• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24 sedam

09.11.2022

14:00

LUKA BOJOVIĆ DEFINITIVNO DOLAZI U SRBIJU! Evo kada španske vlasti planiraju da ga izruče!

Vesti

LUKA BOJOVIĆ DEFINITIVNO DOLAZI U SRBIJU! Evo kada španske vlasti planiraju da ga izruče!

Podeli vest

Bojović je deset godina poveo u španskom zatvoru, a presuda je glasila 18 godina robije

Luka Bojović (49) biće deportovan iz Španije i u Srbiju stići 15. novembra, piše portal 24sedam. 

Bojović je uhapšen februara 2012. godine u Valensiji, zajedno sa nekadašnjim pripadnikom "zemunskog klana" Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Budala, kao i Vladimirom Mijanovićem, zvanim Zuba, i Sinišom Petrićem, zvanim Zenica.

Tada je bila uhapšena i njegova supruga Barbara Bojovič, kao i brat Nikola, koji ej tih dana bio došao u Španiju da se sa njim vidi, ali su oboje pušteni posle tri nedelje jer je ustanovljeno da se nisu bavili nikakvim kriminalnim delima.

Nešto kasnije, u centru Beograda, Nikola je ubijen dok je izlazio iz pekare. Izvršilac i njegovog pomagač su uhapšeni, a angažovao ih je, prema optužnici Slobodan Šaranović, kasnije likvidiran ispred svoje kuće u Budvi, koji je verovao da je Luka Bojović bio umešan u ubistvo njegovog brata Brana Šaranovića, vlasnika kazina u hotelu "Slavija".

Luka Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog  posedovanja dugih cevi. Očekivalo se da će na robiji morati provesti dve trećine kazne, dakle 12 godina, međutim, prema španskom zakonodavstvu, trani državljani mogu tražiti uslovni otpust na pola odslužene kazne.

Ostatak kazne on će odslužiti na uslovnoj slobodi u Srbiji, što podrazumeva da ne sme da ponovi krivičko delo zbog kojeg je u Španiji osuđen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragacevac

pre 1 godinu

Samo jos da puste Sarenog iz Alkatraza, Ekipa se opet skuplja ZIVE LEGENDE BERETKA MALI RAMBO MALI SARENI ITD

GDE ĆE LUKA BOJOVIĆ POSLE PROTERIVANJA IZ ŠPANIJE?! Čekaju ga Korać i 'škaljarci'
Hronika

GDE ĆE LUKA BOJOVIĆ POSLE PROTERIVANJA IZ ŠPANIJE?! Čekaju ga Korać i 'škaljarci'

Destinacija koju će kontroverzni Luka Bojović (49) izabrati za budući život posle odluke španskih vlasti da ga puste iz zatvora i proteraju iz te zemlje za sada je nepoznanica i o tome može samo da se nagađa. Za očekivati je jedino da će po izlasku iz zatvora ponovo sarađivati sa bliskim prijateljem Filipom Koraćem i pripadnicima "škaljarskog klana", koji ga s nestrpljenjem očekuju.

05.11.2022

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija