• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2022

07:10

SLAĐANA JE SUPRUGA SRPSKOG NARKO BOSA U PERUU Rodila mu je dete, a mediji su sada otkrili njen ŠOK POTEZ

Vesti

SLAĐANA JE SUPRUGA SRPSKOG NARKO BOSA U PERUU Rodila mu je dete, a mediji su sada otkrili njen ŠOK POTEZ

Podeli vest

Slađana M., supruga narko-bosa Zorana Jakšića (62), vođe klana "Amerika", koji je u Peruu osuđen na 25 godina zatvora zbog učešća u švercu oko 800 kilograma kokaina, postala je narkomanski zavisnik!

Zbog problema sa drogom Slađana, koja je živela u Argentini, morala je da da na usvajanje svoju i Jakšićevu ćerku jednoj porodici iz Buenos Ajresa.

Peruanski portal TN objavio je detalje istrage koja se godinama vodila protiv jednog od najmoćnijih narko-bosova Zorana Jakšića, tamošnjoj javnosti poznatog kao El Alto.

Problem sa drogom
"Jakšić je sa suprugom Slađanom i tek rođenom ćerkom živeo u Argentini. Sredinom septembra 2008. godine uhapšen je jedan od njegovih glavnih snabdevača drogom. Jakšić je tada pobegao i ostavio mladu ženu sa bebom. Ubrzo zatim argentinska policija je uhapsila Slađanu M, koja je rodom iz Smederevske Palanke u Srbiji. Njoj su lisice stavljene na ruke u stanu u kojem je živela u Ulici San Martin del tul. Međutim, ubrzo je puštena na slobodu jer je dokazano da nije imala nikakve veze sa muževljevim nelegalnim poslovima", piše portal TN.


Kako dodaje ovaj portal, Slađana M. je, nekoliko meseci nakon bekstva svog supruga Zorana Jakšića, postala narkomanski zavisnik.

Foto: printscreen

Zoran Jakšić


"Pošto je shvatila da ima problem sa drogom i da ne može da se brine o svojoj ćerki, Slađana je rešila da bebu da na usvajanje. Ona je ubrzo pronašla jednu porodicu u Buenos Ajresu. Toj porodici nije ništa rekla o svojim narkomanskim problemima, već im je ispričala da joj je namera da oni usvoje njenu ćerku jer će joj na taj način spasiti život. Zatim im je rekla da je detetu otac Zoran Jakšić i da ona samo hoće bebu da skloni što dalje iz mafijaškog okruženja u kom se nalazio njen otac", prenosi sajt i dodaje da je Slađana M. neko vreme ostala u komunikaciji sa tom porodicom, ali da joj se kasnije izgubio svaki trag.

Šverc 800 kila kokaina
Kada je reč o Zoranu Jakšiću, jednom od ključnih ljudi kriminalnog klana "Amerika", on je nakon bekstva iz Argentine nastavio da se bavi trgovinom kokaina i u Peruu. Njegove nelegalne aktivnosti u ovoj zemlji otkrivene su tek 2016. godine, kada je policija utvrdila da je Jakšić zaslužan za to što je peruanski kokain počeo da se na veliko prodaje van granica ove države.


Jakšić je uhapšen i u februaru prošle godine u Peruu osuđen je na 25 godina zatvora zbog učešća u švercu oko 800 kilograma kokaina. Jakšić je u toj zemlji osumnjičen i da je sa 500.000 dolara finansirao kopanje tunela kojim je trebalo da pobegne iz zatvora Migel Kastro u Limi. Naime, plan je bio da tunel poveže zatvorsku kuhinju i jednu kuću blizu zatvora. Međutim, kopanje tunela je zaustavljeno pošto je policija otkrila da Jakšić planira bekstvo, pa je prebačen u drugi zatvor - Piedras Gordas.
Inače, u Peruu je Jakšić poznat kao čovek sa 40 identiteta pošto je koristio najmanje toliko lažnih pasoša kako bi ostao neprimećen. 


Klan "Amerika"
Kriminalna grupa "Amerika"spada među najmoćnije i najstarije balkanske klanove. Osim po dugovečnosti, grupa je poznata i po tome što operiše na najmanje četiri kontinenta. Svetske policije su u periodu od dvadeset godina od ove grupe zaplenile više od pet tona kokaina. Šef ove grupe je Mileta Miljanić, američki državljanin poreklom sa Balkana i dobar prijatelj Zorana Jakšića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija