• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dnevni avaz

20.12.2022

10:26

SKAJ OTKRIO GRUPU ŠVERCERA DROGE! Marihuanu nabavljali od "ŠKALJARSKOG KLANA"!

Vesti

SKAJ OTKRIO GRUPU ŠVERCERA DROGE! Marihuanu nabavljali od "ŠKALJARSKOG KLANA"!

Podeli vest

U nedavno izvedenoj akciji "Hornet", koju su proveli pripadnici MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšena je grupa osumnjičenih za organizovani kriminal koja se bavila nabavkom i preprodajom droge.

Grupa je otkrivena dešifriranjem aplikacije Skaj, koju su oni koristili u kontaktima i preko koje su ugovarani nabavka, čuvanje i daljnja prodaja droge.

Kako “Avaz” nezvanično saznaje, istragom je utvrđeno da je reč o nabavci većih količina marihuane i spida iz Crne Gore. Grupa je bila povezana s grupom Miroslava Matkovića, a jedan od članova je bio u vezi sa zloglasnim "škaljarcima".

Sud BiH je nedavno odredio pritvor Bojanu Drakulu iz Foče i Amelu Bogućaninu (35) iz Sarajeva, dok su na slobodu pušteni Fočaci Nedeljko Vuković i Dražen Salamadija te Hamdo Dževlan (34) i Edib Džedžibeg (32) iz Sarajeva.

Foto: Privatna arhiva

Hamdo Dževlan uhapšen, pa pušten

Grupa je bila aktivna tokom 2020. i 2021. godine. Tako je, na osnovu komunikacija na Skaju, policija osumnjičila Amela Bogućanina da je u decembru 2020. godine naručio 10 kilograma marihuane od Bojana Drakule. Droga je u Sarajevo dovezena kombijem "ford" u kojem je bio načinjen poseban pretinac - "štek", a dovezao ju je Drakulin vozač V. B. Bogućanin je putem Skaj fotografirao svoj "golf" kako bi ga Drakulin vozač mogao prepoznati, a primopredaja je obavljana u blizini Bistričke stanice, što je putem Skaja Drakulin vozač na kraju potvrdio.

Aplikacijom Skaj su se otvoreno koristili, tako da su ih istražitelji lako identificirali.

Drakul je u januaru 2021. obavestio Bogućanina da je od glavnog iz "Škadra" ("škaljarski klan") završio uplatu "robe" (marihuane). Najavio je da će mu 25 kilograma droge biti dostavljeno u Sarajevo. Dogovoreno je da će Bogućanin 20 kilograma čuvati za Drakula, koji će drogu preuzeti, a pet kilograma će biti prodato u Sarajevu. Bogućaninu je ugovorenog datuma najavio da ponese alat kako bi otvorio "štek" u automobilu.

Drakul je 17. januara 2021. obavestio Bogućanina da je BMW sa "štekom" prešao granicu s vozačem Nikolom Crnkovićem iz Crne Gore. Nakon što je obavešten da je "drug svratio" na ugovorenu lokaciju u Sarajevu Bogućanin je preuzeo 25 kilograma marihuane. Jedan kilogram je po ugovorenoj ceni predat Miroslavu Milinkoviću Bati sa Sokoca. Istog dana Drakul je od Bogućanina preuzeo 11 kilograma droge.

Nekoliko dana kasnije, 26. januara, Drakul je od Bogućanina zatražio da mu da preostalih osam i po kilograma marihuane koju je ovaj čuvao za njega. Drogu je uzeo jer mu "gori za HR", odnosno da je planira prevesti kupcu u Hrvatsku. Drakul je po drogu u Sarajevo poslao osumnjičenog Dražena Salamadiju.

Amel Bogućanin je osumnjičen da je od Elvira Bašalića u više navrata nabavljao spid po cenama od 1.000 do 2.000 evra po kilogramu. Primopredaja se vršila u blizini zgrade OHR-a i kod tunela Tranzit.

Prilikom pretresa kuća Hamde Dževlana i Ediba Džedžibega u Sarajevu 14. decembra ove godine policija je zaplenila manju količinu marihuane, spida i kokaina te digitalnu vagu i napravu za drobljenje kanabisa. Također su pronađeni određena količina novca, mobilni telefoni i SIM kartice te jedna lična karta s tragovima droge i vozačka dozvola Republike Srbije izdata u Priboju na ime Edin Džedžibeg. Njih dvojica su osumnjičena da su u svojim kućama čuvali drogu za Bogućanina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17