• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/republika.rs

22.09.2022

22:14

RADOJE ŽIVKOVIĆ SPREMAN DA PROPEVA O ZLOČINIMA KLANA?! Za status svedoka okrivljenog učiniće sve, PA ČAK I ZVICERA IZDATI?

printscreen/turk police

Vesti

RADOJE ŽIVKOVIĆ SPREMAN DA PROPEVA O ZLOČINIMA KLANA?! Za status svedoka okrivljenog učiniće sve, PA ČAK I ZVICERA IZDATI?

Podeli vest

U Istanbulu uhapšeni Radoje Živković egzekutor kavačkog klana probaće da olakša svoj položaj Informacijama o nedelima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

U Turskoj uhapšeni Nikšićanin Radoje Živković Žuti i njegovih 11 saučesnika povezanih s ubistvom Jovana Vukotića propevaće o brojnim ubistvima i drugim zverstvima koje su počinili Veljko Belivuk i Marko Miljković s beogradskim ogrankom "kavačkog klana", a koja su i dalje predmet šire regionalne istrage. Prvi takvi signali stigli su do istražnih organa Srbije i Crne Gore.

Foto: N.Šević

 

- Živković će po izručenju pokušati da sebi obezbedi povlašćeniji status i spreman je da za manju zatvorsku kaznu otkrije pozadinu više otmica i ubistava u kojima je učestvovao, a u kojima je Belivuk bio važna karika, ali sumnja se da će prećutati krucijalnu ulogu Radoja Zvicera jer mu je rođak i neprikosnoveni šef - kaže dobro upućen sagovornik Srpskog telegrafa koji insistira na anonimnosti.

On navodi da su sada na potezu tri pravosuđa - tursko, crnogorsko i srpsko i da od međunarodnog dogovora zavisi gde će prvi sudski postupak protiv ove bande biti pokrenut.

Očekuje se da propevaju

- U svakom slučaju, Živković će gledati da njegova ponuda Beogradu i Podgorici bude jaka. A to su glave Belivuka i Miljkovića - objašnjava sagovornik.

Dosad je otkriveno da su u likvidaciji "škaljarskog vođe" 8. septembra u Istanbulu, najverovatnije učestvovale ekipe iz Srbije i Crne Gore. Ubice su na motociklu prišle vozilu u kome je bio Kotoranin, a suvozač je, kao i u mnogim pređašnjim mafijaškim egzekucijama, ispalio smrtonosne hice. Živkovića turska policija tretira kao visokopozicioniranog pripadnika kriminalnog klana i kao organizatora Vukotićevog ubistva, koje je finansirao "kavački klan" sa Zvicerom na čelu.

 

 

Kriminalci iz Srbije i Crne Gore predvođeni Živkovićem, a koji su uhapšeni 16. septembra s lažnim ispravama - 11 lažnih ličnih karata i šest pasoša, kao i dva komada oružja iz kojeg je pucano na Vukotića, sumnjiče su da su zajedno s bandom Belivuka pripremali i izvršili likvidaciju Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, tako da se čeka da propevaju o saučesnicima, koji su kasnije uhapšeni u Srbiji zbog drugih zločina.

Masakr u restoranu

Oni se, takođe, smatraju odgovornim i za masakr u restoranu u Atini kada su pred ženama, decom i gostima likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za dvostruko ubistvo Alana Kožara i Užičanina Damira Hadžića, bliskih "škaljarcima" i Filipu Koraću, vođi beogradskog klana Luke Bojovića, na ostrvu Krf. Radoje Živković je okrivljen za otmicu i ubistvo Mileta Radulovića Kapetana, kojeg su oteli Belivuk i Miljković i preko njegovog telefona namamili najmanje dve žrtve njihove zloglasne bande - Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca.

Foto: Printscreen You Tube

Vila na Krfu mesto dvostrukog ubistva

- Za likvidacije koje su izvršene u Atini i Krfu napadači su, navodno, dobili dva miliona evra, a kao jedan od naručilaca, spominje se i Darko Šarić. Radoje Živković, kao visokorangirani član klana koji je učestvovao u likvidacijama, zna sve detalje koji će mu možda omogućiti i da postane svedok-okrivljeni ukoliko bude hteo da sarađuje s tužilaštvom - rekao je dobro upućen izvor Srpskog telegrafa.

Veza ubistava u Budvi i na Pagu

Likvidacije "škaljaraca" širom regiona od Turske do Paga pokazatelj su da su "kavčani" višee nego jaki. Zvicer iz Južne Amerike, gde najčešće boravi od bekstva, a Kašćelan i Belivuk iz zatvora iznalaze način da organizuju smaknuća protivnika. Kao direktne izvršioce, angažuju mlade i momke s margine iz Srbije i Crne Gore, što potvrđuje i ubistvo Milića Minje Šakovića 17. juna u Budvi, za koje je osumnjičen Luka Pilčević (22) iz Beograda i Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji je uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag zbog likvidacije Gorana Vlaovića. Tanasković je, navodno, pomagao Pilčeviću u zločinu u Budvi.

Perunović radio za Kašćelana

Turci su zvanično saopštili da je u uhapšenoj grupi "kavčana", pored Radoja Živkovića, slobode lišen i Zdravko Perunović. Inače, Perunović važi za bliskog prijatelja Slobodana Kašćelana, jednog od vođa "kavačkog klana". On je 14. marta izašao iz spuškog zatvora. Bio je među osumnjičenima za ubistvo Nikole Stanišića, za koje je optužen i Radoje Živković.

Foto: Informer

Jovan Vukotić
Vukotić na skaju bio Si Đi Ping, pokušavao da vrbuje političare

Dešifrovana komunikacija preko skaja otkrila je da su ubijeni Goran Vlaović, kao Bruno, i Jovan Vukotić, s kodnim imenom kineskog predsednika Si Đi Ping, direktno kumunicirali i dogovarali se o švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali i o političkim previranjima. Pokušavali su da pomognu i vrše uticaj svojim kanalima da na vlast u Crnoj Gori dođu njihovi ljudi koji bi im pružali logističku podršku u prljavim poslovima.

"Škaljarski klan" imao načelnika policije Medojevića?!

Bivši načelnik Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Dalibor Medojević, koji je uhapšen 8. marta pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe "Škaljari" i da je osetljive policijske podatke odavao Jovanu Vukotiću, sada je i zvanično optužen.

Iako je sve negirao pred istražiteljima rekavši da je sve radio u korist službe i države i da je spreman to da dokaže, on se tereti da je bio glavni zaštitnik "škaljaraca" tako što im je preko Vukotića dojavljivao da su u toku policijske akcije i upozoravao ih o planiranim pretresima da bi sklonili kompromitujuće stvari.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija