• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/republika.rs

14.09.2022

10:50

SASLUŠAN BLUDNI INSTRUKTOR JAHANJA! Evo kako se branio od optužbe da je NAPASTVOVAO NAJMANJE 10 DEVOJČICA!

Printscreen

Vesti

SASLUŠAN BLUDNI INSTRUKTOR JAHANJA! Evo kako se branio od optužbe da je NAPASTVOVAO NAJMANJE 10 DEVOJČICA!

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u BeogradU Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan instruktor u konjičkom klubu u Barajevuu danas je saslušan instruktor u konjičkom klubu u Barajevu

Miloš Đ. (68), zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Milošu DJ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je Miloš DJ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Foto: HIT dodatak/informer

 

Takodje, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.  

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina. 

Osumnjičenog Miloša DJ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije.

Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. 

Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija