĐEŠ, METAK U GLAVU I PUN GAS" Kako su Velja Nevolja i Marko Mesar otišli na babine i zamalo izazvali KRVOPROLIĆE NA AERODROMU

Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Vesti

"U DVA SKOKA MU PRIĐEŠ, METAK U GLAVU I PUN GAS" Kako su Velja Nevolja i Marko Mesar otišli na babine i zamalo izazvali KRVOPROLIĆE NA AERODROMU

Podeli vest

Pre godinu dana, crnogorska policija sprečila je ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnoj Gori. Likvidacija, koja je trebalo da da bude izvedena na aerodromu, za vreme ukrcavanja, predviđenim planom koštala je 700.000 evra.

Belivuk i Miljković, čiji je klan u Srbiji delovao pod zaštitom zloglasnog kavačkog klana i njegovog vođe Radoja Zvicera, u januaru prošle godine boravili su u Kotoru, u poseti, kako su prenosili mediji, upravo Zviceru.

Ispostavilo se da im je ta poseta sa jedne strane donela opasnost po život, a da im je policija tada spasila glave.

Policija otkrila zaveru
Naime, tragom informacije da su u Crnu Goru stigli Velja Nevolja i njegov ortak Marko Mesar, tamošnja policija je odlučila da pojačano prati njihovo kretanje dok su boravili u Kotoru. Ispostaviće se da će taj potez biti ključan za otkrivanje zavere koja je trebalo da rezultira "smakom" dvojice Beograđana.

Foto: printscreen

Belivuk i Miljković izbegli su likvidaciju na aerodromu


Prateći Belivuka i Miljkovića, policajci su otkrili da ih prati još neko: bili su to, kako je kasnije utvrđeno, škaljarci, čiji je zadatak bio da prikupe sve informacije i organizuju njihovu likvidaciju.
Policija ih je uhapsila, a kasnije su obelodanjeni i detalji njihovog plana.


Kako su preneli crnogorski mediji, iza svega je stajao podgoričanin Janko Vukadinović, koji je u vreme kada su Belivuk i Miljković bili u Kotoru, bio u zatvoru, ali ga to nije sprečilo da odmah organizuje ekipu koja je trebalo da prati i likvidira vođu navijača Partizana i njegovu desnu ruku.

Na optužnici za planiranje ove likvidacije našli su se Vukadinović, Mile Jovanović (34), Radovan Stanišić (35), Almira Mujahodžić (21), Momčilo Milić (40) i Dušan Ivanović (41).

"Metak u glavu i puni sprint"

- Ti lagano, ka’ da nije tvoj posao, na 5-6 metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja dok istrčiš napolje da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali - ovo je bila poruka je koju je navodno Vukadinović napisao zaštićenom svedoku Kamenku Kuču kada su planirali ubistvo Belivuka.

Istraga je otkrila, a taj podatak se kasnije našao i u optužnici protiv ove grupe, da je za likvidaciju Belikvuka trebalo da bude plaćeno 700.000 evra, a za ubistvo Miljkovića, koji nije bio prioritetna meta 300.000 evra.

Foto: mup

Radoje Zvicer bio je šef Velji Nevolji, koji je bio na čelu jednog od najmonstruoznijih klanova u Srbiji


Interesantno je da su Belivuk i Miljković, koji su nakon hapšenja škaljaraca saslušani kao svedoci oštećeni, ispričali da ne znaju nikoga od ekipe koja je planirala njihovo ubistvo. Rekli su da su u Crnu Goru došli na babine kod Radoja Zvicera, a potom produžili par dana kako bi ostali da sa njim proslave i slavu.

Tužiocima su saopštili da ne znaju ko bi ih i zbog čega ubio, ali da su, kada su čuli za hapšenje u Tivtu pomerili povratak u Beograd.

Uhapšeni pre godinu dana
Inače, Belivuk i Miljković privedeni su odmah nakon sletanja u Beograd, ali su tada pušteni nakon saslušanja. Uhapšeni su ponovo početkom februara, u velikoj akciji policije, a lisice na ruke tada su stavljenje i ostalim članovima njihovog kriminalnog klana.

Kako je kasnije obelodanjeno, ispostavilo se da su Belivuk i Miljković u Srbiji bili na čelu monstruoznog klana koji je svoje protivnike namamljivao u kuću strave u Ritopeku, zverski ih mučio, a potom ubijao, sekao, mleo i bacao u Dunav.


Oni se od tada nalaze u pritvoru i čekaju početak suđenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija