• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

01.12.2022

20:12

SUNOVRAT PORODICE BOJOVIĆ! Od "nije moje dete kriminalac" do lidera zloglasnog kartela! Kako je ubistvo sina Nikole pokopalo oca Vuka i upropastilo živote majke i sestre...

Vesti

SUNOVRAT PORODICE BOJOVIĆ! Od "nije moje dete kriminalac" do lidera zloglasnog kartela! Kako je ubistvo sina Nikole pokopalo oca Vuka i upropastilo živote majke i sestre...

Podeli vest

Čuvena beogradska porodica Bojović osim što je poznata po Vuku Bojoviću, nekadašnjem direktoru Zoo vrta, na loš glas u medijima dospela je zbog sina Luke

Porodica Bojović koja je bila poznata u Beogradu po svom ugledu, poslednjih nekoliko godina provlače se po medijima zbog bliskih veza sa oranizovanim kriminalom. Nikome nije jasno kako su se dve umetničke duše, Vuk i Anđelka, u jednom trenutku okružile kriminalom i smrću. Šta je pošlo naopako? Akademski vajar i slikarka imali su troje dece - Luku, Nikolu i Mariju.

Dugo godina najpoznatiji član porodice je bio otac porodice Vuk Bojović kao direktor beogradskog zoološkog vrta, čiji je bio simbol. Kako mu je rastao njihov najstariji sin, počele da se dešavaju čudne stvari. Luka je kao dečak bio je nestašan, kasnije je pohađao je školu "Petar Drapšin", i još kao jedva punoletan "proslavio" se pucnjavom u prestoničkom lokalu "Trozubac", kada je ranio Mihajla Divca, novobeogradskog kriminalca.

Foto: Tanjug/Printscreen

U želji da pomogne sinu kako bi ga sklonio sa ulice, Vuk Bojović je pozvao svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana i zamolio ga za pomoć. Jedva punoletan, Luka se obreo u Erdutu, ali ga komandant Srpske dobrovoljačke garde nije slao na front. Sve se promenilo kada je Arkan ubijen. Luka se, kako se veruje, priklonio Miloradu Ulemeku Legiji i osvetnicima za ubistvo komandanta.

Luka Bojović nikada nije bio direktan član "zemunskog klana", ali se veruje da je uvek bio uz njih. Onda je u jednom trenutku preuzeo vođstvo. Za to vreme njegov brat Nikola i sestra Marija klonili su se nevolja. Živeli su daleko od kriminala, kao i ostatak porodice.

Majka Anđelka je celu svoju profesionalnu karijeru provela na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, gde je bila profesor crtanja i slikanja. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih i više od sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njenim stopama krenula je ćerka Marija, koja je takođe završila slikarstvo, a danas se bavi i ikonopisom.

Navodno, prvi udarac za Anđelku bio je to kada je Vuk napustio porodični dom i sa drugom ženom dobio ćerku. U to vreme njen najstariji sin Luka već je uveliko gazio stranputicom. Kada je uhapšen u Beogradu 2007, Vuk i Anđelka demantovali su u medijima da on ima bilo kakave veze s kriminalom i nervirali se što se pišu "laži o njemu". 

Foto: Public

Onda je uhapšen u Španiji 2012. godine pod optužbom da je šef mafijaške grupe iza koje su mnogobrojne likvidacije, ali i šverc narkotika. Zajedničkim snagama Bojovići su pokušavali da mu pomognu. Vuk je paralelno brinuo o zoološkom vrtu, a Anđelka se još više posvetila umetnosti. Međutim, godinu kasnije zadesila ih je strašna sudbina.

Ubijen im je mlađi sin Nikola, koji nije imao veze s kriminalom. Ubrzo se pokazalo da je nastradao u bezumnom činu krvne osvete samo zato što je Lukin brat. Likvidiran je dok je nosio ocu doručak. Vuk Bojović se od toga nikada nije oporavio. Preminuo je godinu kasnije. Sahranjen je pored svog sina Nikole, i Anđelka je očajnički plakala pored njihova dva groba. Majka Anđelka i sestra Marija neprekidno su tražile pravdu za Nikolinu smrt.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija