• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2023

12:30

MILJKOVIĆ JE LIKVIDIRAO VLASNIKA PINK TAKSIJA? Svedok okrivljeni otkrio nepoznate detalje zločina klana Velje Nevolje

Miloš Rafailović, Marko Đoković

Vesti

MILJKOVIĆ JE LIKVIDIRAO VLASNIKA PINK TAKSIJA? Svedok okrivljeni otkrio nepoznate detalje zločina klana Velje Nevolje

Podeli vest

Srđan Lalić, svedok okrivljeni u postupku protiv koljačke bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, otkrio je juče u Specijalnom sudu u Beogradu da ovaj klan stoji iza ubistava vlasnika "Pink taksija" Miroslava Rankovića i Teodora Gaćeše.

Prema Lalićevim tvrdnjama, Miljković je lično ašovom izudarao po vratu Rankovića, a zatim ga izbo nožem i zakopao na tajnoj lokaciji. Lalić je uveren da su Belivuk i Miljković organizovali i Gaćešinu likvidaciju.

Mafijaška sačekuša

Ove jezive detalje Lalić je otkrio odgovarajući na pitanja optuženog Nebojše Jankovića, bivšeg policijskog specijalca, koji je, prema optužnici, bio visokopozicionirani pripadnik Belivukove bande.

Gaćeša je, naime, ubijen 22. maja 2015. u Kozaračkoj ulici u Učiteljskom naselju u Beogradu, u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, dok je Ranković nestao je 12. aprila 2016. Poslednji put je viđen u svom "mercedesu" u Pljevaljskoj ulici u Učiteljskom naselju i od tad mu se gubi svaki trag.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović

 

Lalić je pomenuo ubistva vlasnika "Pink taksija" sasvim iznenada, odgovarajući na pitanja Nebojše Jankovića o likvidaciji Miljkovićevog kuma Nebojše Kojića.

- Šta je bio motiv da učestvujem u ubistvu Kojića - upitao je Janković, a Lalić mu je odgovorio:
- Mislim da je to bio finansijski motiv i mislim da ste učestvovali i u ubistvu ovih vlasnika "Pink taksija". Miljković mi je sam opisao kako je jednog od njih udario ašovom po vratu i, da bi da bi bio siguran da je mrtav, nekoliko puta ga je ubo lovačkim nožem u stomak, a onda ga zakopao. Mislim da se taj preziva Ranković, a ubeđen sam da su Miljković i Belivuk ubili i onog drugog vlasnika "Pink taksija". Mislim da jesu, ali bi bilo neumesno da sada pričam o tome...

Zabranio prelet svrakama na Čukarici


Zanimljivo je bilo i kad je Nebojša Janković upitao Lalića: "Da li mi je neko pretio?", a ovaj mu je odgovorio:


- Ti si bio ispod radara, nije. Evo, imam jednu našu prepiska gde si ti kupio vazdušnu pušku i stavio je na bocu za ronjenje, zbog jačeg pritiska. Ubijao si svrake iz stana, pa si nam pričao kako si zabranio prelet svraka na Čukarici. Ta puška je plaćena 3.000 evra, to si radio iz hobija...

Na Jankovićevo pitanje zašto to ranije nije otkrio, Lalić mu je kazao: "Jesam, u pisanoj izjavi".


Na Jankovićevo pitanje ko je proveravao lojalnost grupe, Lalić je cinično opisao jedan događaj, gde je Nebojšu opisao kao kukavicu:

- Na mnogo načina se proveravala lojalnost. Evo, ti si jednom bio kod mene u stanu, pala je rešetka za veš, a ti si 15 minuta bio ukočen od straha. Potpuno si se promenio...
Jankovića je ovo iznerviralo, pa mu je odbrusio:

 

- Mnogo lažeš! Nisam strašljiv, četiri ratišta sam prošao! Pitao sam te kako je proveravana lojalnost?
- Pita, recimo, mene neko šta misliom o nekome, gde ide, šta komentariše i tako. Braća Miloš i Marko Budimir su, na primer, kada sam imao koronu došla dva puta da me obišu, kao da vide kako sam, u stvari da provere da nisam napustio zemlju...

Janković je zatim upitao Lalića da li je dolazio na utakmice, na stadion, a ovaj ga je, opet cinično, "pohvalio":
- Ti si imao najrazvijeniju bezbednosnu kulturu, samo si nekoliko puta kročio tamo 2020. godine, i uvek si nosio masku. Upoznali smo se u jednoj kući u Barseloni, 2019., dok smo tamo radili drogu. Tada si mi se predstavio kao Sale. Rekao si da si radio u nekim službama, disciplinovano funkcionišeš i treba čovek da provede puno vremena sa tobom da bi mu bilo šta rekao. Uvek se oblačiš u jednobojne, tamne stvari, diskretno...

Foto: printscreen/društvene mr

Krvavi kombinezon

Lalić je, potom, odgovarajući na pitanja o ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je 2020. raskomadan u kući u Ritopeku, pomenuo da je Jankovića video tamo u krvavom kombinezonu.
- Video sam u krvavom kobinezonu i tebe i Veljka i Marka - kazao je Lalić, a Janković ga je cinično upitao:
- Mene pedantnog viđaš u krvavom kombinezonu?
- Jeste, spremao si se da se istuširaš. Ti si dosta često obitavao u toj kući. Znam sigurno da si učestvovao u uništavanju tela -
tvrdio je Lalić.

Podsetimo, Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika bande terete se da su, pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" radili za "kavački klan". Terete se, za sada, za sedam ubistava, ali crnogorsko tužilaštvo ih je optužilo za još nekoliko likvidacija u toj zemlji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"VUČIĆ JE BIO NAJVEĆA PREPREKA, ZVICER JE OBEZBEDIO PET MILIONA ZA NJEGOVO UBISTVO I REKAO DA ĆE BITI JOŠ"! Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju klanu Velje Nevolje: "Veljko i Marko su rekli da će biti iskorišćene navijačke grupe"
Hronika

"VUČIĆ JE BIO NAJVEĆA PREPREKA, ZVICER JE OBEZBEDIO PET MILIONA ZA NJEGOVO UBISTVO I REKAO DA ĆE BITI JOŠ"! Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju klanu Velje Nevolje: "Veljko i Marko su rekli da će biti iskorišćene navijačke grupe"

Svedok okrivljeni protiv ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tokom današnjeg ročišta izneo je danas zastrašujuće tvrdnje u kojima je naveo da su mu Velja Nevolja i Marko Mesar rekli da je Zvicer obezbedio 5 miliona evra i rekao da će biti još koliko god za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

31.01.2023

17:13

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17