• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/E.I.

01.12.2022

22:18

SAZNAJEMO, LUKA U ILEGALI, ČUVA ŽIVU GLAVU!? Nekadašnji mafijaški bos se primirio po izlasku iz zatvora, komunicira samo sa...

Vesti

SAZNAJEMO, LUKA U ILEGALI, ČUVA ŽIVU GLAVU!? Nekadašnji mafijaški bos se primirio po izlasku iz zatvora, komunicira samo sa...

Podeli vest

Bojović od povratka u Srbiju ne izlazi iz stana u centru Beograda i komunicira samo sa najužim krugom prijatelja i rođaka, pošto ga je i policija upozorila da mu je ugrožen život

Kontroverzni Luka Bojović (49) po povratku iz španskog zatvora sklonio se u duboku ilegalu, pošto je svestan da mu je život ugrožen i da mu "kavački klan" radi o glavi. Kako Informer saznaje, on je sinoć, po dolasku na beogradski aerodrom, u pratnji policije odmah otišao u jedan stan u centru Beograda i komunicira samo sa najužim krugom prijatelja i rođaka.

Tajna

Što se tiče dokumenata, Bojoviću je ranije to već sređeno. O tome gde je trenutno i šta namerava ne mogu da govorim
Borivoje Borović, advokat

Sačekao ga rođak

Bojović je na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo redovnim letom iz Madrida u sredu u 20.20, u pratnji agenata MUP i Interpola. Sa sivim kačketom na glavi i crnom maskom preko lica sproveden je odmah u prostorije policije na aerodromu, gde je prošao proceduru identifikacije. Posle nepunih sat i po, Bojović je napustio aerodromsku zgradu, i to bez vidljivog obezbeđenja.

Na izlazu su ga dočekali njegov advokat Borivoje Borović i nepoznati muškarac, sa kapuljačom i maskom na glavi, sa kojima se srdačno pozdravio. Sasvim neočekivano Luka je pružio ruku i iznenađenom policajcu koji se slučajno zadesio pored njih. Takođe je ljubazno otpozdravio svim prisutnim novinarima.

Susret sa advokatom trajao je tek minut-dva, a Bojović se potom trčećim korakom udaljio sa pratiocem, koji mu je poneo i jednu od dve torbe. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je njegov bliski rođak. Njih dvojica su zamakli iza parkiranih taksi vozila i izgubili se iz vidokruga, tako da je ostalo nepoznato kako su se odvezli do grada i da li ih je još neko čekao.

Od članova najuže porodice, Luka u Beogradu ima majku Anđelku i dve sestre. Dok je bio u zatvoru u Španiji, 2013. godine, ubijen mu je mlađi brat Nikola, i to iz krvne osvete po nalogu sada pokojnog Branislava Šaranovića. Otac Vuk, dugogodišnji direktor Zoološkog vrta, preminuo je 2014, navodno od tuge što mu je jedan sin mrtav, a drugi u zatvoru.

Da li će Luka o svemu tome, kao i o brojnim famama koje se vezuju za njegovo ime još od devedesetih godina, konačno da progovori i otkrije svoju stranu priče, ostaje da se vidi. Po izlasku iz aviona u prolazu je nagovestio da će se obratiti medijima kad za to dođe vreme:

- Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to. Hvala vam na razumevanju.

Nepoznanica je i kakvi su Bojovićevi planovi za budućnost, da li će se i koliko zadržati u Srbiji ili će za novo prebivalište da izabere neku drugu državu. U Španiju, gde su mu supruga Barbara i troje dece, ne može da se vrati s obzirom na to da je iz te zemlje proteran.

Iako je Luka u Srbiji trenutno slobodan čovek, interesantno je da ga je njegov advokat Borović dočekao na aerodromu u slučaju da mu zatreba pravna podrška "ako se ispostavi da je u međuvremenu došlo do neke promene".

- Srećom, nije bilo potrebe za bilo kakvim mojim angažmanom. Što se tiče dokumenata, Bojoviću je ranije to već sređeno. O tome gde je trenutno i šta namerava ne mogu da govorim jer je to njegova privatna stvar - kratko je izjavio Borović za naš list.

Mafijaški rat

Podsetimo, Bojović je bio označen kao novi vođa nekadašnjeg "zemunskog klana" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. U Španiju je otišao 2010, a uhapšen je u toj zemlji 2012. i osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali je posle desetogodišnjeg boravka iza rešetaka pušten i proteran. Međutim, dok je bio u zatvoru, izbio je rat između "kavačkog" i "škaljarskog" klana, kom je Luka navodno blizak. U tom ratu "kavčani" su ubili nekoliko Lukinih najbližih prijatelja i saradnika, među kojima su Dragoslav Miloradović, Rade Rakonjac, advokat Miša Ognjanović, Vladimir Popović Pop...

Može se očekivati da će šefovi "kavačkog klana", odbegli Radoje Zvicer i Nikola Vušović Džoni, sada želeti i Bojovićevu glavu, zbog čega su ga i naše bezbednosne službe upozorile na aerodromu da se pripazi. 

Izbegao posetu groblju, poslao izviđača

Očekivalo se da će Luka Bojović odmah po dolasku u Beograd otići na Novo groblje i obići grob oca Vuka i brata Nikole, ali to se juče nije dogodilo. Najpre iz bezbednosnih razloga, ali i da bi izbegao novinare. Međutim, na groblju se nešto pre podneva pojavio nepoznati muškarac obučen u crno, koji je upalio sveće na grobovima Bojovića, ali i Lukinog kuma Dragoslava Miloradovića i prijatelja i ratnog saborca Radeta Rakonjca, koji su sahranjeni u blizini. U pitanju je očigledno bio "izviđač", sa zadatkom da snimi situaciju na groblju, sudeći po poruci koju je uputio nekom preko telefona: "Da, ima novinara. Čekaju Luku." Nakon toga se brzo udaljio.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija