• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

13.10.2022

17:01

UHAPŠEN LAŽNI PRIPADNIK VBA I BIA! Na prevaru uzeo skoro 9.000 evra, obećavao POSAO U DRŽAVNIM PREDUZEĆIMA!

printscreen

Vesti

UHAPŠEN LAŽNI PRIPADNIK VBA I BIA! Na prevaru uzeo skoro 9.000 evra, obećavao POSAO U DRŽAVNIM PREDUZEĆIMA!

Podeli vest

Zoranu Kneževiću iz Raške Osnovni sud u Kruševcu odredio pritvor od 30 dana za prevare i lažno predstavljanje

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu odredilo je pritvor od 3o dana četrdeseteosmogodišnjem Zoranu Kneževiću iz Raške, koji se predstavljao kao pripadnik BIA. On se tereti za krivično delo prevara i lažno predstavljanje.

- Osumnjičeni Zoran Knežević se tereti da se lažno predstavljao kao pripadnik Vojno bezbednosne agencije, dovodeći u zabludu oštećena lica da će članove njihovih porodica zaposliti u državnim službama i privatnim preduzećima. Po tom osnovu, u periodu od decembra 2021. godine do sada, od oštećenog lica pribavio je materijalnu korist u iznosu od približno 9.000 evra.

Osumnjičeni Zoran Knežević je oštećenim licima predočavao i da je navodno bio angažovan kao pripadnik neposrednog obezbeđenja aktuelnog Direktora Bezbednosno-informativne agencije, u periodu dok je isti obavljao funkciju ministra odbrane u Vladi Republike Srbije, što je potpuno neistinito, a oštećenima je navedeno plasirao kako bi ih uverio u svoju navodnu dobru pozicioniranost u bezbednosnom sektoru.

Sa oštećenim licem, osumnjičeni Zoran Knežević je stupio u kontakt posredstvom društvenih mreža predstavljajući se pod lažnim imenom i prezimenom, dok je u javnosti već poznat kao lice koje se tokom 2020. godine lažno predstavljao kao pripadnik BIA i VBA, obećavajući građanima posao u
javnom sektoru i na taj način je od jednog muškarca i dve žene iz Kruševca uzeo novčana sredstva od oko 400.000 dinara.

Za navedeno krivično delo prevara, oumnjičeni ZoranKnežević je ranije osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i šest meseci. Međutim, tokom trajanja uslovnog otpusta, osumnjičeni je počinio novo krivično delo prevara i lažno predstavljanje. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu osumnjičenom je za novo krivično delo određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega je sud odredio pritvor do 30 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17