• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Vučićević

16.07.2022

20:19

TOP 7 ISTORIJSKIH KRAĐA KOJE SU POČINILI SRBI! Zbog ovih bandita ceo svet je strahovao za svoje DRAGOCENOSTI!

Vesti

TOP 7 ISTORIJSKIH KRAĐA KOJE SU POČINILI SRBI! Zbog ovih bandita ceo svet je strahovao za svoje DRAGOCENOSTI!

Podeli vest

Srpski razbojnici počinili su neke od najvećih svetskih pljački! Izdvojili smo sedam najvećih krađa, koje su se osim po količini plena izvodjije i po tome što su njihovih organizatori i izvršioci bili veoma maštoviti

Najpopularija pljačkaška banda na svetu je grupa koju čine i Srbi i zove se "Pink Panteri". Oni su godinama bili strah i trepet za sve svetske dragocenosti, a evo i njihovih "remek dela":

PLJAČKA LONDONA

Prva pljačka koja se pripisuje "Panterima" izvedena je 2002. godine, kada je opljačkana zlatara u Londonu. Tog dana su Predrag V. i njegova britanska saučesnica, ušli u radnju i tražili da pogledaju prsten vredan 37.000 funti. Dok su njih dvoje odvlačili pažnju osoblja, u zlataru je upao Nebojša D., sa perikom na glavi i magnumom 357 u ruci, u društvu Milana J. Tri minuta bilo je potrebno da pokupe nakit vredan 23 miliona funti.

Foto: Pixabay

 
PLJAČKA DUBAIJA

Aprila 2007. ceo svet je ponovo gledao u Srbiju zbog pljačke koja je grupa sa naših prostora počinila u Dubaiju. Oni su tog dana beli "audi" parkirali pored draguljarnice "Graf", dok su drugim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca. Uletela su u zlataru i samo devedeset sekundi kasnije izašla iz nje sa dva džaka puna nakita vrednosti 11 miliona evra.

PLJAČKA TOKIJA

Svetsku slavu, "Pink panteri" su dobili u martu 2014. kada su opljačkali čuvenu zlataru "Le supre-diamant couture de Maki" u elitnom kvartu Ginza u Tokiju. Tada su ukrali dijamante vredne 32 miliona evra, među kojima je bila i čuvena ogrlica "Kontesa de Vandom" sa 116 dijamanata. Za ovu pljačku optuženi su Đorđije R. iz Arilja, Aleksandar R. iz Beograda i Snežana P. iz Niša. Nakit koja je ova grupa ukrala nikada nije pronađen. Pretpostavke policije su da je on otišao u ruke nekog od bogatih kolekcionara dragulja.

Foto: Shutterstock

 
PLJAČKA LONDONA 2

Na katolički Uskrs 2015. godine grupa pljačkaša prerušena u đubretare upala je u londonski Haton Garden kroz okno lifta, nakon što su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti. Potom su velikom bušilicom napravili masivnu rupu na zidu debljine jedan metar i upali do trezora. Iz 72 sefa ukrali su dragulje i novac u vrednosti od 201 milion funti.

PLJAČKA NEMAČKE

Policija je u decembru prošle godine u Beogradu uhapsila četvoricu muškaraca za koje se sumnja da su pripadnici bande "Pink panter", a koji se terete da su u Nemačkoj opljačkali luksuznu prodavnicu satova "Brege" i iz nje odneli robu vrednu tri miliona evra. Lisice su stavljene trojici Beograđana N. S. (47), N. B. (52) i A. J. (51), kao i S. Š. (51) iz Valjeva.

Foto: Polizei

 

Međutim, "Pink Panteri" nisu jedina srpka banda koja je harala po svetu. Lopovi iz naše zemlje uspeli su da orobe čak i svetski popularne zvezde, te su učestvovali u najvećoj pljački u Velikoj Britaniji

EPSKA PLJAČKA VELIKE BRITANIJE

Jugoslav Jovanović priznao je da je 2019. godine opljačkao Tamaru Eklston (37), ćerku bivšeg direktora Formule 1 Bernija Eklstona. Ona je bila je na odmoru u Laponiji sa suprugom, vlasnikom umetničke galerije Džejem Ratlendom i njihovom ćerkom kada se dogodila krađa. Iz njihove vile u Kensigntonu je ukradeno oko 25 miliona funti vrednog nakita i gotovine

PLJAČKA U MINHENU

Srpski državljanin, zajedno sa još četvoricom saradnika, 1994. godine opljačkalo je banku u Minhenu, i to na veoma brutalan način. Pljačkaši su uspeli da iz banke odnesu oko 1,4 miliona nemačkih maraka tako što su uzeli taoce i pretukli čuvara. Nemačka policija je dugo tragala za osumnjičenim protiv kojeg je izdat nalog Evropske unije za hapšenje. Srbin je 18 godine bio u bekstvu, nakon čega je uhapšen u Austriji.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VUCKO

pre 1 godinu

NEBI BILO LOSE DA SE PONOSITE NECIM DRUGIM A NE KRIMINALOM...LJUDSKA BEDA ...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija