• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

15.04.2022

10:55

KO JE BIO I KAKO JE LIKVIDIRAN CIGLA, DESNA RUKA DARKA ŠARIĆA?!  Za njega se nije znalo 11 godina, a onda su ga iz Ekvadora VRATILI U KOVČEGU?!

printscreen

Vesti

KO JE BIO I KAKO JE LIKVIDIRAN CIGLA, DESNA RUKA DARKA ŠARIĆA?! Za njega se nije znalo 11 godina, a onda su ga iz Ekvadora VRATILI U KOVČEGU?!

Podeli vest

Milan Milovac zvani Cigla (47), kum i blizak saradnik pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, koji je kao njegov saradnik u švercu kokaina osuđen u Srbiji na 11 godina zatvora, likvidiran je 12. januara prošle godine u Ekvadoru, pod nerazjašnjenim okolnostima, a dva meseca posle toga sahranjen na beogradskom groblju Nova Bežanija

Podsetimo, juče je uhapšen Darko Šarić kojeg je MUP označio kao vođu klana koji se tereti za najteža krivična dela poput ubistava, a koji je delovao na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

MUP je saopštio da su u međunarodnoj akciji koordinisanoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa, a u Srbiji pet članova.

- Uhapšeni su D. Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi D. L, D. O, U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga - kažu u  MUP.

Foto: ATA Images

Darko Šarić
BLISKA SARADNJA SA ŠARIĆEM

Milovac je posle predaje Darka Šarića 2014. godine preuzeo operativno vođstvo nad klanom, odnosno nad narko-poslovima. Budući da istraga nad Šarićevim kartelom i njihovim poslovima nikada nije prekidana, tako se i došlo do podatka o Milovcu kao novom operativnom vođi Šarićevog klana.

Foto: printscreen

Milan Milovac Cigla

Prema policijskim podacima, Milovac se od pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i raspisivanja poternice sakrio u Južnu Ameriku, gde je neko vreme bio i na vezi sa Šarićem.

- Od 2017. Šarićeva ekipa je i na vezi i u poslovima sa kavačkim klanom, što im je donelo pojačanje celokupne poslovne logistike, a Milovac, koji je ranije bio Šarićeva desna ruka, postao je glavni operativac za distribuciju kokaina u Evropi. U njegovim rukama su bile veze sa tamošnjim kartelima, kupovina i organizovanje šverca kokaina ka Evropi - naveo je sagovornik za medije.

NARKO SEDMORKA

Do imena Milana Milovca u istragama narko-poslova prva je svojevremeno došla italijanska policija, koja ga je osumnjičila da je rukovodio delom grupe koja je bila stacionirana u Milanu, a odakle se rukovodilo uličnom distribucijom kokaina po Italiji i EU.

Milovac je sastavljao grupe od po sedam članova, čiji je zadatak bio da organizuju uličnu prodaju po velikim evropskim gradovima.

Zbog toga, i bliskosti sa Šarićem, on je prema saznanjima italijanske policije već tada bio u vrhu piramide tada najmoćnijeg balkanskog narko-klana.

11 GODINA NIJE BILO NI TRAGA NI GLASA OD "CIGLE"

Milan Milovac zvani Cigla je hrvatski državljanin i za njim je Srbija u akciji "Balkanski ratnik" 2010. raspisala Interpolovu poternicu.

Za svo ovo vreme, pa do njegove smrti, operativni podaci srpske policije ukazivali su da se Milovac nalazio u Južnoj Americi i da je odatle rukovodio švercom kokaina u Evropu.

Foto: informer

 

Milovac je, prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, po kojoj mu se kao članu Šarićeve grupe sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu, bio zadužen za distribuciju droge po Evropi.

Tokom postupka njegovo ime pominjao je i jedan svedok-saradnik, koji je za Milovca izjavio da je zaradio 600.000 evra od prodaje droge.

Milovac je, kako se pretpostavlja, u Južnoj Americi najverovatnije koristio lažna dokumenta, a sa njim su u aktivnom kontaktu bili i ostali odbegli pripadnici pljevaljskog klana.

On je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora, zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. iz Latinske Amerike u Evropu, a Darko Šarić kažnjen je sa 15 godina robije. Podsetimo, i Šarić je bio u bekstvu do 2014, kad se dobrovoljno predao, i od tada je u pritvoru.

Foto: Shutterstock

 
NERAZJAŠNJENA LIKVIDACIJA

Neslavna karijera Šarićevog kuma završena je 12. januara 2021. godine u Ekvadoru. Likvididan je pod nerazjašnjenim okolnostima. Njegovo telo je u Srbiju dopremljeno u kovčegu.

Milan Milovac sahranjen je u porodičnoj grobnici, u "elitnom" delu Nove Bežanije.

- Sahranjen je u grobnici od crnog mermera, na mestu koji pojedini nazivaju elitnim delom groblja. Interesantno je i to da se u blizini nalaze i grobnice Bojana Mirkovića, navodnog člana škaljarskog klana, koji je u novembru 2020. likvidiran u novobeogradskom naselju Belvil dok se vraćao iz prodavnice - kaže sagovornik beogradskih medija.

Međutim,ubistvom Milovca, kako smatraju u srpskim bezbednosnim službama, poslovi Šarićevog narko-klana neće stati jer je previše novca u igri, a ljudi koji će nastaviti da vode šverc uvek ima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija