• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

02.10.2022

18:12

KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ UBIO GAĆEŠU, PA SARAĐIVAO SA NJEGOVIM SINOM!? Srđan Lalić tužilaštvu ispričao sled događaja koji su okončani LIKVIDACIJOM!

printscreen

Vesti

KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ UBIO GAĆEŠU, PA SARAĐIVAO SA NJEGOVIM SINOM!? Srđan Lalić tužilaštvu ispričao sled događaja koji su okončani LIKVIDACIJOM!

Podeli vest

Ozloglašeni klan Veljka Belivuka nakon ubistva vlasnika Pink taksija Teodora Gaćeše za koje se sumnja da su izvršili, zbližio se sa njegovim sinom Lukom, o čemu svedoči "usluga" koju je za njih učinio

Da kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića stoji iza ubistva suvlasnika "Pink" taksija Teodora Gaćeše Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je svedok okrivljeni Srđan Lalić. Kako je ispričao, ubistvo Gaćeše je jedno od prvih egzekucija ovog kriminalnog klana, koje se dogodilo 22. maja 2015. godine, piše Blic.

Gaćeša je ubijen u klasičnoj sačekuši hicima iz pištolja u sred dana u Kozarčevoj ulici, sa dva hica u leđa i glavu. Kao motiv ubistva Gaćeše (49), Lalić je naveo reketiranje.

Sedam godina od ubistva suvlasnika Pink taksija, istražni organi su došli do još jednog šokantnog saznanja - njegov sin Luka bio je u bliskim odnosima sa Markom Miljkovićem, a poverenje koje je mlađi Gaćeša imao u odnosu sa Mesarom ogledalo se u tome da mu je čak davao svoja lična dokumenta.

Foto: tanjug/z.sinko/privatna arhiva

U nalogu za sprovođenje istrage za pranje para kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, navodi se da je Marko Miljković u aprilu 2020. godine kupio vozilo na ime Luke Gaćeše.

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, u pitanju je BMW-X5 iz 2019. godine koji je plaćen 2.604.000 dinara, odnosno nešto više od 22 hiljade evra!

Kako saznaje Blic, Miljković se sumnjiči da je Luku Gaćešu zamolio da kupi automobil na njegovo ime, nakon čega je Gaćeša predao Miljkoviću svoju ličnu kartu, registrovano vozilo na svoje ime i "nikada ga nije koristio".

- Pri čemu je prodavac vozila I.G. gotov novac u iznosu od 22.000 evra za vozilo od N.N. lica na pumpi "Zmaj" u Beogradu, da bi predmetno vozilo bilo oduzeto od osumnjičenog Marka Milljkovića - stoji u nalogu za sprovođenje istrage protiv ozloglašenog klana za pranje para, piše Blic.

Na koji način su se Miljković i sin ubijenog suvlasnika Pink taksija zbližili i kada Tužilaštvo nije otkrivalo u dokumentu. Ono što je poznato jeste da se u ovom trenutku ispituju navodi Lalića o likvidaciji Lukinog oca, koje se dogodilo pet godina pre nego što je Miljković auto kupio na njegovo ime.

Foto: Tanjug

Lalić je tužilaštvu ispričao sled događaja koji su okončani likvidacijom.

Prema saznanjima Blica, Lalić je naveo da je postojala ideja da se Gaćeša reketira. Međutim, iznuda nije prošla, a kada je Gaćeša trebalo da plati, Negrovim crnim "audijem 80" krenuli do porodične kuće suvlasnika Pink taksija.

Gaćeša, kasnije i sam žrtva, nije izneo novac iz kuće već je izašao sa pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u Negra. Suvlasnik Pinka se potom predao.

- Nisu hteli da odustanu... Krenule su uzajamne pretnje, vezane i za članove porodice... Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je - deo je svedočenja nasmejanog koljača.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija