• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2022

10:19

UČESTVOVAO U UBISTVU PREMIJERA SRBIJE! Simović kažnjen na 35 godina zatvora, slobodno se šeta i broji vekne hleba SRETKO KALINIĆ PISAO O NJEGOVOM POLOŽAJU

Vesti

UČESTVOVAO U UBISTVU PREMIJERA SRBIJE! Simović kažnjen na 35 godina zatvora, slobodno se šeta i broji vekne hleba SRETKO KALINIĆ PISAO O NJEGOVOM POLOŽAJU

Podeli vest

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih ubistava „zemunskog klana”, navodno nije više u strogom Sedmom paviljonu , popisuje hleb u „Zabeli”

Simović je bio u iz strogom delu Sedmog paviljona, ali je navodno nedavno prebačen u otvorenije delove zatvora, gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj „Zabeli”. Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po „krugu”, u kojem ima pet – šest paviljona i bolnica, i prilično je privilegovan. Za razliku od njega, Radomir Marković (76), bivši načelnik Službe državne bezbednosti, bio je jedno vreme na „krugu”, ali su se neki pobunuli, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek i bolestan je, za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu ponovo radi u magacinu, gde broji garderobu za 250 zatvorenika – kaže izvor Objektiva.

Foto: Informer

 

O Aleksandru Simoviću progovorio je i Sretko Кalinić, (48) osuđen na 40 godina robije zbog učešća u atentatu na premijera Đinđića i mnogobrojnih ubistava. On je optužio sada pokojnog načelnika obezbeđenja „Zabele” da je favorizovao starijeg Simovića.

- Njegovi postupci su najbolje govorili kakav je, a u prilog tome govori podatak da je Acu Simovića, direktnog učesnika u ubistvu premijera, prebacio na krug, u najpovlašćeniji deo „Zabele”, što je van svakog zakona. Pitam se da li ga je prebacio tamo da bi dilovao gudru (drogu) po „Zabeli” - naveo je Kalinić koji je u knjizi i opisao koji je navodno zadatak Simović imao. 

Bio je u prostoriji odakle je pucano na premijera i imao je zadatak da je polije flašom benzina i zapali da bi uništio sve tragove. Znam za to jer sam prisustvovao svim njihovim dogovorima. Međutim, on to od straha nije uradio- objasnio je Kalinić i dodao:

- Pobegao je i tako sve sj*bao i ostavio tragove. Eto koliki je junak, ali je sada nagrađen najpovlašćenijim mestom. Čuo sam da je za to navodno platio 15.000 evra - napisao je Kalinić u nedavno objavljenoj knjizi.

Foto: Informer DN

 

Inače, braća Miloš i Aleksandar Simović, nekadašnji pripadnici "zemunskog klana", služe višegodišnje kazne za brutalna ubistva, otmice, kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Aleksandar Simović, uhapšen je još 25. novembra 2006. godine u stanu na Novom Beogradu dok je bio sa suprugom Zoranom. Bio je sedam godina u bekstvu, a policija je uspela da ga locira i uhvati posle sukoba sa Sretkom Kalinićem. Osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Prvu presudu braća su dobila za kidnapovanja. Zbog otmice Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića, 2003. godine, Aleksandar je dobio osam godina zatvora.

Zajedno sa bratom, osuđen je i za napad na prostorije lista "Dan" i autoservis "Aca". Kada se sve skupi, Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina robije zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija