• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

29.05.2022

14:12

Policija prilikom hapšenja Belivuka i Mesara pronašla PIŠTOLJ-OLOVKE! Evo o kako funkcioniše ovo oružje, NAMENJENO JE ZA UBISTVA IZ BLIZINE!

Printscreen You Tube/zaboravljeno oružje

Vesti

Policija prilikom hapšenja Belivuka i Mesara pronašla PIŠTOLJ-OLOVKE! Evo o kako funkcioniše ovo oružje, NAMENJENO JE ZA UBISTVA IZ BLIZINE!

Podeli vest

Prilikom hapšenja kriminalne grupe na čijem čelu su Veljko Belivuk i Marko Miljković u februaru prošle godine MUP Srbije zaplenio je veliku količinu droge, novca, oružje, municije, a u jednom štek-stanu, navodno nađena su i dva pištolja-olovke

Naime, ovo skoro pa nevidljivo oružje je veoma opasno i teško se nalazi na tržištu.

- Pored velikog broja pištolja, automatskog oružja, čak i sa optičkim nišanom, istražitelji su ostali iznenađeni kada su, prilikom pretresa jednog stana, pronašli dva pištolja-olovke, u srebrnoj i crnoj boji, jer se ovo oružje retko pronalazi. Reč je o vatrenom oružju koje se često pojavljuje o špijunskim filmovima, čak i onima o čuvenom tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu. To je zapravo improvizovani pištolj, iz kog može da se puca, izgleda kao olovka, ali se u njemu nalazi pravi metak - objašnjava izvor Kurira.

Foto: Printscreen You Tube/zaboravljeno oružje

Izgleda kao hemijska olovka 

On navodi da je reč o veoma opasnom oružju, pre svega jer nije lako uočljivo.

- Pištolj-olovka ima malokalibarski metak i uglavnom ne može da se koristi za pucanj na veću udaljenost, pa sve ukazuje da je reč o oružju koje neko namerava da upotrebi iz neposredne blizine - dodao je sagovornik.

Podsetimo, Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove kriminalne grupe nalazi na optuženičkoj klupi zbog otmica, brutalnih ubistva, oružja, droge i iznude.

Foto: Printscreen You Tube/zaboravljeno oružje

Okidač se vidi tek kada se rasklopi

Inače, pištolj u obliku olovke osmilio je i patentirao RJ Braverman. Pištolj se zvao "Stinger" i prodavan je 1990-ih u nekoliko kalibara - .22LR, .22VMR, .25ACP, .32ACP i .380 (iako je preporučljivo da se iz .38-=0 ne puca mnogo, jer može oštetiti mehanizam pištolja). Iako je pravno bio samo pištolj, "Stinger" je bio prilično ograničen u svojim mogućnostima. Bio je to uređaj sa jednim udarcem i prilično naporan za ponovno punjenje. Takođe je imao automatski uključeni sigurnosni sistem i bez nišana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17