• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2022

07:00

KOKAINSKI INVESTITORI ZIDAJU PO VRAČARU! Šarićev policajac nudi se da bude svedok saradnik, da razotkrije narko mafiju!

printscreen

Vesti

KOKAINSKI INVESTITORI ZIDAJU PO VRAČARU! Šarićev policajac nudi se da bude svedok saradnik, da razotkrije narko mafiju!

Podeli vest

Policajac iz UKP Danijel J., koji je uhapšen sa suprugom Dušicom iz BIA jer su prenosili pare od droge za Šarića i Zvicera, nudi se za svedoka saradnika, želeći da otkrije ko je parama od kokaina zidao luks stanove na Vračaru

Danijel J. (41), oficir Uprave kriminalističke policije koji je uhapšen sa suprugom Dušicom iz BIA zbog sumnje da su za narko-bosa Darka Šarića prenosili pare od droge iz Holandije u Srbiju, ponudio se Specijalnom tužilaštvu da bude svedok saradnik!
Danijel je, kako otkriva izvor Informera blizak istrazi, spreman da otkrije imena građevinskih investitora koji su Šarićevim parama od kokaina zidali zgrade na ekskluzivnim lokacijama, uglavnom na Vračaru!

Imena

Danijel je pomenuo imena četiri investitora, od kojih je jedan iz Herceg Novog, koji su parama od droge zidali na Vračaru
Izvor iz istrage

 

Hoće manju robiju

Prema rečima našeg sagovornika, Danijel i Dušica su posle hapšenja u njihovoj porodičnoj kući na opštini Čukarica, 2. avgusta, ubrzo shvatili da policija i tužilaštvo imaju čvrste dokaze da su švercovali pare za Šarića i njegovog saradnika Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana". Zbog toga je Danijel odmah odlučio da započne pregovore sa Specijalnim tužilaštvom o dobijanju statusa svedoka saradnika, kako bi za sebe, a moguće i za suprugu, obezbedio znatno manju zatvorsku kaznu.
- Danijel se na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega je tražio da se sastane sa tužiocem. Na tom sastanku Danijel je rekao da Darka Šarića poznaje oko 20 godina, kao i da mu je poznato mnogo toga o njegovim narko-poslovima. Ispričao je da zna kako je na stotine miliona evra od međunarodnog šverca kokaina oprano kroz izgradnju zgrada u centru Beograda, ali i na drugim lokacijama u Srbiji, poput Zlatibora i Novog Sada - ispričao je naš izvor.

Foto: Fejsbuk

Šarićev prljavi policajac nudi se za svedoka saradnika


Kako bi tužilaštvo uopšte i razmotrilo Danijelovu ponudu, uhapšeni policajac je morao potanko da navede sve bitne činjenice, kao i da pruži dokaze koji bi mogli da potkrepe sve njegove tvrdnje o prljavim poslovima Šarića, Zvicera i njihovih građevinskih investitora.
- Danijel je pomenuo imena četiri investitora, od kojih je jedan iz Herceg Novog. Ispričao je da su oni vlasnici tri najjače firme za izgradnju, koje poslednjih godina zidaju zgrade gotovo isključivo na ekskluzivnim lokacijama na Vračaru - rekao je naš sagovornik, i dodao:
- Danijel je objasnio da je novac od kokaina koji bi iz Holandije prokrijumčario u Srbiju predavao jednoj osobi bliskoj Šariću, koja je zatim prosleđivala te pare građevinskim investitorima. Taj novac bi zatim prešao u legalne tokove kroz izgradnju stambenog i poslovnog prostora.

Foto: fejsbuk/Daniel J/Danijela J

Danijel i Dušica


Podsetimo, Danijel i Dušica su uhapšeni 2. avgusta uveče u svojoj kući na Čukarici, a tužilaštvo ih tereti da su učestvovali u međunarodnom švercu kokaina, kao i da su prali pare za narko-klan Darka Šarića i Radoja Zvicera. Istog dana uhapšeni su i saradnici bračnog para, bivši policajac Miodrag K. i profesionalni vozač Ž. F. iz Aranđelovca.

'Zgrabi koliko hoćeš'

Svi oni se terete da su za Darka Šarića i Radoja Zvicera prebacivali novac od prodaje kokaina iz Holandije u Srbiju, a jedan manji deo u Crnu Goru. Ključnu ulogu u švercu tih para imali su Danijel i Dušica, i to tako što su, prelazeći preko granice, koristili službene legitimacije kako bi izbegli kontrolu. Švercovali su novac u Srbiju godinama, a u početku su prenosili do dva miliona evra po turi, pri čemu su uzimali po 1,5 odsto, što je oko 30.000 evra. Međutim, kasnije se taj procenat povećavao na pet i šest odsto, a kad su stekli Šarićevo i Zvicerovo puno poverenje, procenat su uzimali po principu "zgrabi koliko hoćeš".
Na taj način Danijel i Dušica su zgrnuli ogromne pare. Vlasnici su kuće i auto-servisa na Čukarici, kao i četiri apartmana u centru Zlatibora i dva na Kopaoniku. Danijelov auto je procenjen na oko 50.000 evra.

Šarić u zatvoru, Zvicer u bekstvu

Darku Šariću, koji se trenutno nalazi u pritvoru, u toku je suđenje u Specijalnom sudu za šverc 5,7 tona kokaina i pranje para. Kada je reč o Radoju Zviceru, vođi "kavačkog klana", on se trenutno nalazi u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je vođa mafijaškog klana koji se sumnjiči za više ubistava, trgovinu drogom, ucenama...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17