• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

09.03.2022

17:30

NOŽEM UBIO MLADIĆA KOJI MU JE UPAO U KUĆU! Otkriven razlog krvavog obračuna u doljevačkom selu Šarlinac

D.K.

Vesti

NOŽEM UBIO MLADIĆA KOJI MU JE UPAO U KUĆU! Otkriven razlog krvavog obračuna u doljevačkom selu Šarlinac

Podeli vest

Nikola Marković (27) ubio Mihaila M. (24), koji mu je s dvojicom prijatelja upao u kuću preteći noževima i pištoljima * Posle ubistva Mihailovi prijatelji pobegli, a Nikola je uhapšen

Nikola Marković (27) iz sela Šarlinac kod Doljevca uhapšen je preksinoć nakon što je nožem ubio Nišliju Mihaila M. (24), koji mu je upao u kuću s dvojicom prijatelja preteći noževima i pištoljem.

Posle ubistva Mihailovi prijatelji su se razbežali, a Nikola se posle kraćeg bekstva predao policiji. Motiv tragičnog obračuna u porodičnoj kući Markovića još se utvrđuje, ali pretpostavlja se da je Mihailo zbog nečega hteo da se osveti Nikoli, što ga je koštalo života. 

Foto: D.K.

 
Moždani udar

Nikolin otac Srđan ispričao nam je da ne poznaje ubijenog Mihaila i da nema pojma zašto je ovaj s prijateljima kobne noći upao u njegovu porodičnu kuću.

- Te noći sam spavao u prizemlju kuće, a moj sin na spratu. Sin me je oko jedan sat posle ponoći probudio i rekao mi da se ni slučajno ne penjem na sprat, pošto su neki momci došli kod njega s pištoljima i noževima. Nikola je samo hteo da me zaštiti, pošto sam bolestan, oporavljam se od moždanog udara, nije želeo da me neko od napadača povredi - kazao je Srđan, i dodao:

- Čini mi se da je prošao samo minut kada je Nikola ponovo sišao kod mene u prizemlje, rekao mi je: "Zovi hitnu da onaj gore ne umre, zovi policiju i advokata!" Popeo sam se na sprat i video nekog dečka bez svesti u fotelji, nije imao nikakvih vidljivih povreda, ali je ispod njega bilo dosta krvi.

Priznao
Nikola je sišao kod mene u prizemlje, rekao mi je: "Zovi hitnu da onaj gore ne umre, zovi policiju i advokata!"
Srđan Marković

Nikola je u međuvremenu negde otišao, a policajci i forenzičari su celu noć obavljali uviđaj... Pitali su me za nož kojim je ubijen taj mladić, ja stvarno nisam znao gde je, pod jakim sam lekovima, jedva sam ispričao i ono što znam...

Bio u zatvoru

Nikola je, prema rečima njegovog oca Srđana, posle ubistva otišao kod rođaka u selo Voljčinac, ali se ubrzo zatim predao policiji.

Foto: D.K.

 

- Ja i dalje ne znam zašto je taj Mihailo s drugovima upao u našu kuću. Došli su valjda da se svete, da ubijaju, da traže nekog đavola, nemam pojma... Grehota je što je taj momak stradao, ali šta će oni kod nas usred noći? Ja ih nisam zvao... I ja bih isto postupio kao moj sin da su me napali. Ne znam zašto se to desilo, sin mi se nikada nije žalio da mu neko preti. Ovde smo se doselili iz Niša,

Nikola je retko izlazio, dolazilo mu je samo par drugara na kafu, koliko znam, nema neprijatelje... Samo je jednom ranije bio u zatvoru, i to sedam meseci zbog neke tuče, ali Nikola je tada smatrao da je prestrogo kažnjen - rekao je Srđan.

Iz policije se nisu oglašavali povodom ovog ubistva, ali prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je Nikola imao neke neraščišćene račune sa ubijenim Mihailom i da je to bio motiv krvavog obračuna u Šarlincu. 

Foto: D.K.

 
Komšije hvale ubijenog Mihaila

Ubijeni Mihailo M. živeo je u Nišu, ali u stanu gde mu je prijavljeno boravište juče nismo nikog zatekli. Komšije kažu da je on donedavno tamo živeo sa roditeljima i bratom.

- Ne znam čime se bavio, znam ga samo iz viđenja. Uvek je bio ljubazan prema komšijama, bio je lep dečko, visok, šteta što je tako nastradao - rekla je komšinica. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17