• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. ĆURUVIJA

12.12.2022

18:01

Otkrivamo malo poznate detalje ubistva vođe "škaljaraca" u Turskoj! Zvicer i Hrvati dali 1,7 miliona evra za Vukotićevu glavu!

printscreen

Vesti

Otkrivamo malo poznate detalje ubistva vođe "škaljaraca" u Turskoj! Zvicer i Hrvati dali 1,7 miliona evra za Vukotićevu glavu!

Podeli vest

* Šef "kavčana" Radoje Zvicer udružio se s kriminalcima iz Hrvatske kada je naručio likvidaciju Jovice Vukotića u septembru u Istanbulu, za šta su isplatili ubicama po 850.000 evra. Vukotić predosetio smrt, požalio se prijateljici

Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavačkog klana", udružio se s mafijašima iz Hrvatske kada je naručio ubistvo vođe "škaljaraca" Jovice Vukotića 8. septembra u Turskoj, otkriva dobro obavešteni izvor Informera! Profesionalnim ubicama iz Turske za Vukotićevu glavu isplaćeno je čak 1,7 miliona evra, od čega su Zvicer i hrvatski mafijaši obezbedili po 850.000.

Imao dve žene

Naš izvor pojašnjava da se Vukotić ranije sukobio sa jednim moćnim narko-klanom iz Hrvatske, koji blisko sarađuje s "kavačkim klanom".

- Priča se da je Vukotić jednom prilikom "zavrnuo" te Hrvate za neke pare, a postoji priča i da je Jovica čak planirao da ubije vođu tog klana. Reč je o grupi koja kontroliše najveći deo narko-tržišta u Hrvatskoj. Zvicer je dobar sa njima, pa su se udružili u likvidaciji vođe "škaljaraca" -

napominje naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Sanduk u kome je sahranjen Jovan Vukotić

Prema njegovim rečima, Vukotić je bio oprezan, znao je da mu Zvicer i Hrvati rade o glavi, ali je bio uveren da ovi neće moći da ga lociraju u Turskoj.

Sahranjen u crnom sanduku, pored oca

Vođa "škaljarskog klana" sahranjen je 27. septembra u porodičnoj grobnici u mestu Čevo kod Cetinja. Jovica počiva pored svog oca Veselina Veska Vukotića, koji je ubijen u obračunu dva kotorska klana 20. aprila 2019. ispred svoje kuće u Dobroti. Za vreme Jovičine sahrane, koji je dopremljen iz Turske u crnom sanduku, u Čevu su vladale rigorozne mere bezbednosti.

- Operisao je uši, zategao lice i uklonio mladež. Nije živeo u nekoj luksuznoj vili, kako ne bi bio upadljiv, ali se čuo skoro svaki dan sa svojim najbližim rođacima i prijateljima. Međutim, pred ubistvo kao da je predosetio neko zlo. Noć pre likvidacije požalio se jednoj prijateljici preko telefona da sluti svoju smrt - otkriva izvor našeg lista.

Foto: Privatna arhiva

On ističe da je Vukotić imao dve žene, s kojima je dobio po dvoje dece, i obe supruge su se posle likvidacije u Turskoj sklonile u inostranstvo.

Govoreći o Jovičinom detinjstvu, naš sagovornik kaže da Vukotić nije potekao iz bogate porodice.

- Živeo je u staroj, neobnovljenoj kući kod Kotora, a prvi auto mu je bio "pežo 206". U mladosti je voleo da nosi brendiranu garderobu, pa su ga zvali Maneken. Njegov brat Igor je pokušavao da se bavi biznisom, hteo je da otvori hotel, ali mu je taj plan brzo propao jer nije imao para - priča naš sagovornik, i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

Radoje Zvicer

- Sve je počelo da se menja 2004. godine, kada je Jovica upoznao Zvicera i sa njim krenuo u šverc droge. Zvicer je još tada išao u Meksiko i Ekvador, gde je kupovao kokain i švercovao ga preko Atlantskog okeana u Evropu. Vukotić je počeo puno da zarađuje sa Zvicerom, ali je puno i trošio na žene i kocku. Voleo je raskalašan život. Međutim, 2012. desio se raskol, Zvicer i Vukotić su zaratili nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji i pocepali su se na dva klana - "kavački" i "škaljarski".

Ostavinska rasprava

Što se Vukotićeve imovine tiče, u ostavinskoj raspravi učestvovaće njegova majka, brat, kao i bivše supruge.

- Tek treba da se utvrdi šta je tačno od imovine ostalo u Crnoj Gori iza Jovice Vukotića, pošto su neke nekretnine ostale na njegovo ime, dok su mnoge kupovane na druge osobe i povezana lica. Jovičina vila u Grčkoj je u međuvremenu oduzeta, kada je tamošnja policija utvrdila da je na Lefkadi živeo pod lažnim imenom. Zanimljivo je i da je kod Vukotića nakon ubistva u Turskoj nađeno "samo" 9.000 evra - kazao je naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Vukotić je, podsetimo, bio u bekstvu od avgusta prošle godine, nakon što mu je, kako se pretpostavlja, bliska osoba iz crnogorskih bezbednosnih službi dojavila da mu je ugrožena sigurnost u toj zemlji. Međutim, ubijen je 8. septembra ove godine u Turskoj.

I Radoje Zvicer je pobegao iz Crne Gore, nedugo nakon što su u Srbiji u februaru prošle godine uhapšeni njegovi saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljković Mesar. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija