• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2022

13:22

NEDELA BELIVUKOVE GRUPE IZ PRVE RUKE! Svedok okrivljeni Srđan Lalić nastavlja šokantan iskaz o SERIJI ZLOČINA NEVIĐENE SUROVOSTI!

printscreen

Vesti

NEDELA BELIVUKOVE GRUPE IZ PRVE RUKE! Svedok okrivljeni Srđan Lalić nastavlja šokantan iskaz o SERIJI ZLOČINA NEVIĐENE SUROVOSTI!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića očekuje nastavak suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje.Lalić treba da nastavi izlaganje koje je započeo na jučerašnjem suđenju.

Lalić je Pričao o ubistvima za koja se grupa tereti optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, ali i o ubistvima koja se na njoj nisu našla.

Najpre je pričao o ubistvu Vlastimira Miloševića, poznatom kao ubistvo na šinama, za sta su Belivuk i Miljković oslobođeni usled nedostatka dokaza, tvrdeći da su od njega vođe grupe tražili da postavi kamere i uređaje za praćenje u Miloševićev auto.

Sledeće ubistvo koje je Lalić pomenuo je ubistvo Gorana Mihajlovića 2020. godine, koga su pripadnici grupe prvo otrovali cijanidom i zatim njegovo telo spalili.

On je rekao da je Ljubomira Markoviga Kiću ubio Ljubomir Lainović, po nalogu Belivuka i Miljkovića, kao i da su tada koristili Lalićevo vozilo.

Foto: Marko Đoković

 

Objasnio je sudu da je Lainović zajedno sa još jednim muškarcem (Brašnjovićem kako je Lalić rekao) ubio Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, ali da su obojica ubrzo nakon toga likvidirani u Severnoj Makedoniji.

Dalje je ispričao da je učestvovao u otmici Miljkovićevig kuma Mirka Kojića, koji je nakon toga ubijen u kući u Ritopeku, tako što su ga davili produžnim kablom dok mu nije pukao vrat.

Lalić je pričao i o kući u Ritopeku, navodeći da je Radoje Zvicer učestvovao u njenoj kupovini, kao i da su tu kuću pripadnici zvali "klanica".

Aleksandar Gligorijević je, prema rečima Lalića, sledeći ubijen.

Foto: Informer DN

Goran Veličković Goksi



Dalje je Lalić objasnio na koji način je otet i ubijen Goran Veličković u kući u Ritopeku.

To je, kako je naveo, biolo prvi put da prisustvuje ubistvu i da je bio iznenađen.

Lalić se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima ove kriminalne grupe.

Nakon Lalića, očekuju se iskazi i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija