• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

25.01.2022

12:04

BATINAMA OSLEPEO ŽENU! Siledžija iz Velike Plane osuđen EVO KOLIKO ĆE ROBIJATI

Vesti

BATINAMA OSLEPEO ŽENU! Siledžija iz Velike Plane osuđen EVO KOLIKO ĆE ROBIJATI

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora Đ. R. koji je prvostepenom kaznom bio osuđen na dve godine manje zbog toga što je 18. februara prošle godine u Velikoj Plani brutalno pretukao vanbračnu suprugu i naneo joj teške telesne povrede

U obrazloženju odluke kojom je Đ. R. kaznio sa 10 godina zatvora, Apelacioni sud navodi da je pretučena žena posle nasilja koje je preživela, oslepela.

- Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je prilikom donošenja odluka o vrsti i visini kazne pravilno utvrdio olakšavajuće okolnosti, korektno držanje okrivljenog pred sudom a od otežavajućih okolnosti da je višestruki povratnik, da je oštećena kritičnom prilikom zadobila teške telesne povrede usled čega je nastupilo potpuno slepilo, 100% procenata sa mogućim komplikacijama koje su vrlo izvesne, te da ne postoji šansa da će se oporaviti - navodi se u odluci suda.

Po mišljenju Apelacionog suda maksimalna kazna zatvora propisana po zakonu za ovo krivično delo jedina je adekvatna za počinjeno krivično delo i posledice do kojih je ono dovelo. Ovaj sud potvrdio je deo presude Osnovnog suda u Velikoj plani kojom mu je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup u prostor oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje oštećene i svaka komunikacija u trajanju od tri godine od dana pravnosnažnosti presude.

Foto: T.P.

Mesto zločina

Podsetimo, Đ.R. je oglašen krivim zbog toga što je 18. februara prošle godine u Velikoj Plani, sa 1,57 promila alkohola u krvi, najpre, u porodičnom domaćinstvu započeo verbalnu raspravu sa oštećenom oko prekida vanbračne zajednice i oko činjenice da je oštećena prodala njegove lične stvari. Tokom rasprave u kuhinji, nasrnuo je na nju, udario je otvorenom pesnicom po glavi, zbog čega je ona pala na pod. On joj je prišao, nogama je opkoračio i počeo sa obe ruke da je udara po glavi i licu.

- Nastavio je da je udara nogama po telu, da bi joj u jednom trenutku, kada je ponovo prišao rekao: „E sad oči kopam, da ne vidiš više ni jednog muškarca u životu", pa je sa obe ruke uhvatio za glavu i prstima obe ruke pritiskao obe očne jabučice i naneo joj tešku telesnu povredu sa trajnim posledicama, jer je žena oslepela - utvrdio je Osnovni sud u Velikoj plani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 2 godine

Da ženi rukama iskopa oči i za tako brutalno i monstruozno delo samo 10 godina zatvora? Kako se kod nas radi znači da će izaći na slobodu već posle 6.5 godina ... Vraćajete Dušanov zakonik, treba mu odseći obe ruke do lakata jer to bi bila jedina adekvatna kazna za monstruma.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija