• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

25.11.2022

16:09

LOPOVI KRADU SVE, OD KROVA KUĆE, NARODNE NOŠNJE, PA DO KUĆNIH IKONA: Ovo su najbizarniji slučajevi krađa u Timočkoj krajini

Vesti

LOPOVI KRADU SVE, OD KROVA KUĆE, NARODNE NOŠNJE, PA DO KUĆNIH IKONA: Ovo su najbizarniji slučajevi krađa u Timočkoj krajini

Podeli vest

O predmetima koji su meta lopova obično se sve zna, to su dragocenosti koje se mogu odmah prodati, ili novac. Međutim, šta se sve krade, i na koji način, govore nam nadleđni iz osam opština Timočke krajine.

-Jednom se desilo da je lopov provalio u podrum u kome je vlasnik kuće držao zaista vredne stvari, počev od malih kućnih aparata, bele tehnike, raznih alata, nove motorne testere... ali, lopov je odneo jednu jedinu gumu za bicikl. Niko tog lopova nije omeo u krađi, gazde nisu bile tu, niko od prolaznika nije ni video podrum sa ulice.

Jednostavno, lopovu je valjda nedostajala baš takva guma za bicikl. Inče, šteta koji je napravio prilikom obijanja podruma je mnogo veća od cene te biciklističke gume -pričaju nadležni.

Lopov odneo samo flaše vinjaka

Meta lopova su i prodavnice, naročito one manje u zabačenim delovima grada. Jednom je lopov ukrao sve flaše vinjaka koje je našao u prodavnici, ostalo piće i robu nije ni takao. Taj lopov nije uhapšen.

U Boru je meštanin E.M.(34) provalio u market i ukrao samo čokolade i cigarete, ukupne vrednosti 180.000 dinara. U okolini Negotina uhapšen je N.B.(27) koji je na jednom seoskom domaćinstvu presekao lanac kapije i ukrao sakupljač sena, inače ogromnu mašinu koju niti je mogao lako prodati, niti koristiti jer bi vrlo brzo bio otkriven obzirom na to da se za tim sakupljačem sena tragalo.

Foto: Shutterstock

 
Ukrao iz trafike samo dva pakla cigareta

Desio se slučaj da je tokom noći obijen kiosk, a lopov je ukrao samo dve paklice cigareta. Kada su ga pronašli, rekao je da mu se pušilo a da nije imao novca da cigarete kupi na benzinskoj pumpi.

- Lopovi zaista kradu sve i svašta. Recimo, bio je slučaj da je M.V.(34) iz okoline Zaječara provalio u jednu bogatu kuću. On je pomerio crep i kroz krov ušao u to domaćinstvo kada su vlasnici bili odsutni. U kući je bilo puno dragocenosti, počev od novca, nakita, tehnike... Međutim, M.V. je ukrao – narodnu nošnju! Nije uzeo ništa drugo. On je 10 kompleta narodne nošnje i nekoliko ćilima izbacio kroz prozor, zatim taj prozor zatvorio iznutra, pa pobegao kroz krov, kako je i ušao. Uhapsili
smo ga ubrzo i osuđen je na šest meseci zatvora. Kada je davao izjavu kazao je da uopšte ne zna zašto je baš to ukrao, valjda mu je tako došlo.

Čak je izjavio i da ne zna kome bi uopšte prodao narodnu nošnju, niti koliko ona košta – kažu nam nezvanično nadležni.

Neki lopovi su odlični glumci

Po priči policije, ima veoma drskih lopova koji su odlični glumci, laku prevare ljude, ili osmisle kako da bukvalno legalno uđu u kuću.

- Najdrskiji lopov koji je harao na ovim prostorima nije imao ni malo savesti. Radi se o muškarcu starog pedesetak godina, iz okoline Leskovca, koji je na robiji proveo više od 10 godina. Kada je pušten iz zatvora, smislio je monstruozan plan – pričaju policajci nezvanično.

Ovaj lopov je na identičan način opljačkao puno domaćinstava. A krao je sve što mu se dopalo – pribor za ručavanje, satove, mobilne telefone, a zanimljivo je to što bi iz pokradene kuće obavezno krao ikone koje su ukućani imali.

- Ovaj lopov bi najpre vrebao i odabrao porodicu zgodnu za njegov plan. U Zaječaru je prvo opljačkao čoveka koji je dao oglas da iznajmljuje stana, a zatim na identičan način još jednu porodicu iz zaječarskog naselja ’’Kraljevica’’. On je radio šablonski, perfidno. Odabrane žrtve bi najpre nazvao telefonom i predstavljao bi se kao vojni policajac koji je iz Niša prebačen da radi u Zaječaru. Kazao bi da nema nikoga, da ne poznaje grad i da je budući komšija, a zatim se dogovorio u telefonskom razgovoru da dođe i upozna se sa ukućanima koji ništa nisu sumnjali.

Foto: Pixabay

 
Porodicu uspavao, onda pljačkao i silovao 

U dogovoreno vreme on bi došao noseći sokove i kafu. Bio je vrlo prijatan, odmah je tražio čaše za sok ’’da nazdrave novom poznanstvu’’. Ukućani bi sok popili i u momentu se onesvestili jer je on u piće stavljao sredstva za spavanje. Čim bi se domaćini uspavali, on bi ispreturao sve po kući i
odneo ono što želi – kađu nam nadležni.

Ovaj lopov je prilikom jedne takve krađe silovao polupokretnu Zaječarku T.D. koja je tada imala 31 godinu, a koja se kroz maglu sećala tog gnusnog čina. Lopov i silovatelj je kasnije uhapšen i procesuiran.

Inače, ta porodica je od popijenog ’’soka’’ spavala gotovo 12 sati! Nedavno su Zaječarcu Draganu Stamenkoviću lopovi odneli pola krova sa kuće u rodnom selu, ali su ubrzo uhapšeni.

Nadležni kažu da bukvalno ne postoji predmet koji nije bio u opticaju krađe, ali napominju i da su mnogobrojni lopovi otkriveni zahvaljujući saradnji sa građanima.

Popio kafu i pred domaćicom izneo televizor

Takav slučaj desio se, recimo, u Boru, kada je lopov uhapšen zahvaljujući opisu pokradene žene.

Foto: Shutterstock

 

- Kradljivci su uglavnom prevejani, znaju tačno šta će ukrasti, gde, kao i kako to prodati. Ali, ima i onih lopova čiji pristup za počinjenje krađe prevazilazi svako očekivanje. Recimo, uhapsili smo čoveka iz Bora, M.S.(39), koji je na ulici prišao jednoj šezdesetogodišnjoj meštanki, započeo razgovor i ubedio je kako se poznaju od ranije.

Žena je poverovala, pa ga pozvala na kafu. M.S. je ušao u njen stan, pomogao joj sa kesama koje je nosila, popio kafu, ustao i uzeo televizor. Na zaprepašćene žene, išetao je sa tv aparatom kao da je njegov, Uhapsili smo ga ubrzo na osnovu opisa koji je dala pokradena žena – pričaju nezvanično nadležni.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija