• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2022

09:27

Vulin: Borba protiv narkotika prioritet u radu policije!

MUP Srbije

Vesti

Vulin: Borba protiv narkotika prioritet u radu policije!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone prekursora, supstanci koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga i poručio da srpska policija nastavlja odlučnu i beskompromisnu borbu protiv narko-dilera, protiv onih koji prave i proizvode drogu, protiv onih koji je prodaju i truju našu decu


Ministar unutrašnjih poslova istakao je da će, posle mnogo godina, prekursori konačno biti izvezeni iz naše zemlje i uništeni.

„U Republici Srbiji sistemski postupak uništavanja prekursora sprovodi se po prvi put, uz prethodno izmenjeni zakonski okvir kojim se reguliše oblast prekursora. Prethodnih 20 godina prekursori su skladišteni i čuvani na više lokacija i to na neodgovarajući i nebezbedan način. Sada se po prvi put sprovodi njihovo sistemsko uništavanje, 32 tone prekursora biće uništeno. Supstance za proizvodnju sintetičkih droga biće prevezene u jednu firmu u Šapcu, a nakon dobijanja svih neophodnih dozvola prekursori biće izvezeni u inostranstvo i uništeni. Supstance od kojih su dileri hteli da prave sintetičku drogu i truju našu decu konačno će biti uništene nakon mnogo godina", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Foto: MUP Srbije

Vulin je istakao je da je borba protiv narkotika prioritet u radu policije i poručio da će srpska policija još intenzivnije raditi na zapleni svakog grama droge, a posebno na otkrivanju ilegalnih laboratorija. Ministar unutrašnjih poslova istakao je da su oni koji prave i proizvode drogu posebno na meti policije, baš kao i oni koji je transportuju i prodaju.

„Ne postoje lake i teške droge, policijski službenici ne prave razliku u tome da li hapse narko-dilera sa kilogramima heroina ili kokaina, ili sa kilogramom marihuane, ili dilera sa sintetičkom drogom, odnosno tabletama. Svako ko pravi, proizvodi, transportuje i prodaje drogu naći će se na meti i udaru srpske policije", rekao je Vulin.

Foto: MUP Srbije

Ministar je naglasio da Srbija neće biti slobodna zona za narko-dilere.

"Dok sam ja na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova nikada niti jedna vrsta narkotika neće biti legalizovana. Važno mi je kada zaplenimo drogu, ali mi je još važnije kada pronađemo ilegalnu laboratoriju za proizvodnju droge, kada zaplenimo i uništimo supstance od kojih ološ pravi drogu. Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, srpska policija će biti nemilosrdna prema narko-dilerima", poručio je ministar unutrašnjih poslova.

On se posebno zahvalio policijskim službenicima UKP-a Službe za borbu protiv droga na godinama požrtvovanog rada i borbe protiv narkotika, navedeno je u saopštenju MUP-a.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17