• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.01.2023

10:08

EVO ŠTA JE RAZBOJNIK POSLEDNJE REKAO! Slučaj pucnjave podsetio na slučaj kada je ubijena studentkinja na pumpi

Printscreen / Tanjug

Vesti

EVO ŠTA JE RAZBOJNIK POSLEDNJE REKAO! Slučaj pucnjave podsetio na slučaj kada je ubijena studentkinja na pumpi

Podeli vest

M.M. (64) koji je ubijen nakon razbojništva neposredno pre pucnjave kada mu je policija rekla da spusti oružje navodno je rekao "spustite vi" i uperio pištolj u njih. Ovaj slučaj pucnjave mnoge je podsetio na ubijenu devojku tokom razbojništva na pumpi

M.M. koji je izvršio razbojništvo na benzinskoj pumpi u Mirijevskom bulevaru uz pretnju pištolja marke "M 70", ubili su policijski službenici PS Zvezdara koji su ga sustigli sinoć u Ulici Salvadora Aljendea na Paliluli.

Foto: Printscreen / Tanjug

 

Kada ga je patrola sustigla on je izvadio pištolj i uperio ih u njih. Oni su mu rekli da spsuti oružje na šta je on navodno odgovorio: "Spustite vi!" i držeći pištolj usmeren ka njima dodao: "Šta ćemo sad", navodi Telegraf.rs

Policajci u koje je bio uperen pištolj i verovatno život ugrožen, kako navodi MUP zapucali su i pogodili sa tri hica.

- Razbojnik je nakon toga ubrzo preminuo. Policajci koji su bili na mestu pucnjave zvali su hitnu pomoć, ali je lekar samo mogao da konstatuje smrt - rekao je izvor Informera.

Foto: Printscreen / Tanjug

Tekst potpisa

Kako smo ranije izveštavli, a kako je i zabeleženo na kamerama benzinske pumpe u Mirijevu, M.M je uz pretnju pištoljem i maskirah hirurškom maskom od zaposlenog tražio novac. 

- Tom prilikom radnik uplašen za svoj život da je razbojniku novac. Nakon toga razbojnik je pobegao u pravcu Palilule. Policijska patrola preprečila mu je put u Učlici Salkvadora Aljendea na Karaburmi  - objasnio je ranije naš sagovornik. 

Podsetićemo na slučaj pljačke bezinske kada je ubijena studentkinja, a koji se dogodio pre nekoliko godina. 

Naime, 2017. godine na pumpi u Velikom Mokrom Lugu ubijena je Kristina Kaplanović (20) iz Nove Varoši.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Foto: Informer

 

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teškom stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Foto: Informer

 

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Foto: printscreen

 

Srebrić se teretio za teško ubistvo za koje je bila zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Apelacioni sud usvojio je žalbu odbrane Miloša Srebrića koji je prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Kristine Kaplanović, radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu i naložio ponovno suđenje.

Kako je usvojen zahtev branilaca Vladana Jevrića i Jugoslava Tintora, ponovljeno suđenje održaće se pred novim sudskim većem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija