• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

05.04.2022

17:53

VULIN: Krađa robnih rezervi je otimanje od usta našoj deci i slabljenje države, TO JE PODLOST!

Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

VULIN: Krađa robnih rezervi je otimanje od usta našoj deci i slabljenje države, TO JE PODLOST!

Podeli vest

Policajci iz Službe za suzbijanje kriminala uhapsili su V. Ć. (1963) iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Akcija je izvedena u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica i po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, a u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije i naglasio da će svi oni koji se usude da na ovaj način ugroze egzistenciju naših građana biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani.

„U vremenu u kome se svaki kilogram hrane čuva i od koga zavisi opstanak nacije krađa iz robnih rezervi je otimanje od usta našoj deci i slabljenje države. Krađa iz robnih rezervi više je od privrednog prestupa ili krivičnog dela, to je podlost", kazao je Vulin.

Ministar je dodao da je Srbija zahvalJujući mudroj politici predsednika Aleksandra Vučića i u ovim teškim vremenima sigurna i bezbedna.

„Kod nas nema nestašica brašna, ulja, osnovnih životnih namirnica, jer je država na vreme reagovala. Ljudi u Srbiji ne treba da brinu, imamo svega dovoljno. A svi oni koji zarad ličnog bogaćenja pljačkaju građane Srbije biće uhapšeni i konstantno na meti srpske policije“, poručio je Vulin.

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva „Žitopromet“ DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laufel

pre 2 godine

Mogu li provere da se vrse mesecno .. a ne da se ceka 35 6 meseci i shvati da je neko krao mesecima . .samo pitam .. proverite i zalihe u silosima .. samo kazem ..

milovan

pre 2 godine

APa ako niste poslali na robiju Cedu zbog kradje robnih rezervi.!!!! Zasto bi onda ovog coveka. Drzava je sama rekla da se od drzave smije krasti,cim je Ceda slobodan.

Čiča Avalski

pre 2 godine

Eh, ... da si tako razmišljao kada si kupovao stan na Zvezdari ??!!!

Milan

pre 2 godine

I Rističević poslanik je oštetio robne rezerve jer mu država dala na čuvanje kukuruz pa je to preprodao a silosi njegove žene ostali prazni i nikom ništa.

zatvor za Rošavog glavoseču i

pre 2 godine

Kad sitna riba poput ovog babuna ukrade milione, šta mislite koliko su nas ojadili paraziti poput Vesića , SNS mafije i bratije? Tajkun Žućo je amater sa njegovih 619 miliona, jer su ovi iz SNS mafije pokrali milijarde evra. Bukvalno! Boli ih kurac za tuđu decu...

NEBOJŠA

pre 2 godine

није то никаква подлост.НЕГО НАЦИОНАЛНА ИЗДАЈА,ТАКО ТО ТРЕБА ТРЕТИРАТИ И КАЖЊАВАТИ,ПА КО ВОЛИ НЕК'ИЗВОЛИ !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija