• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/CNN

12.01.2023

12:42

PRIJATELJI BRAJANOVOG OCA I ROĐACI OTKRIVAJU NJEGOVU PRIRODU! Neurolog dr Tomas Volš nije krio stanje svog sina

printscreen Twitter

Vesti

PRIJATELJI BRAJANOVOG OCA I ROĐACI OTKRIVAJU NJEGOVU PRIRODU! Neurolog dr Tomas Volš nije krio stanje svog sina

Podeli vest

O Brajanu Volšu, suprugu nestale Beograđanke Ane, ni njegovi rođaci nemaju dobro mišljene, zaključuju lokalni mediji koji su imali uvid u sudske spise vezano za testament koji je ogročeni sin pokušao da ospori pre tri godine

Potraga za Anom Volš, rođenom Beograđankom još uvek traje,a iz dan au dan isplivavaju nove informacije vezane za njenog supruga Brajana Volša, koji je njen nestanak prijavio tek kada su njene kolege počele da se raspoituju o njoj i na kraju prijavile nestanak. Volš je uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ometao istragu povodom Aninog nestanka.

Naime, tužilaštvo sumnja da je Brajan kasno prijavio nestanak kako bi imao vremena da uništi dokaze jer postoji sumnja da je ubio.

Rođaci i porodični prijatelji prem anajnovijem pisanju američkih medija opisuju kao nepoštenog i ljutog muškarca koji je bio spreman da opovrgne očev testament.

- On je pod zakletvom pokušao da opovrgne očev testament. Inače otac mu je bio cenjeni doktor Tomas Volš koji je preminuo u Indiji 2018. godine. Testament koji je ostavio pokušao je, godinu dana kasnije, da opovrgne i proglasi nevažećim Brajan Volš jer mu ništa nije ostavio- ispričali su rođaci za medije.

Oni su dodali da Brajan nije osoba kojoj bi trebalo verovati, napisao je Džefri Ornštajn, koji je u izjavi rekao da je bio blizak prijatelj oca i da je ranije delio stan sa Brajanom Volšom.

- Pravne izjave Brajana Volša u slučaju „zasnovane su na lažima i lažnim predstavljanjima“.

CNN je kontaktirao sadašnje i prethodne advokate Brajana Volšea, ali nije dobio odgovor.

Foto: Instagram

 
Brajanovi rođaci o njemu i njegovom ocu

Dr Thomas Volš, Brajanov otac bio je više godina glavni na odeljenju za neurologiju u Bolnici Brigam u Bostonu. 

- Dr Volš je zaveštao Brajanu samo „najbolje želje” i „ništa drugo” od svog imanja, uz napomenu da više nije u kontaktu sa svojim sinom - piše, navodno u testamentu.  


Međutim, Brian Vaolš se usprotivio u izjavi pod zakletvom u novembru 2019. godine, tvrdeći da je on „jedan od samo dva zakonska naslednika“ očeve imovine. Rekao je da je zdravlje njegovog oca bilo „veoma loše“ kada je potpisao ono što je Brajan opisao kao „osumnjičeni“ testament, i sugerisao je da je potpis njegovog oca na dokumentu „mogući falsifikat“. - navode mediji koji su navodno imali uvid u sudske spise. 

Foto: printscreen Twitter

 

Kako su dodali u svojim izjavama pod zakletvom rođaci su se usprotivili i naveli da se Brajan godinama bavi manipulacijama.

"Poslednja volja i testament mog ujaka potvrđuje ono što je godinama govorio mnogim ljudima da ne želi da njegov sin, Brajan, nasledi bilo šta od njegovog imanja“, napisao je Endru Volše,jedan od nećaka dr Volša, u izjavi pod zakletvom.

Drugi rođak je naveo da je dr Volše rekao da je Brajan "dijagnostikovan kao sociopata“ i da je bio dugogodišnji pacijent na psihijatrijskoj ustanovi u Masačusetsu.

- Brian Volš je „veoma ljuta i fizički nasilna osoba“, napisao je dr Fred Pescatore, koji je rekao da je dugogodišnji prijatelj dr Volšea, u svom iskazu pod zakletvom, napominjući da je otuđenje između oca i sina nastalo zbog toga što je „Brian bio sociopata .”U svojoj izjavi pod zakletvom, Brian Volš  je tvrdio da su on i njegov otac bili otuđeni tokom godina, ali da su se „ponovo povezali“ 2015. i da su počeli „redovno da pričaju“ 2016.godine. On je takođe tvrdio da su dve imovine vezane u imanju imale procenjenu vrednost od preko milion dolara - piše CNN.

Foto: printscreen instagram

 

Inače,  Brajan Volš je optužen za prevaru 2018. godine za navodnu prodaju lažnih umetničkih dela Endija Vorhola na eBaiu, prema sudskim dokumentima. Prošle godine se izjasnio krivim za  prevaru, međudržavni transport za šemu prevare, posedovanje konvertovane robe i nezakonite novčane transakcije, prema Ministarstvu pravde.U pismu federalnom sudiji koji je saslušao slučaj, Volš je rekao da mu je „izuzetno žao“ zbog svog prethodnog ponašanja i obećao da se promenio od kada je zločin počinjen.

Nestanak supruge je "sumnjiv", kaže tužilac

Policija navodi sumnju da su mnoge izjave koje je Brajan Volš dao istražiteljima „neistinite“.

Brajan Volš je rekao istražiteljima da je svoju suprugu poslednji put video 1. januara ujutru, kada je rekla da treba da odleti u Vašington, zbog hitne situacije na poslu, navodi se u izjavi policije.

Međutim, istražitelji nisu pronašli dokaze da je se njegova supruga tog dana odvezla. Njen telefon je takođe pingovao u blizini kuće 1. i 2. januara, prema izjavi državnog tužioca Lin Beland. Brajan Volš je u kućnom pritvoru dok čeka kaznu u svom prethodnom slučaju prevare i mora dobiti dozvolu da napusti kuću u određeno vreme, iz određenih lokacija i razloga, navodi policija.

- On je nakon što je Ana nestala izlazio iz kuće neodobreno,viđen je na snimku nadzora kako nosi hiruršku masku i hirurške rukavice i kupuje u gotovini. Na sudu u ponedeljak, tužioci su tvrdili da je potrošio oko 450 dolara na sredstva za čišćenje, uključujući krpe, kantu i cerade - piše CNN

Foto: Instagram

 

Izvori za sprovođenje zakona rekli su za CNN da se istražitelji nadaju da će prikupiti uzorke krvi od sinova para kako bi imali uzorak "direktne krvne linije" za upoređivanje sa tragovima krvi pronađenim u podrumu para.

Brajan Volš je zadržan uz kauciju od 500.000 dolara i trebalo bi da se ponovo pojavi pred sudom 9. februara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17