• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

26.11.2022

07:00

VELIKA AKCIJA SRPSKIH BEZBEDNOSNIH SLUŽBI! UHAPŠENO 700 migranata, imali oružje i obeležja OVK!

MUP Srbije

Vesti

VELIKA AKCIJA SRPSKIH BEZBEDNOSNIH SLUŽBI! UHAPŠENO 700 migranata, imali oružje i obeležja OVK!

Podeli vest

Srpski specijalci su juče uhapsili čak 700 ilegalnih migranata koji su bili naoružani i imali obeležja terorističke OVK

Ova akcija, u kojoj su učestvovali su pripadnici udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice i Žandarmerija, počela je u četvrtak uveče, kada je policija dobila prijavu da migranti pucaju jedni na druge iz automatskih pušaka. U pucnjavi je ranjen državljanin Maroka (20), koji je dobio dva metka u grudi. Specijalci su krenuli u opsežnu pretragu terena na području Horgoša i Subotice, gde je, inače, pre samo 11 dana uhapšen Albanac sa torbama punim oružja i novca zbog sumnje da je spremao terorističke napade (vidite okvir)!

Bezbednosni izazov

U jučerašnjoj pretrazi angažovani su i dronovi. Uhapšeno je 700 ilegalnih migranata kod kojih su, osim oružja, pronađene i tri kape s obeležjima terorističke OVK! Akcija je proširena i na Beograd, gde je policija sklanjala migrante sa ulica i trgova. Među uhapšenima su identifikovani i migranti koji su učestvovali u pucnjavi u četvrtak uveče, a pronađena je i znatna količina oružja.

Ministar policije Bratislav Gašić, koji je u vreme ove opsežne akcije bio na području Subotice, kaže da se ovakve situacije neće tolerisati.
Maksimalna zaštita

Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili gostoprimstvo. Životi i imovina građana biće zaštićeni
Bratislav Gašić, ministar policije

- Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije biće zaštićeni. Srpska policija spremna je da odgovori na sve bezbednosne izazove, posebno na delu teritorije gde je koncentrisan veliki broj migranata - kategoričan je Gašić.

Foto: Informer

Bratislav Gašić

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ističe da je ova akcija bila usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

Spasić: Upaljen alarm!

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da je potrebno efikasno delovanje kako bi se razbio lanac između naslednika terorističke OVK i migranata.

- Teroristi sa KiM su u celoj Evropi poznati kao ozbiljni snabdevači oružjem raznih migrantskih grupa duž naše severne granice. Alarm je upaljen kada je u Subotici otkriven Albanac sa oružjem i municijom. Istraga treba da pokaže ko je organizator svega sa Kosova i iz Albanije, kao i da li je pronađeno oružje kod migranata namenjeno za upotrebu u našoj zemlji - naglašava Spasić.

- Pripadnici MUP-a u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje kako bi blokirali ovaj prostor. Otkriveno je više iregularnih migranata, određena lica koja su učestvovala u pucnjavi u četvrtak uveče su identifikovana, a pronađeno je i vatreno oružje. Akcija se nastavlja. Srbija neće biti parking za migrante i u narednom periodu može se očekivati više ovakvih akcija - najavljuje Jandrić.

Terorističke akcije

Ako albanska mafija deli oznake OVK migrantima, to asocira na moguće terorističke akcije
Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

Obračun sa policijom

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan, komentarišući sve ove navode, ocenjuje da je to što migranti imaju obeležja OVK moguć znak da su oružje dobili od albanske mafije.

Uhapšeni Albanac imao 'kalašnjikove' i pištolje

Kako smo objavili, Albanac Dine Hetaj (37), poreklom sa Kosova i Metohije, uhapšen je Subotici u iznajmljenoj kući, a tokom pretresa objekta pronađena je velika količina oružja i municije u tri putne torbe - pet 'kalašnjikova', devet pištolja, 510 metaka različitog kalibra i 4.100 evra u kešu. Dine Hetaj, čiji je nadimak Dino, član je međunarodne kriminalne grupe koja se bavi trgovinom oružjem i narkoticima. Tu grupu predvodi Valjon Arifaj iz Prizrena. Sumnja se da je Hetaj, kome je određen pritvor do 48 sati, planirao terorističke napade u zemljama Evropske unije, a da je iznajmljenu 'štek' kuću u Subotici koristio kao bazu!?

- Ako albanska mafija deli oznake OVK migrantima, to više nije samo mafijaška trgovina migrantima već sve to poprima političku konotaciju i asocira na moguće terorističke akcije. Moramo poći od toga da prištinska vlast i njihova paravojska, koja je nastala iz OVK, nastavljaju i održavaju veze sa mafijom. Oružje su im verovatno dali očekujući obračune sa srpskom policijom. Iskoristili su migrante, kojima su ko zna šta obećali. Potencijalna opasnost je mnogo veća nego što to na prvi pogled izgleda - upozorava Karan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija