• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

14.06.2022

14:19

OTKRIVENO ZAŠTO JE BELIVUKU SKOČIO PRITISAK!? Doživeo izdaju od najbližeg saradnika, MILJKOVIĆ POSTAJE SARADNIK TUŽILAŠTVA?!

printscreen

Vesti

OTKRIVENO ZAŠTO JE BELIVUKU SKOČIO PRITISAK!? Doživeo izdaju od najbližeg saradnika, MILJKOVIĆ POSTAJE SARADNIK TUŽILAŠTVA?!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost prof. dr Ratomir Antonović izjavio je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji da činjenica da se Marku Miljkoviću postupak odvaja od ostalih članova kriminalne grupe znači da će on možda u jednom momentu postati saradnik tužilaštva, kao i da je to možda razlog zbog čega je Belivuku pozlilo tokom suđenja

U Specijalnom sudu u Beograd juče je iz četvrtog pokušaja počelo pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Foto: printscreen/Kurir tv

Ratomir Antonović

Ročište je razdvojeno i u odnosu na Marka Miljkovića, jer se njegov novi izabrani branilac još nije upoznao sa predmetom i u odnosu na Belivuka, koji se žalio da se ne oseća dobro, nakon čega su vraćeni u pritvor. Ročište će se nastaviti i u sredu 15. juna.

Detalje sa suđenja prokomentarisao je u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji moj stručnjak za bezbednost prof. dr Ratomir Antonović koji ističe za značajnu informaciju to što je postupak protiv Marka Miljkovića odvojen od ostalih članova ove kriminalne grupe.

Foto: Informer DN

Marko Miljković

- Imamo od juče jednu značajnu informaciju, a to je da je postupak za Marka Miljkovića odvojen od ostalih članova ove kriminalne grupe. U pravosuđu nije čudno da se menjaju advokati. Belivuku i Miljkoviću su dodeljeni advokati po službenoj dužnosti, ali oni imaju pravo da izaberu svog branioca kog žele. Čuli smo juče da je Miljković izabrao Milenka Cvijovića. Cvijoviću će sigurno trebati 60 dana da se upozna sa celokupnim predmetom. Radi se o složenom predmetu, ima mnogo strana u samoj optužnici - rekao je Antonović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, E-Stock/Koca Sulejmanović

Veljku Belivuku pozlilo u sudnici

Na pitanje voditelja Miloša Anđelkovića da li to što je Miljkoviću odvojen slučaj od ostalih članova kriminalne grupe znači da će on možda u jednom momentu postati saradnik tužilaštva, Antonović kaže da ide u tom smeru.

- Meni ovo deluje kao da ide u tom smeru, na osnovu dosadašnjih indicija. Možemo zaključiti da se Belivuku nije dopala ta činjenica i da je njemu pozlilo, što je predstavljalo njegovu prirodnu reakciju. To je njemu verovatno i zastrašujuće, jer on ne zna na šta je Miljković spreman. Njih dvojica nemaju nikakvu komunikaciju i ne zna kakav je njegov trenutni status ni šta je ispregovarao sa tužiocem. Njegova reakcija da mu je iznenada pozlilo ukazuje upravo na te njegove najgore strahove, a to je da je njegov najbliži saradnik na putu da postane saradnik tužilaštva - rekao je Antonović gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Foto: Fotoilustracija

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Podsetimo, sudija je donela rešenje da se postupak protiv Marka Miljkovića odvoji od postupka od ostalih pripadnika klana. Naime, branilac koji je dodeljen Miljkoviću po službenoj dužnosti nije imao vremena da se upozna sa predmetom, šta više nije mu stiglo ni rešenje. U međuvremenu je sudija saopštila da je stiglo rešenje od Miljkovićevog izabranog advokata Milenka Cvijovića da se ročište odloži za najmanje 60 dana, kako bi odbrana imala vremena da se pripremi.

Pošto je ovo čuo, Belivuk je tražio da ga vrate u ćeliju, rekavši da mu nije dobro. Sudija je dala pauzu, koja je u toku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija