• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

31.01.2023

20:05

OTKRIVAMO - SVI NADIMCI DARKA ŠARIĆA NA SKAJU! Tokom boravka u zatvoru tražio je KONOPAC i time preplašio saradnika! Iza svega se krije šaljiva priča!

ATA Images

Vesti

OTKRIVAMO - SVI NADIMCI DARKA ŠARIĆA NA SKAJU! Tokom boravka u zatvoru tražio je KONOPAC i time preplašio saradnika! Iza svega se krije šaljiva priča!

Podeli vest

Darko Šarić (52), optužen da je sa saradnicima planirao da na Drinskoj regati ubije svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića Joksu (52), imao je više nadimaka na Skaj komunikaciji, kao i njegovi okrivljeni saradnici

Kako Informer.rs saznaje, Šarić je na kriptovanom telefonu, koji je imao u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu, koristio nadimke nadimke “Popaj, “Dženi”, “Lijam”, “Gati”, “Roberto” i  “Newnewnew”. Potom je 15. avgusta 2020. godine, počeo da koristi nadimak “Tiago”.

Zanimljivo je da je Pljevljak u decembru 2020. godine, uzeo nadimak “Bronson” po istoimenom filmu, koji je rađen na osnovu biografije Čarlsa Artura Čarlija Salvadora (poznatijeg kao Čarls Bronson), koji je smatran za jednog od najopasnijih engleskih zatvorenika. Inače Čarli Bronson je važio za problematičnog zatvorenika, pa je kao i Šarić boravio u specijalnom zatvoru, koji nije dozvoljavao nikakav kontakt sa drugim zatvorenicima.

TRAŽIO KONOPAC OD PRIJATELJA

Šarić je duže vreme na Skaj-u bio sa imenom “Ratomir”. Interesantno je da je Šarić 25. aprila 2020. godine uplašio jednog svog saradnika, od kojeg je tražio da mu donese konopac. U prepisci, izvesni korisnik, pod šifrom “CA283G” napisao je svom prijatelju sa PIN kodom “9JOI97” da je “umalo umro” jer se čuo sa “Džejem” koji mu je rekao da je “Ratomir” tražio da mu pošalju konopac, pa ga je zvao.

Foto: ATA Images

Braća Darko i Duško Šarić

- Brate moj, umalo da se šlogiram. Javio mi se Džej da mu je Ratomir tražio da mu pošalje konopac. I pitam se šta to radi, zašta će mu konopac, a on mi kaže da je morao da pere veš i da ima gde da ga suši – požalio se “CA283G” svom drugaru.

U februaru 2021, Šarić je počeo da koristi novi PIN na Skaj komunikaciji sa nadimkom “Alonso” i „Xxxx“.

BRAT I ADVOKAT BILI “DŽOKER” I “PROKA”

Kao korisnik na tajnoj komunikaciji Skaj, sa nadimcima “Korona” i “Džoker” identifikovan je Šarićev mlađi brat Duško (45). Takođe, jedan od važnijih Šarićevih kontakata bio je njegov advokat Dejan Lazarević (59) koga su oslovljavali sa “Proka”, “PR” i “Strong”.

Foto: printscreen

Advokat Dejan Lazarević se takođe nalazi u pritvoru

Prema optužnici, u čestoj komunikaciji sa Šarićem u vezi nabavke snajpera za ubistvo Joksovića bio je Šarićev kum Bojan Stanojković (52), kojeg su oslovljavali sa “Gvozdeni”, “Faca” i “GV”.

Kao korisnik “Dežurni krivac”“ identifikovan je okrivljeni Uroš Radovanović (navijač Uroš Mišić, koji je menjao prezime), osumnjičen za podmetanje eksploziva pod automobil Gorana Nikolaševića iz Valjeva.

Foto: Printscreen

Uroš Radovanović se ranije prezivao Mišić

Duško Mirković, službenik SBPOK-a, koji je, prema Tužilaštvu, odavao službene tajne Šarićevoj grupi, dobio je nadimak “Sima”. To se, kako navodi Tužilaštvo, zaključuje iz razgovora Darka Šarića i Dejana Lazarevića koji su pričali o policijskom službeniku SBPOK-a koga su zvali “Sima”.

Kako navodi Tužilaštvo, time je nedvosmisleno utvrđeno da je lice koje okrivljeni u svojoj komunikaciji oslovljavaju sa “Sima” ustvari okrivljeni Duško Mirković, a ne mačak okrivljenog Dejana Lazarevića, kako to Lazarević navodi u svojoj odbrani.

Šarić je svog bivšeg prijatelja Joksovića, koji ga je optužio za šverc kokina iz Južne Amerike, nazivao “Gnojavi”, “Gnoj” i “Smrad”.

Zbog udruživanja radi vršenja krivičnih na optužnici se, osim Darka Šarića, nalaze: advokat Dejan Lazarević (59), Bojan Stanojković (52), Danilo Odović (47), zvani "Dada", Aleksandar Bošković (39), Nikola Spasojević (44), Danilo Stojanović (45), zvani Dača, Milutin Radovanović (48), zvani Mika, Duško Mirković Dule (50), Stefan Andrejić (32), zvani Cane, Marko Vukić (28), Uroš Radovanović (35), Milan Vučinić (51), Arsa Šarić (37)i Duško Šarić (45) .

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija