• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

20.11.2022

07:00

NE PROĐE DAN DA SE NE PITAM GDE SAM POGREŠIO! Vladimir Majorski otac tinjedžera koji je nastradao sa devojkom na motoru kod Beške

Insider

Vesti

NE PROĐE DAN DA SE NE PITAM GDE SAM POGREŠIO! Vladimir Majorski otac tinjedžera koji je nastradao sa devojkom na motoru kod Beške

Podeli vest

Boris Majorksi (18) i njegova devojka Dejana (17) nastradali su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada su se sudarili motocikl i "mercedes" kojim je upravljao S.B. (83). Vladimir Majorski otac nastradalog motocikliste u razgovoru za Informer otkriva šta je prethodilo tragediji, kako je za nju saznao, razlog zbog kog su mladić i devojka u istoj grobnici sahranjeni ali i kako se nosi sa bolom koji kako kaže lomi čoveka u svakom smislu tih reči

Stravična nesreća dogodila se 18. oktobra oko 17 časova na putu Inđija-Beška

- Uhvatim sebe kako ga čekam da se pojavi na motoru u dvorište, da siđe ujutru i sebi skuva kafu. Teško je pomiriti se sa tim da ga više nema. Sanjao sam ga jednom kako kuva kafu sebi i u snu mi je prošlo kroz glavu kako sam sanjao da je nastradao, a onda se probudim i shvatim da je to bio san  - ovim rečima počinje priču nesrećni otac. 

Foto: Zoran Sinko

Vladimir Majorski 


Kako je objasnio Boris je završavao školu za kuvara, a poslednji put video ga je sat vremena pre nesreće. 

- Rekao je da ide po Dejanu u Golubince, planirali su da se provozaju do Vrdničke kule i da se vrate. Nekoliko sati kasnije zvao me je njegov drug i pitao da li sam se čuo sa Borisom. Rekao sma mu da nisam ali smo istog trenutka počeli da ga zovemo. Odgovora nije bilo - priča Vladimir i dodaje da ga je tada uhvatila panika. 

Počeo je da gleda portale i shvatio da se dogodila saobraćajna nesreća kod Beške. 

- Zvao sam policijsku stanicu, ali su me oni uputili na Hitnu pomoć. Iz Hitne pomoći su me uputili na policiju. Znao sam da se nešto dogodilo, ali sam se do poslednjeg trenutka nadao da su živi - objašnjava Vladimir. 

Foto: privatna arhiva

Vladimir sa sinom

Kako kaže svaka nada okončana je u policijskoj stanici kada je načelnik njemu i njegovoj supruzi rekao da nema lepe vesti.

- Oko 15 godina imam pogrebno preduzeće i susrećem se sa jezivim tragedijama. Svaka od njih bude teška, deo tuge i bola osetiš, ali dok to ne osetiš na svojoj koži ne znaš koliko je to strašno i koliko čoveku treba snage da to preživi, da se izbori da stane na svoje noge. Baš iz tog razloga, upozoravao sam Borisa da bude pažljiv, oprezan u vožnji. Govorio sam mu da na motoru nema mnogo grešaka, jednom pogreši dobiješ opomnu, drugi put crna vreća. Govorio sam mu i nadao se da se to nikada neće desiti ili bar da neću doživeti - priča slomljen od tuge i bola Vladimir.

Vozač mercedesa

Porodica poslala telegram

Vezano za vozača mercedesa Vladimir kaže da ne oseća mržnju prema njemu. 

On je u pritvoru. Njegova porodica nam je poslala telegram. O njemu znam samo ono što su mediji objavljivali - kaže naš sagovornik. 

 

  

Prema njegovim rečima i on je motociklista, veruje da je Boris tu ljubav nasledio od njega, ali ipak nije bio za to da kupi motor. 

Boris je radio u našem preduzeću, imao je platu kao i svaki zaposleni. Platu je čuvao, a za sve ostalo što mu je trebalo tu smo bili mama i ja. Bio sam na putu kada je kupio ovaj motor i dovezao ga. Položio je, A2 kategoriju mesec dana pre tragedije, pre toga je imao A1 sa kojom je vozio motor oko dve godine, ali slabiji. Uživao je u motorima, ta njegova ljubav me je plašila i moram da priznam da sam mu iz straha više puta rekao, da ću uzeti sekiru i polomiti motor. Da je bolje da plače on nego ja, ali to nije imalo efekta. Svaki slobodan trenutak koristio je da ga sređuje, da se vozi sa drugarima. Pratio sam ga kako vozi i bio je pažljiv, ali eto jednom se desi - rekao je nesrećni otac. 

Foto: privatna arhiva

 

Kako kaže pre tragedije Boris je imao jednu nesreću.

- Bila je slična situacija ali je uspeo da eskivira udarac u automobil i udario je u bedem. Tada je povredio nogu, tada sa mu rekao da mora mnogo da vodi računa, jer sledeći put neće proći s povredom, tako je i bilo. Ne prođe dan da se ne pitam gde sam pogrešio, vraćam film unazad ali nemam odgovor - kaže očiju punih suza Vladimir. 

Foto: privatna arhiva

Iste godine slavili sinu punoletstvo

Inače, kako je objasnio Boris i Dejana bili su oko godinu dana u vezi i mnogo su se voleli. 

- Imao je on devojke pre nje ali Dejana mu je bila nešto posebno. Skoro da se nisu odvajali. Nakon nesreće ona je odmah preminula, a nekoliko trenutaka kasnije i Boris. Dejanine roditelje, nažalost upoznali smo posle tragedije. Da je bilo sreće pa da se upoznamo kod matičara... - kaže Vladimir i dodaje da je on imao tu nesreću da im saopšti da je Dejana nastradala sa Borisom. 

Foto: privatna arhiva

Sahranjeni u istoj grobnici

Kako je rekao Boris i Dejana sahranjeni su u jednu grobnicu. 

- Upravo zbog te ljubavi kojoj smo bili svedoci odlučili smo se da to uradimo. Na večni počinak smo ih ispratili iz naše kuće. Dejanino telo je neko vreme bilo u njenoj kući posle je dopremljeno do naše. Nismo želeli da ih odvajamo jer verujemo da bi to bila i njihova želja. Dejana ima divne roditelje, od sahrane se često posećujemo, jedni drugima pokušavamo da umanjimo bol. Jednom smo prokemtarisali kako verujemo da bi i oni bili srećni da mogu da nas vide zajedno - kaže Vladimir koji pored Borisa i ma i ćerku koja je četiri godine starija od sina koga je prerano izgubio.

U cilju sprečavanja ovakvih tragedija Vladimir kaže da bi bilo dobro da nadležne službe razmisle o dozvolama za motocikliste. 

- Moj Boris bio je mlad, hrabar i neiskusan, ovaj vozač koji je naleto na njih nije ispoštovao propise . Sve to zajedno reziultat je jeziva tragedija i tri uništene porodice. Verujem da uslovi za dobijanje dozvola za motor trebaju da budu strožiji. Kao za vozače autobusa, jer je smrtnost na motorima mnogo veća u odnosu na automobile - kaže Vladimir.   

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17