• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

08.08.2022

12:43

VATROGASCI BUKVALNO NE STAJU! Na jednom mestu ugase požar na drugom se razbuktao! ZA 24 SATA IZBILO IMALI PREKO 150 INTERVENCIJA

Printskrin RT Herceg Novi

Vesti

VATROGASCI BUKVALNO NE STAJU! Na jednom mestu ugase požar na drugom se razbuktao! ZA 24 SATA IZBILO IMALI PREKO 150 INTERVENCIJA

Podeli vest

Požar koji se ponovo razbuktao na Vršačkom Bregu ugašen je ali vatrogasci muku muče sa drugim požarima za 24 sata imali preko 150 intervencija

Kako nezvanično saznajemo požar na Vršačkom bregu koji je izbio u subotu ugašen je ali se ponovo sinoć razbuktao i nanovo je ugašen. Isto tako požar je lokalizovan i u Pčinskog okruga i to u mestima Preševo, Bugojno... 

Foto: R. B.

 

 Požar koji je u petak 5. avgusta izbio na području opštine Preševo, između sela Rajince, Crnotince, Gornja Šušaja, Golemo Brdo, u kome je bila zahvaćena borova šuma na površini oko 50 hektara, ugašen je noćas u 3 sata. 

- Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar je stavljen pod kontrolu za manje od 24 sata - saopšteno je u MUP-u.

Foto: Privatna arhiva

 

Kako je navedeno u intervenciji je učestvovao 151 vatrogasac-spasilac sa 60 vatrogasnih vozila i četiri ATV vozila iz VSJ Preševo, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bujanovac, Leskovac, Niš, Prokuplje, Pirot, Кruševac, Jagodina i Кragujevac i 15 pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a sa tri letelice. U gašenju požara  učestvovali su i pripadnici JP "Moravica" i "Кomunalac".

Foto: printscreen/twitter

 

Takođe, brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, požar koji je juče popodne izbio u mestu Pavlje, kod Novog Pazara, a kojim je zahvaćeno oko 40 hektara trave i niskog rastinja, stavljen je pod kontrolu i trenutno se vrši dogašivanje panjeva u unutrašnjosti požara.

- Na terenu je 30 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila iz VSB Novi Pazar, Кraljevo i Užice i četiri pripadnika Uprave za vatrogasno - spasilačke jedinice sa dva vozila. Najbitnije je da nema ugroženih objekata ni stanovništva - ističe se u saopštenju MUP-a

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17