• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

06.09.2022

07:00

VELJA I MESAR IGNORISALI TROJICU IZDAJNIKA BANDE! Nastavljeno pripremno ročište zloglasnom klanu

Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

VELJA I MESAR IGNORISALI TROJICU IZDAJNIKA BANDE! Nastavljeno pripremno ročište zloglasnom klanu

Podeli vest

U Specijalnom sudu juče su se Veljko Belivuk i Marko Miljković sreli sa Srđanom Lalićem, Bojanom Hrvatinom i Nikolom Spasojevićem, koji su se nagodili s tužiocem i priznali zločine Velja i Mesar im reč nisu rekli, niti su ih mrko gledali

Vođe koljačke bande Veljko Belivuk i Marko Miljković Mesar juče su se u Specijalnom sudu prvi put sreli sa Srđanom Lalićem, koji se, kao i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, nagodio sa tužiocem i priznao sve jezive zločine klana!
Velja Nevolja i Mesar su ignorisali "izdajnike", reč im nisu rekli, niti su ih mrko pogledali.

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić

 

Pozlilo optuženima

Uvodna izlaganja branilaca po prvoj optužnici, kojom se klan Veljka Belivuka tereti za pet svirepih ubistava i druga teška krivična dela, završena su juče pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Pripremno ročište se, međutim, nastavlja sutra čitanjem druge optužnice, koja ih tereti za još dve brutalne egzekucije.

Ovaj deo postupka, koji je inače zatvoren za javnost, počeo je juče sa zakašnjenjem pošto je pozlilo dvoma optuženima. Kako saznajemo, Nemanja Đurić i jedina žena u klanu - Slađana Sekulić, požalili su se na početku ročišta da se ne osećaju dobro, pa je sudsko veće odredilo pauzu tokom koje su ih pregledali lekari i posle pola sata utvrdili da mogu da se vrate u sudnicu.

Iako se pretpostavljalo da će Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković Mesar uputiti pogrdne i preteće reči trojici "izdajnika", koji su odlučili da svedoče protiv njih, to se ipak nije desilo. Srđan Lalić, koji je u javnosti prozvan "nasmejani koljač", poslednji je svedok okrivljeni koji se nagodio sa tužilaštvom da za 18 godina zatvora otkrije pozadinu još nekoliko likvidacija.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

On je juče po prvi put dovezen u sud sa tajne lokacije, u pratnji Jedinice za zaštitu svedoka, nakon što mu je nedavno ukinut pritvor. Pre njega u istom programu su se našli i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević u zamenu za 15, odnosno 14 godina zatvora, umesto doživotne robije.

Sva trojica, otkriva izvor Informera, nisu bila u odvojenom boksu u sudnici, već u delu u kojem inače sede predstavnici tužilaštva i branioci. Sedeli su jedan pored drugog, a navodno je Spasojević poželeo dobrodošlicu Laliću rečima: "Sad smo u istom timu".

Saslušanja i zbog otmice Kapetana

Veljko Belivuk i Marko Miljković će, po zamolnici crnogorskog pravosuđa, danas biti saslušani putem video-linka u vezi s otmicom i ubistvom Mileta Radulovića Kapetana, pripadnika "škaljarskog klana", krajem 2020. godine u Crnoj Gori. Na optužnici podgoričkog Višeg tužilaštva za otmicu i ubistvo Kapetana trenutno su odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i petorica pripadnika te bande, ali je moguće da će se tom spisku pridružiti i Belivuk i Miljković.
Prema toj optužnici, Belivuk i Miljković su nakon otmice Kapetana, preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj, u njegovo ime slali poruke i namamljivali pripadnike "škaljaraca" da dolaze na određene lokacije u Beogradu, gde bi ih potom likvidirali u "klanici" u Ritopeku. Radulović je dva meseca nakon otmice ubijen u Crnoj Gori, a telo mu je zapaljeno nadomak Cetinja.


Posle jučerašnjeg ročišta procurila je informacija da bi još jedan član klana mogao da postane svedok okrivljeni i progovori o zlodelima!
- U sudu se po kuloarima spekulisalo da bi već na narednom suđenju optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su se Belivuk i njegovi mafijaši brutalno iživljavali nad žrtvama, kasapili ih i ubijali, mogao da prizna krivicu. Navodno je Draganić poslao signal tužilaštvu da je spreman da otkrije nove zločine u zamenu za blažu kaznu - kaže naš sagovornik.

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić

 

Ogranak "kavčana"

Belivuk, Miljković i još 28 članova bande uhapšeni su 4. februara 2021, a prvobitnom optužnicom terete se za pet teških ubistava. Optužnica je u međuvremenu za još dva ubistva, ali Lalić je, navodno, tužilaštvu ponudio dokaze za još neke likvidacije da bi izbegao doživotnu robiju, pošto je i sam učestvovao u jezivom mučenju, ubijanju i kasapljenju protivnika klana.

Ova banda je bila praktično ogranak crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji, a postoje operativna saznanja bezbednosnih službi da su učestvovali u mafijaškim likvidacijama "škaljaraca" i u Crnoj Gori, Grčkoj i drugim zemljama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija