• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

11.03.2022

11:46

ODLOŽENO ROČIŠTE BAHATOM VOZAČU! Pregazio decu na pešačkom prelazu i pobegao, USVOJENA MOLBA VEŠTAKA

Printscreen Facebook/Pravda za Stefana

Vesti

ODLOŽENO ROČIŠTE BAHATOM VOZAČU! Pregazio decu na pešačkom prelazu i pobegao, USVOJENA MOLBA VEŠTAKA

Podeli vest

Danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu odloženo peto ročište u okviru suđenja Lazaru Galiću povodom optužbi da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom udario dvoje dece od pet i deset godina, a zatim pobegao sa lica mesta

Desetogodišnji Stefan B. je, zbog zadobijenih povreda, nakon nesreće preminuo.

Već na početku suđenja napravljena je pauza kako bi se saobraćajni veštak Boris Antić upoznao sa primedbama odbrane na dopunu nalaza i mišljenja stručnog saradnika.

Nakon što je izvršen uvid u primedbe na dopunu nalaza i mišljenja, saobraćajni veštak zamolio je sud da se pretres odloži kako bi se komisija veštaka uputila u dodatna pitanja i pismeno izjasnila u vezi sa njima.

Bahati vozač se žalio na tešku porodičnu situaciju

Branilac okrivljenog Lazara Galića zamolio je sud da razmotri predlog da se licu koje okrivljeni odredi omogući da uzme alat koji se nalazi u njegovom automobilu, jer se automobil nalazi u PU Beograd.

Galić je na to dodao da mu  je alat potreban kako bi ga prodao, jer je porodica u teškoj finansijskoj situaciji.

Naredno ročište zakazano je za 14. april.

Za današnje ročište je bilo predviđeno da se sudski veštak izjasni o dopunama veštačenja, kao i da odgovori na pitanja odbrane i stručnog saradnika.

Stručni savetnik je odlučivao da li na pitanja može da odgovori na ovom ročištu ili je potrebno da radi dodatne analize.

Na ročištu je bio prisutan i brat optuženog S. Galić.

Foto: Informer.rs/B.P.

 

Podsećamo, na prethodnom ročištu je veštaku pročitan deo iskaza optuženog Lazara Galića, u kom je opisao da je čovek odjednom stupio na kolovoz, deset metara ispred njega, da je on zažmurio i skrenuo na trotoar, kada je osetio tup udarac. Uprkos tome što je osetio tup udarac, on je nastavio da vozi.

Čuvši iskaz, veštak je naveo da je komisija sprovela uporednu analizu mogućnosti kretanja pešaka i na osnovu toga je određeno mesto sudara u blizini sredine kolovoza.

- Pre toga nije moguće bilo odrediti da li je on sišao na trotoar pre ili posle pešačkog prelaza, tako što bi "citroen" levim bokom bio u blizini sredine kolovoza. Nepoznato je da li je okrivljeni na trotoar skrenuo pre ili posle pešačkog prelaza. Ukoliko je hteo da skrene na trotoar pre pešačkog prelaza, kako je rekao, to ne bi bilo moguće, jer su neposredno do pešačkog bila parkirana tri vozila. Pri takvom manevru, očekuju se tragovi na ivičnjaku, a to nije fiksirano tokom uviđaja - rekao je Antić.

Nije bilo rasvete

Na trećem ročištu, na kom su svedočili očevici nesreće, zaposlena u prodavnici, ispred koje se dogodila nesreća, Vesna Simić, istakla je da nije bilo rasvete u momentu nesreće.

- Kritičnog dana, kada je došlo do nesreće, izašla sam iz prodavnice, i ni ulična, ni naša rasveta nisu bile upaljene. Mi smo svetla na prodavnici upalili tek nakon nesreće. Ispred same prodavnice na trotoaru nije bilo parkiranih vozila, ali je moguće da je bilo malo niže. Da precizira, nije bilo vozila ispred radnje koja je u visini pešačkog prelaza - rekla je Vesna Simić.

Na pitanje branioca da li je videla telo dečaka i na kom rastojanju je on bio u odnosu na prodavnicu, potvrdila je da je videla telo i da se ono nalazilo dijagonalno od prodavnice, ispred kioska, na samom kolovozu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ISKAZ VEŠTAKA POBIO ODBRANU OKRIVLJENOG ZA GAŽENJE DECE! Deo krivice Galić pokušao da svali na žrtve, dokazi ga demantovali!
Hronika

ISKAZ VEŠTAKA POBIO ODBRANU OKRIVLJENOG ZA GAŽENJE DECE! Deo krivice Galić pokušao da svali na žrtve, dokazi ga demantovali!

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano je četvrto ročište u okviru suđenja Lazaru Galiću povodom optužbi da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina, a zatim pobegao sa lica mesta. Desetogodišnji Stefan B. je, zbog zadobijenih povreda, nakon nesreće preminuo. Suđenje se nastavlja 11. marta

20.01.2022

14:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija