• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2022

14:14

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA I KOD KOMŠIJA! U Zagrebu pali povezani sa likvidacijom Šarićeve desne ruke, MEĐU NJIMA I ŠARAC!

ATA Images

Vesti

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA I KOD KOMŠIJA! U Zagrebu pali povezani sa likvidacijom Šarićeve desne ruke, MEĐU NJIMA I ŠARAC!

Podeli vest

U Hrvatskoj sprovedena velika akcija hapšenja desetočlane kriminalne grupe, povezane s trgovinom narkoticima i ubistvima, a navodi se da sve ima veze i sa Srbijom

Naime, kako su preneli hrvatski mediji tamošnja policija sprovela je koordinisanu akciju u saradnji sa USKOK-om, a prema jutrošnjem saopštenju hrvatskog MUP-a, ta akcija ima međunarodni karakter.

Jutarnji list navodi da je uhapšeno 10 osoba, među kojima je i 51-godišnji Petar Ćosić, zvani Šarac.

Petar Ćosić, zvani Šarac je čovek koji je već bio osuđivan za krijumčarenja stotinama kilograma droge iz Južne Amerike u Evropu, a prema najnovijim informacijama sada je ponovo osumnjičen u švercerskom lancu.

Akcija policije bila je usmerena na kriminalnu grupu iz domena organizovanog kriminala, čiji se članovi sumnjiče da su počinili najteža krivična dela pa i ubistva.

- Zahvaljujući toj ekipi, na evropsko tlo su dopremljene stotine kilograma kokaina, a osim zbog droge, 51-godišnjeg Petra Ćosića zvanog Šarac, inače dobro poznatog policiji, istražioci sumnjiče da je organizovao ubistvo 47-godišnjeg Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru - navodi Jutarnji.

Dalje se ističe i da je, upravo na osnovu informacija koje je pribavila hrvatska policija istražujući lanac trgovine kokainom, srpska policija danas ponovno uhapsila Darka Šarića, protiv kog još traje postupak po potužbama za trgovinu ogromne količine narkotika.

Foto: Tanjug

Darko Šarić

- Stoga je, sudeći po svemu, Šarić nastavio da petlja s drogom dok je čekao ponovljeno suđenje - zaključuje Jutarnji list.

Ko je bio Cigla?

Milan Milovac je, prema pisanju medija, bio desna ruka narkobosa Šarića i bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po zapadnoj Evropi. Više od decenije bio je na interpolovoj poternici Srbije čije pravosuđe ga je osudilo na 11 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. godine iz Latinske Amerike u Evropu, a ubijen je prošlog januara u Ekvadoru u klasičnoj sačekuši.

Foto: printscreen

Ubice su ga presrele u prolazu na motoru i pobegle nakon ubistva 12. januara 2021. godine.

Pravi razlog likvidacije nije poznat.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 2 godine

Nasa policija po obicaju nema pojma -da nije Europola ....MUP ,Tuzilastvo i Sudovi zreli za veliki remont?????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija