• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.11.2022

14:50

LALIĆ JEZIVIM DETALJIMA OBJASNIO KAKO SU MASAKRIRANA TELA! Svedok okrivljeni odgovarao na pitanja tužioca

printscreen

Vesti

LALIĆ JEZIVIM DETALJIMA OBJASNIO KAKO SU MASAKRIRANA TELA! Svedok okrivljeni odgovarao na pitanja tužioca

Podeli vest

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića završeno je za danas ali je nastavak najvljen za dva dana. Lalić je ovog puta odgovarao na pitanja tužioca i sudIje kada je do detalja objasnio kako su ubijali i uništavali tela

Niame, danas je Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Okrivljeni-svedok Srđan Lalić je kao što je najavio objasnio kako funkcioniše kriptovana aplikacija "Skaj",ali i  do detalja opisao bunker na stadionu, klanicu u kući u Ritopeku i kako se klan rešavao tela ubijenih ljudi. 

- Prvi put sam ga koristio 2017. godine, taj sam "skaj" uništio posle ubistva na šinanama. Sledeće 2018. godine sam koristio skaj do hapšenja. Krajem 2018 godine sam podneo zahtev za distributera skaja. Razgovarali smo o sulovima, mojim mogućnostima, morao sam da otvorim firmu koju sam 2019.godine preneo na Nemanju Đurića i Marka Budimira. To sam uradio po nalogu Belivuka, oni su tu firmu iskoristili kasnije za distriibuciju kokaina po evropi. Uoči hapšenja imao sam 1250 aktivnih korisnika "skaja". Naloge sam prodavao 900 evra za šest meseci. Prodao sam skaj Zviceru, Živkoviću, Božoviću i ostalim članovima tog klana - rekao je između ostalog Lalić. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Informer

 

Nakon toga naveo da kako je grupa planirala ubistvo Luke Perenčevića i Dejana Savića.

On je na pitanje tužilaca: "Koliko vam je trebalo vremena za ukljanjanje tela?" odgovorio da je to prvi put video kod ubistva Gorana Veličkovića. 

- Proces je bio jednostavan. Uglavno je jedno lice odvajalo sekirom glavu, stopala, u slučaju Veličkovića je to bio Belivuk. Baratao je sa sekirom. Odvoji glavu od tela, stopala, šake, Miloš Budimir i Janković su tim velikim nožem pravili kao vođice po telu, da lakše sekirom može da se razdvoji, usitnjavaju se udovi. Zatim se nožem otvori trup, organi se odlože u odvojeni džak, sekirom se usitnjava torzo i na posletku se sekirom usitnjava glava, a pre toga se nožem skida koža sa glave da kosa ne bi zaustavljala mašinu i svi ti usitnjeni delovi, koji na kraju budu 20 puta 20 santimetara, neki i sitniji, to se odlaže u najčešće tri plastične kade i to se provlači kroz mašinu i melje. Sadržaj bude želatinasto voden, odlaže se u providne PVC džakove, koji se ubacuju u bele džakove, da ne iscuri sadržaj u garaži.  Za to nam je trebalo između sat i dva sata, kada je bilo problema sa mašinom, bude i do tri sata - objasnio je Lalić. 

Foto: Informer

 

Potom je odgovarajući na pitanja tužioca detaljno opisao kako su nakon toga džakovi iznošeni u automobil, a potom odvoženi do Dunava, gde su bacani ostaci u reku. 

Kako je objasnio tela su se rešavali na taj način jer mu je Miljković objasnio da je cela poenta da se telo trajno ukloni.

- Da ga nema i da u toj varijanti ne bi mogao ni da se, po njegovoj priči, pokrene sudski postupak. Sigurno je bilo mnogo lakših načina da se ubije čovek, al zato je odabran taj - rekao je Lalić.

Foto: printscreen

 
Fotografije sa žrtvama

Lalić je na suđenju objasnio i kako je nastala njegova fotografija sa jednom od žtava ali i zašto su one uopšte rađene.

-Bio sam na fotografiji koju je fotografisao MIloš Budimir, sa Belivukom i pokojnim Goranom Veličkovićem. Tada je još bio živ. Nisam je inicirao, verovatno je Miloš Budimir hteo da fascinira Miljkovića, sugerisao nam je, tako je nastala ta fotografija. One su rađene da bi se zastrašio suprotan klan, te fotografije su pokazivane i drugim licima, to je bio instrument širenja straha, to je trebalo da bude efekat. Kada je stigla informacija da su škaljari nešto slično uradili, to je bio odgovor, da može i brutalnije. To je bila poenta, zastrašivanje - rekao je između ostalog Lalić. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU! Lalić otkrio jezive detalje uništavanja "dokaza": BELIVUK TELA KOMADAO SEKIROM!
Hronika

SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU! Lalić otkrio jezive detalje uništavanja "dokaza": BELIVUK TELA KOMADAO SEKIROM!

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje. Okrivljeni-svedok Srđan Lalić je najavio da će objasniti kako funcioniše kriptovana aplikacija "Skaj"

29.11.2022

10:05 >> 12:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija