• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

17.07.2022

11:56

BIZARNA KRAĐA U KIKINDI! Lopov ukrao cveće,  ali i tek opran veš sa terase KAMERE GA SNIMILE (VIDEO)

V.N.

Vesti

BIZARNA KRAĐA U KIKINDI! Lopov ukrao cveće, ali i tek opran veš sa terase KAMERE GA SNIMILE (VIDEO)

Podeli vest

Stanari zgrade u ulici Pere Segedinca 7 u Kikindi, mesecima su na meti lopova koji im krade cveće sa prozora i i spred stambenog bloka, koje su dobili pre godinu dana, kada je u akciji „Zelena Srbija“, koju je podržala ambasada Portugalije, oplemenjen ovaj prostor

Očajni ovom bizarnom krađom nepoznatog lopova, jedan od komšija ugradio je kameru, a onda je usledio šok kada su pregledali snima, na kojem se vidi kako muškarac na biciklu bezobzirno šupa ruže.

Snimak ove bizarne krađe šokirao je stanare u ulici Pere Segedinca 7 u kojoj živi 25 izbegličkih porodica. Nepoznati lopov bezobzirno je čupao cveće posađeno 2. juna prošle godine u kampanji „Zelena Srbija“, uz podršku ambasade Portugalije.

Krađa traje od maja ove godine, a nepoznatog lopova snimila je kamera koju je ugradio jedan ogorčen komšija, koji većinu vremena provodi u Novom Sadu. Ko je lopov otkrili su 3. jula, a na snimku se jasno vidi kako muškarac čupa ruže.

Foto: V.N.

 

-Kada je komšija ugradio kameru, imali smo šta da vidimo. Na snimku se jasno vidi kako čovek sa biciklom prilazi i uzima dve ruže koje su zasađene donacijom Evropske unije. Vlada Portugala nas je častila sa 67 sadnica različitih lišćarskih vrsta, drvećem i cvećem. Čovek dolazi, čupa dve cele sadnice ruža, ujutru u pola osam, u nedelju. Pošto to nije mogao da uradi na biciklu, sišao je i iščupao. Vidi mu se lik jasno -priča jedan od stanara N.B.

Stanarima u prizemlju zgrade nestajale su i saksije sa cvećem, ali i garderoba sa terase, a šta bi mogao da bude motiv ove bizarne krađe, nije im poznato. Materijalna šteta je mala, pa su odlučili da krađu ne prijave policiji.

Foto: V.N.

 

-Ne znamo kome trebaju saksije cveća, ruže. Mala je materijalna šteta, ali nama znači i osećamo se loše ovim postupcima. Činjenica da nam neko narušava mir, nas uznemiruje. Želimo da ukrasimo svoj stambeni prostor, da se osećamo lepo. Nama koji živimo u prizemlju zgrade dešavaju se neverovatne stvari. Jednom komšiji je sa terase nestala garderoba, baš kad se pripremao za svadbu. I njemu i supruzi odnete su pantalone, bluze, košulje. Ne smemo ništa da ostavljamo na terasi- kaže N.B.

Foto: V.N.

 

U stabenom bloku u ulici Pere Segedinca živi 25 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kojima su svečano uručeni ključevi od stanova krajem januara, 2020 godine. Stanovi su građeni prema Regionalnom stambenom programu, „Potprojekat 2“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija