• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24 sedam

20.01.2023

10:29

AGENTI FBI OTKLONILI DILEMU! Ako telo Ane Volš ne bude pronađeno, da li se Brajanu MOŽE SUDITI ZA UBISTVO?!

printscreen

Vesti

AGENTI FBI OTKLONILI DILEMU! Ako telo Ane Volš ne bude pronađeno, da li se Brajanu MOŽE SUDITI ZA UBISTVO?!

Podeli vest

"Kombinacija pretresa i forenzičkih dokaza nadoknađuje gubitak tela", rekao je penzionisani agent FBI Ken Grej. Brajanu Volšu se može suditi iako Anino telo ne bude pronađeno

Mogu li tužioci pokrenuti slučaj protiv Brajana Volša i ako ne bude pronađeno telo njegove supruge Ane? Američki mediji pozabavili su se ovom temom i pitali njihove stručnjake o tome, naravno, u skladu sa njihovim zakonima. Gotovo svi su rekli da digitalni otisak može da bude veoma jak dokaz.

Kada se Brajan Volš pojavio na sudu u sredu da bi bio optužen za navodno ubistvo svoje žene, državni tužioci su izneli do sada prikupljene dokaze u slučaju, uključujući DNK i istoriju pretrage.

Otprilike u vreme kada je Ana Volš poslednji put viđena, Brajan je navodno napravio mnogobrojne Gugl pretrage na iPadu svog sina, uključujući: „Koliko dugo vremena je potrebno pre nego što telo počne da se oseća?“ i "Rasparčavanje i najbolji načini za odlaganje tela“.

U međuvremenu, na papučama, "Tivekovom" odelu i maramici izvučenim iz smeća pronađen je DNK koji pripada jednom ili oboje Volšovih, saopštili su tužioci. 

- To je veoma loše za Brajana Volša u ovom slučaju. A razlog zašto oni mogu da nastave sa ovim suđenjem za ubistvo jeste to što kombinacija pretresa i forenzičkih dokaza koje su pronašli nadoknađuje to što telo nije pronađeno - rekao je penzionisani agent FBI Ken Grej.

Foto: printscreen Twitter

 

Digitalni dokazi na svakom koraku

Profesorka krivičnog prava na Univerzitetu Lasel dr Keli Volas saglasila se da se niz prikupljenih tragova zaista može iskoristiti.

- Mislim da ljudi zaboravljaju da ostavljamo digitalne otiske svuda kud idemo a da i ne znamo da to činimo. Tako da su određene istorije pretrage, snimci nadzornih kamera, stubovi mobilnih telefona koji vas pinguju neki od dokaza koji su dugoročno prilično značajni - kaže dr Volas.

Brajan Volš, da podsetimo, izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od tri optužbe s kojima se suočava u ovom slučaju. On je najpre optužen za ometanje istrage nestanka svoje supruge Ane Volš i za laganje o svom kretanju. Potom je u utorak optužen za ubistvo u tom slučaju, iako tužioci nisu precizirali koji su dokazi podstakli novu optužbu, a u utorak uveče optužen je i za nepropisno rukovanje i transport ljudskih ostataka.

U sudnicu je Brajan uveden sa lisicama na rukama, praznog pogleda na licu koji je, kako prenose američki mediji, imao tokom čitavog postupka. U sredu je bilo njegovo drugo suđenje u slučaju nestanka njegove supruge. Zadržan je bez kaucije. 

Foto: printscreen

 

Pred sudom se izjasnio i samo rekao: "Da"

Volšov advokat se nije obratio sudu. Jedina reč koju je izrekao Brajan bila je: "Da", kada je sudiji odgovorio da razume optužbe sa kojima se suočava.

U sredu je saopšteno da je pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu, i potom završile u stanici za preradu u Pibodiju, pronađeno više predmeta, uključujući peškire, prostirke, papuče, traku, "Tivekovo" odelo, rukavice, testeru za nož, deo ogrlice koju je Ana nosila kada se fotografisala, "Pradinu" tašnu, "Hunterove" čizme i karticu vakcinacije protiv COVID-19 na njeno ime. Mnogi predmeti imali su mrlje koje su izgledale kao krv.

Advokat: Brajana mediji već osudili

Trejsi Majner, koja predstavlja Brajana Volša, izjavila je da neće davati nikakve medijske intervjue ili komentare i da je lako nekog optužiti za zločin, ali da je teško to i dokazati.

- Nameravam da dobijem ovaj slučaj na sudu, a ne u medijima, koji su već sudili gospodinu Volšu i osudili ga - rekla je ona.

Očekuje se da se Volš ponovo pojavi na sudu u februaru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ispratio gosta, uspavao decu, pa iskasapio Anu! Majka mu pomogla da sakrije dokaze?!
Hronika

Ispratio gosta, uspavao decu, pa iskasapio Anu! Majka mu pomogla da sakrije dokaze?!

Stravično ubistvo Srpkinje Ane Volš (39) dogodilo se 1. januara u porodičnoj kući u Kohasetu kod Bostona, najverovatnije između 1.30 i 4.00, i to nakon što je Ana s mužem Brajanom (47) ispratila prijatelja koji im je bio u gostima! Brajan je tada nasmrt pretukao nesrećnu ženu, pa je raskomadao u podrumu kuće, dok su za to vreme njihova tri sina spavala u kući!

20.01.2023

09:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija