• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2022

07:00

Rat mafijaških klanova ne jenjava u Crnoj Gori! 'Škaljarac' ubijen jer se 'opustio'?!

pink.rs

Vesti

Rat mafijaških klanova ne jenjava u Crnoj Gori! 'Škaljarac' ubijen jer se 'opustio'?!

Podeli vest

Ubica, obučen u belo, sa osam metaka upucao Milića Minju Šakovića (35), koji je večerao u bašti restorana u Budvi * Prijatelji i policija upozoravali Minju da mu je život ugrožen, ali on ih nije slušao

Milić Minja Šaković (35) iz Podgorice, visokopozicionirani član "škaljarskog klana", ubijen je u petak malo pre ponoći u bašti restorana u Budvi, naočigled više desetina ljudi.

Šakovića su i prijatelji i policajci mesecima upozoravali da mu suprotstavljeni "kavački klan" radi o glavi, ali on ih nije slušao i živeo je uobičajeno, bez ikakvih mera obezbeđenja. Tako je i kobne noći sedeo u bašti restorana, leđima okrenut prolaznicima. Prijatelji za stolom su ga upozorili na sumnjivog muškarca, obučenog u belo, koji je prolazio pored njih, ali Minja je samo odmahnuo rukom. Samo nekoliko minuta kasnije muškarac u belom je Šakoviću prišao s leđa i izrešetao ga po glavi i telu, nakon čega je pobegao.

Foto: pink.rs

Mesto ubistva u Budvi

Policajac jurio ubicu

Crnogorski mediji prenose da je jedan od očevidaca ubistva u restoranu "Korkovado" kod budvanskog Starog grada bio i policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti.

- Policajac je potrčao za ubicom, potegao pištolj i naredio mu da stane ili će pucati, ali nije mogao da upotrebi oružje, jer bi ugrozio živote ljudi koji su panično bežali. Ubica je otrčao u pravcu hotela "Mogren", gde se sapleo, pao i ostavio otiske na pločniku, ali je uspeo da pobegne prema naselju Gospoština. Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se da je ubica srednje visine, a policija je pronašla pištolj, belu košulju i kačket, koje je bežeći odbacio - pišu portali u Crnoj Gori.

Mediji prenose i da je Šaković u trenutku napada večerao u restoranu sa prijateljima Đurom Ivanovićem, Ognjenom Kažanegrom i Vjekoslavom Lambulićem.

Sumnjičen za ubistvo Saleta Mutavog

Ime Milića Šakovića pominjano je u okviru istrage o ubistvu vođe Partizanove navijačke grupe "Janjičari" Aleksandra Stankovića (30), zvanog Sale Mutavi, 13. oktobra 2016. u Beogradu. Šaković, međutim, nikad nije procesuiran za taj zločin.

Spekulisalo se da je u Stankovića pucao "škaljarac" Stevan Stamatović, koji je ubijen u januaru 2020. u Atini zajedno s jednim od vođa tog klana, Igorom Dedovićem. Navodno je u ubistvu Saleta Mutavog učestvovao i Saša Vidović, koji se u oktobru 2020. obesio u zatvoru u Foči, gde je služio kaznu od 18 godina zatvora zbog drugog ubistva. Postojale su indicije da su ga na samoubistvo naterali pripadnici bande Veljka Belivuka, koji je bio šef beogradskog ogranka "kavačkog klana" i Stankovićev najbolji prijatelj.

- Sedeli su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut prolaznicima. Njegovi prijatelji su tokom uviđaja ispričali inspektorima da su uoči ubistva videli sumnjivog muškarca, obučenog u belo, koji je prošao pored njihovog stola i produžio ka Starom gradu. Jedan od njih je upozorio Šakovića, ali on tome nije pridavao važnost, već je nastavio da večera. Ubrzo zatim, sumnjivi muškarac se opet pojavio iz pravca Starog grada. Prijatelj je opet upozorio Minju, rekavši mu: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga", ali Šaković opet nije mario za to, odmahnuvši rukom. Tad je ubica ubrzano prišao stolu, potegao pištolj i s pola metra udaljenosti tri puta pucao Šakoviću u potiljak, a zatim još pet puta u telo - preneli su tamošnji mediji.

Da se Šaković previše "opustio", uprkos brojnim upozorenjima i prijatelja i policajaca da se nalazi na nišanu "kavačkog klana", potvrdio je u subotu i crnogorski premijer Dritan Abazović.

- Crnogorska policija je ranije nekoliko puta sprečila likvidaciju Milića Šakovića. Ta osoba je odlučila da se opusti iako je živela dosta izolovano. Sinoć smo imali to što smo imali - rekao je Abazović.

Preuzeo restoran

Inače, Šaković je poslednjih nekoliko meseci često boravio u Budvi, a nedavno je od udovice Gorana Đuričkovića preuzeo restoran "Old Fisherman's Pub". Đuričković je, naime, bio zet proslavljenog fudbalera Crvene zvezde Vladimira Petrovića Pižona, a ubijen je ispred svog restorana u oktobru 2015.

Minja je, za razliku od svog prijatelja Đuričkovića, ranije uspeo da preživi tri pokušaja atentata, a o glavi mu već godinama rade "kavčani" i banda okupljena oko Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, koji su svi uhapšeni u Srbiji 4. februara 2021.

Podsetimo, u ratu "kavačkog" i "škaljarskog klana" u poslednjih osam godina likvidirano je više od 50 osoba. Vođe ovih klanova, "škaljarac" Jovica Vukotić i "kavčanin" Radoje Zvicer, u bekstvu su i za njima je raspisana Interpolova poternica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija