• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2022

17:58

Pre 5 godina u Zemunu se dogodio zločin koji je sve zgrozio: Sve je počelo sa 150 dinara

Vesti

Pre 5 godina u Zemunu se dogodio zločin koji je sve zgrozio: Sve je počelo sa 150 dinara

Podeli vest

Ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija potreslo je Novi Sad. Kako je utvrđeno, njega je nasmrt izudarao mladć Žarko Riđički (21) jer mu je nesrećni čovek dao samo 390 dinara. Ovaj slučaj mnoge je podsetio na sličnu strahotu koja se dogodila 2017. godine u Zemunu, kada je spaljen beskućnik Milivoje Prašić.

Naime, beskućnika Milivoja Prašića (58) u Zemunu su 20. jula  2017. zverski mučila i zapalila četvorica dečaka i jedan punoletnik.

Golobradi krvnici su zverski tukli nesrećnog Milivoja, lomili mu prste i čupali nokte, samo da bi mu oteli mobilni telefon i nešto para. S tim novcem su zatim kupili alkohol, a od kusura od 150 dinara uzeli su litar benzina, pa se vratili do izmrcvarenog Milivoja, polili ga i zapalili!

Nesrećnom čoveku izgorelo je 80 odsto kože i on je dve nedelje kasnije preminuo u bolnici, u najgorim mukama.

Kupili alkohol, pa rešili da zapale čoveka

Istragom je utvrđeno da su nasilnici 20. jula, oko šest sati ujutro, nasrnuli na Milivoja iz čiste obesti, dok je spavao u napuštenom objektu u Ulici Aleksandra Dubčeka u Zemunu.

- Probudili su ga udarcima, a onda su ga na smenu tukli. Dok su ga dvojica držala, treći ga je udarao, i tako ukrug. U jednom trenutku jedan od njih je iz džepa izvadio klešta i počeo njima da bije Prašića po šakama, pri čemu mu je izlomio prste. Onda je, dok su ga dvojica držala, počeo da mu čupa nokte. Zatim su mu uzeli novac i otišli da kupe alkohol - naveo je tada naš izvor blizak istrazi.

Foto: printscreen

Mesto tragedija u Zemunu

Inspektori su tokom istrage jezivog zločina skinuli snimke sigurnosnih kamera sa obližnje trafike i benzinske pumpe, koje su snimile nasilnike.

- Mladići su snimljeni kako hladnokrvno kupuju alkohol, a na licima im se vidi zastrašujuća hladnokrvnost, iako su samo nekoliko trenutaka ranije lomili kosti beskućniku i čupali mu nokte - priča naš izvor iz istrage.

Nakon što su popili sav alkohol koji su kupili na kiosku, krvnicima je ostalo još oko 150 dinara kusura.


- Zajednički su došli na ideju da za taj novac kupe gorivo i da iz čiste obesti zapale Prašića. Jedan od dečaka je našao neku plastičnu flašu i otišao do obližnje benzinske pumpe da kupi gorivo. Tad je opet snimljen sigurnosnom kamerom. Nakon što je kupio oko litar benzina, mladići su se vratili u napušteni objekat do Prašića. Tamo su izmrcvarenog čoveka polili benzinom i zapalili, a zatim su ga, dok je goreo, šutirali, cerekajući se! To je i sam Prašić potvrdio policiji, pre nego što je podlegao stravičnim povredama u bolnici - objašnjava sagovornik.

Dečaci spalili čoveka i u Novom Sadu

 

Još jedan slučaj svirepog ubistva dogodio se godinu dana ranije u Novom Sadu. Tada je dečak (12) iz Novog Sada  oko četiri sata ujutro zapalio  dvojicu beskućnika koji su spavali iza jednog marketa na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu.

Foto: Informer

Dragutin Todorčević

Dragutin Todorčević (64) preminuo je u plamenu, u stravičnim mukama, a njegov drug Z. T. završio je u bolnici sa teškim opekotinama. Mali piroman, koji je bio u društvu dvojice drugara (13), u policiji je rekao da je to učinio jer mu je "tako došlo".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija